Woofy Christmas! Leuke kerstkaart ideetjes met je hond in de hoofdrol

Onze viervoeters zijn de meest geliefkoosde leden van het gezin. Zij verdienen daarom ook een speciaal plaatsje op onze kerstkaartjes! Maar we moeten toegeven dat een fotoshoot houden met onze honden en katten vaak geen gemakkelijke opdracht is. Ben jij een hondenliefhebber? Lees dan zeker verder om de beste tips en tricks te weten te komen om van jouw hond een geweldig (kerst)fotomodel te maken! Toch liever een katje op jouw kerstkaartjes? Lees dan onze post over kerstkaart ideetjes met katten!

Bedankt ook aan al onze klantjes voor het insturen van de geweldige kerstfoto’s! Heb je zelf een leuke foto? Gebruik dan #mysmartphoto om deze met ons te delen! 😍

De leukste kerstkaartjes met jouw viervoeter in de hoofdrol!

1. Kies een gepaste outfit

Iedereen weet dat een hond een eigen natuurlijke winterjas heeft en dus echt geen kleren nodig heeft. Maar wat is het toch leuk om onze viervoeters een feestelijke outfit aan te trekken rond de kerstperiode! Als je samen poseert met je viervoeter voor het kerstkaartje hou je best rekening met haar en kwijl die op jouw mooie kleren kunnen belanden. Trek dus kleren aan die een beetje vuil mogen worden, zeker als jouw hond in een houdgreep houden een potentieel scenario kan zijn, en zoek voor jouw viervoeter een bijpassend accessoire. đŸ˜Š

2. Kies voor een goede locatie

Het perfecte kerstkaartje bevat voor ons in de meeste gevallen een idyllische achtergrond. Dit is spijtig genoeg soms geen goede match met een hondje dat al eens durft weglopen als er een konijntje in de buurt rondhuppelt. Kies dus voor een locatie die je hond kent en waar je hem eventueel zonder gevaar los kan laten lopen.

3. Maak jouw hond moe

Al de opwinding en het heen en weer geschuifel dat een fotoshoot met zich meebrengt, kan jouw viervoeter extra energiek maken. Hondjes worden snel afgeleid en kunnen al die activiteit wel eens gaan aanzien als speeltijd. Zorg er dus voor dat jouw hondje voor de fotoshoot al een groot deel van zijn energie is kunnen kwijtspelen. Neem ze mee op een lange wandeling of speel een trek- of balspelletje in de tuin. Het zal gegarandeerd een heel stuk makkelijker zijn om jouw hond rustig te houden tijdens de fotoshoot!

Hond in Kerstoutfit

4. Snoepjes en piepspeeltjes

Iedereen is klaar voor de foto, maar jouw hond wil maar niet in de lens kijken? Alle baasjes hebben het wel eens meegemaakt. De beste oplossing is het voorzien van iets dat jouw viervoeter zijn aandacht trekt. Dit kan een piepspeeltje zijn of hun favoriete snoepje. Jij kent jouw hond het best en weet dus ook als geen ander waar je jouw huisdier mee kan verleiden. Wordt je lieveling vooral gemotiveerd door eten? Hou dan alvast een heleboel snoepjes achter de hand want je kan er zeker van zijn dat je veel foto’s zal mogen trekken.

5. Neem voldoende pauzes

Neem vooral voldoende pauzes! Als jouw viervoeter zich 10 minuten aan een stuk kan concentreren, is dat al een hele overwinning. Beloon je hond vaak en geef hem af en toe de mogelijkheid om te spelen en zich helemaal af te reageren. Dogs will be dogs
 😍

6. De leukste shots van jouw hond

Wil je een origineel kerstkaartje maken met jouw viervoeter, maar heb je geen inspiratie? Probeer dan eens een actie shot van jouw hond in de sneeuw, het levert mooie foto’s op en het is fun verzekerd! Je kan je hond ook laten poseren met een bordje met daarop een leuke boodschap of met een nieuw speeltje. Gebruik jouw hond zijn zotheid en trek een foto van zijn grappige uitdrukkingen of van hem in een lelijke kersttrui. Of probeer eens een ander perspectief om je hond te fotograferen. Geen tijd om de hele familie samen te krijgen voor een foto? Trek dan een leuke foto van jouw hond en laat hem de hele familie vertegenwoordigen op het kerstkaartje!

7. Een grappige honden quote

Maak jouw kerstkaartje nog leuker door een grappige honden quote aan je kaartje toe te voegen. Wat dacht je van «We woof you a merry Christmas!» of «Merry Christmas! Hope it’s not too ruff»? «Sending you pugs and kisses this Christmas», «We wensen jullie veel puppy liefde deze feesten» en «We wensen je vrede, liefde en likjes!» toveren ook zeker een lach op het gezicht van jouw vrienden en familie. 🎄

@spoiledlifeofsiya

Klaar met je kerst fotoshoot? Voeg de leukste foto toe aan Ă©Ă©n van de leuke kerstkaartjes designs op smartphoto.be en deel je mooiste creaties met ons via #mysmartphoto!

Maxine, 20 jaar, studente communicatiewetenschappen met een liefde voor muziek, musical, boksen en reizen. Ik kan niet stilzitten en pomp mijn energie in het schrijven van de leukste blogposts voor smartphoto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *