Vergeet geen enkele verjaardag meer met je eigen verjaardagskalender!

Je eigen verjaardagskalender

Vanaf nu vergeet je geen enkele verjaardag meer dankzij je eigen verjaardagskalender.
Samengesteld met je eigen foto’s creëer je een gepersonaliseerde foto verjaardagskalender die je jarenlang kunt gebruiken. Lees snel verder en doe inspiratie en ideeën op voor het ontwerpen van je eigen originele verjaardagskalender.

Eigen verjaardagskalender maken

1. Kies voor tijdloze foto’s waar je jarenlang van kunt genieten

Eigen-verjaardagskalender-verjaardagsfotos

Deze tip behoort tot één van de meest belangrijke: de verjaardagskalender hoort immers jaren mee te gaan en daarom dien je met zorg je foto’s uit te kiezen. Spit je collectie eigen foto’s door en maak een keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor die ene leuke vakantiefoto, maar ook familiefoto’s zijn geschikt om je verjaardagskalender mee te maken.

Andere foto’s die je zou kunnen kiezen zijn: verjaardagsfoto’s, foto’s waar je een bepaalde herinnering aan hebt, foto’s die gewoon mooi zijn of een glimlach op je gezicht toveren elke keer als je ernaar kijkt.

2. Naam en geboortejaar noteren

Eigen-verjaardagskalender-naam-en-geboortejaar

Om een verjaardagskalender te ontwerpen moet je natuurlijk ook de jarigen op de gewenste datum in kunnen vullen. Noteer daarbij niet alleen de naam van de jarige, maar combineer dit met het geboortejaar.
Zo kun je in elk geval nooit ruzie krijgen met je familie omdat je die ene tante of oom feliciteert met een te hoge leeftijd (te jong zou minder gênant zijn, maar laat evengoed zien dat je niet helemaal op de hoogte bent).

3. Stem de foto af op de maand

Eigen-verjaardagskalender-maand

Wil je je eigen verjaardagskalender nog persoonlijker maken, kies er dan voor om voor elke maand een foto te kiezen die overeenkomt met een gebeurtenis van die maand. Dus bij de maand waarin jullie getrouwd zijn komt een trouwfoto en als je zelf jarig bent of je partner dan kies je voor een foto die op een van jullie voorgaande verjaardagen gemaakt is.

4. Hang je eigen verjaardagskalender op een strategische plaats op

Eigen-verjaardagskalender-plaats

De verjaardagskalender dient natuurlijk op een strategische plaats gehangen te worden, zodat je vanaf nu nooit meer een verjaardag mist. Een plek dus waar je vaak bent en waar je zelfgemaakte kalender helemaal tot zijn recht komt.
Denk bijvoorbeeld aan de keuken of wat véél mensen doen: het toilet. Twee plekken waar niet alleen jij komt, maar ook je gasten je zelf ontworpen verjaardagskalender kunnen bewonderen.

5. Geef verjaardagen een kleur

Eigen-verjaardagskalender-gebruik-kleuren

Maak je verjaardagskalender nog persoonlijker en vooral in een oogopslag overzichtelijker door met een kleurencode te werken. De kleur kun je aangeven met een stift of een sticker, zodat je meteen ziet of je met de verjaardag van een familielid, een collega of kennis te maken hebt.

Hou je bijvoorbeeld aan de volgende kleurencode:

  1. Blauw: familie
  2. Groen: vrienden
  3. Oranje: buren
  4. Paars: collega’s
  5. Rood: huwelijksdatum of datum van samenzijn

Kies je voor smartphoto dan wordt het nog makkelijker: je kunt namelijk al tijdens het ontwerpen van de verjaardagskalender aangeven in welke kleur je een naam en datum wil hebben. Nu hoef je alleen nog maar de kleurencode uit je hoofd te leren!

6. Fleur je verjaardagskalender op met quotes of gedichten

Eigen-verjaardagskalender-quote

Misschien heb je zelf al een levensmotto of quote die je heel erg aanspreekt of kun je goed gedichten maken, fleur je verjaardagskalender dan daarmee op. Ben je niet zo creatief? Kijk dan gewoon eens rond op Google en laat je inspireren.
Er zijn heel veel gedichten en quotes te vinden die ook perfect aansluiten bij de eerder gegeven tip om maanden van een speciale foto te voorzien. Zo kun je ook gericht zoeken naar quotes voor een jubileum, verjaardag of huwelijk en daarmee je verjaardagskalender nog opvallender maken.

7. Gebruik je Instagram foto’s

Eigen-verjaardagskalender-quote

Heb je een Instagram account? Dan kun je natuurlijk ook de foto’s van Instagram gebruiken voor het maken van je eigen verjaardagskalender. Leef je gewoon uit, kijk bij welke foto’s jij je goed voelt en stel je eigen kalender samen.
Woon je samen met je partner of gezin hou er dan wel rekening mee dat iedereen zich kan vinden in de gekozen foto’s. De kalender dient voor iedereen prettig te zijn om naar te kijken en terug te denken aan die ene speciale dag, moment of plek.

Dankzij deze 7 originele tips was een verjaardagskalender ontwerpen nog nooit zo makkelijk. Verzamel al je mooiste herinneringen en maak een verjaardagskalender om voor altijd te koesteren!

Welke tip zal jij zeker gebruiken bij het maken van je eigen verjaardagskalender?

Laat het ons weten weten via de commentaren of via FacebookTwitterInstagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

CTA_verjaardagskalender_NL

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *