Voor elke gelegenheid een fotoboek: zo maak je altijd de beste keuze!

Je hebt een heleboel foto’s genomen dit jaar en je hebt ze verdeeld in verschillende thema’s. Maar welk fotoboek laat je foto’s helemaal tot hun recht komen? Lees dan snel verder en ontdek 5 fotoboeken die zeker passen bij jouw gelegenheid!

Welk fotoboek kies je voor welke gelegenheid?

 

 

1. Voor elk jaar een fotoalbum

Het jaarlijkse fotoalbum is voor veel gezinnen een must-have. Het is een collectie foto’s zonder een specifiek thema, maar ze halen wel leuke herinneringen naar boven. De moeite waard dus om ook deze foto’s een plaatsje te geven in een mooi album!

De keuze van smartphoto: Large Liggend harde kaft, met een tijdloos design.

Hoe begin je eraan?

 • Verzamel al je foto’s op één plaats, bijvoorbeeld je smartphoto account.
 • Open deze pagina om een aantal leuke jaarontwerpen te zien. Deze ontwerpen zijn seizoensgebonden. Natuurlijk kan je altijd kiezen voor een ander ontwerp, aangepast aan de gelegenheid! 
 • Voeg daarna je foto’s toe. Daarna kan je ervoor kiezen om je fotoboek handmatig te vullen met je foto’s of je kiest voor onze auto-fill-optie. Auto-fill zal ervoor zorgen dat je foto’s in chronologische volgorde worden geplaatst. Ook wordt er rekening gehouden met de verhouding van je foto’s (liggend of staand formaat).
 • Opgelet! Zie je dat er een foto gemarkeerd is met een driehoekje, dan betekent dit dat de kwaliteit niet optimaal is. Je kan dan de foto vervangen door een betere foto, of de bewuste foto kleiner maken, door de pijlen aan de hoeken van de foto te verslepen.
 • Heb je een foutje gemaakt? Neem dan contact op met de klantenservice om te profiteren van onze smartgarantie!
 • Extraatje: schrijf telkens het jaartal op de achterkant van je fotoboek en hergebruik jaarlijks hetzelfde formaat. Zo heb je na een aantal jaar een mooie collectie fotoboeken!

 

 

2. Instagram-foto’s

Je beste foto’s staan op Instagram? Perfect, dan is jouw fotoboek nu al klaar!

De keuze van smartphoto: Large vierkant fotoboek met vierkant fotodesign.

Wist je dat? In de smartphoto-creator kan je je foto’s rechtstreeks uploaden vanuit je Instagram-account. Hoe handig is dat!

 

 

Hoe begin je eraan?

 • Open dit album en klik op “kies dit ontwerp.”
 • Klik linksboven op “foto’s toevoegen” en log in met je Instagram-account.
 • Kies de foto’s die je wilt afdrukken.
 • Kies voor de auto-fill-optie.
 • Controleer de lay-out en kwaliteit van de beelden. Indien een foto niet voldoende kwaliteit heeft, volstaat het vaak om de foto kleiner te maken: klik op de foto om de grootte te wijzigen.
 • Tip: Je kan de lay-out van een pagina altijd wijzigen door met de linkermuisknop op “lay-out > vierkant of pagina’s” te klikken. Sleep dan de gewenste lay-out naar de pagina.

 

 

3. Oh nee, mijn foto’s hebben een lage kwaliteit…

Valt de kwaliteit je van sommige foto’s wat tegen? Niet getreurd, ook deze foto’s zullen mooi in een album staan. Het draait gewoon allemaal om de lay-out!

De keuze van smartphoto: ieder fotoboek, met aangepaste lay-out.

Wist je dat? Als je je fotoselectie al maakt voor je aan je fotoalbum begint, bespaar je heel veel tijd.

 

 

Hoe begin je eraan?

 • Kies het formaat en het ontwerp van je keuze. Het maakt niet uit welk design dit ook mag zijn. Je kiest helemaal zelf naargelang de gelegenheid! 
 • Maak alvast een snelle lay-out klaar met de kleine foto’s in het album.
 • Ga in het linkerdeelvenster naar “pagina’s” om de lay-outs te zien die bij je ontwerp horen. Kies dan voor de optie die je het leukst vindt en pas dit toe op alle pagina’s. Achteraf kan je het kader van sommige foto’s nog vergroten. Ook kan je via “lay-out” nog andere lay-outs zien.
 • Het is mogelijk dat je kleine foto’s wat extra ondersteuning nodig hebben in je fotoalbum.  Je kan wat tekst en uitleg en eventueel hier en daar een illustratie toevoegen.
 • Upload al je foto’s en kies voor de auto-fill-optie. Controleer daarna je foto’s en doe hier en daar nog wat aanpassingen naar je eigen smaak.
 • Tip: een gestructureerd, luchtig fotoboek is leuker om te lezen. Maak je pagina’s dus niet te vol. Gebruik af en toe lege pagina’s, of een pagina met slechts één type inhoud: ofwel een foto, wat tekst, een titel of een illustratie.

 

4. Foto’s met hoge kwaliteit

Heb je prachtige foto’s van je baby, je huwelijk of een fantastische reis? Dan verdienen deze foto’s het vast en zeker om in groot formaat afgedrukt te worden. Je kan dan je fotoboek halfopen zetten in je woonkamer. Zodat iedereen dit pareltje kan zien! 😉

De keuze van smartphoto: Extra large liggend fotoboek met harde kaft en glanzende afwerking.

 

 

Hoe begin je eraan?

 • Kies het ontwerp dat het best bij je foto’s past. Je kan de designs filteren op verschillende gebeurtenissen (geboorte, huwelijk,…) of je kiest voor een bepaald kleurenthema.
 • Voeg je selectie foto’s handmatig of automatisch toe. Je kiest helemaal zelf!
 • Controleer je foto’s en voeg eventueel tekst en illustraties toe.
 • In de creator onder “opties” kies je voor mat of glanzend papier. Dit geeft je fotoboek een luxueuze uitstraling. De prijs past zich automatisch aan.

 

 

Onze fotoboeken worden altijd gedrukt op kwaliteitspapier. Op deze foto zie je van links naar rechts het standaard, mat en glanzend papier.

 

 

Zet je mooiste foto’s op een dubbele pagina. Het lijkt alsof de twee pagina’s maar één foto vormen. Wat een verbluffend resultaat! 🙂

5. Een feestje, een citytrip,…

Je hebt onlangs een mooie reis gemaakt of een gezellig feestje gehad. Natuurlijk wil je graag deze foto’s afdrukken in een mooi fotoalbum. Voor jezelf, of misschien wel als cadeau voor een geliefde?

De keuze van smartphoto: Medium liggend fotoboek met zachte kaft.

 

 

Hoe begin je eraan?

 • Ga naar deze pagina om een ontwerp te kiezen. Dit is de perfecte gelegenheid om voor een origineel ontwerp te gaan, met een aangepast kleurenschema.
 • Voeg je foto’s handmatig of automatisch toe. Dat kies je helemaal zelf!
 • Controleer je foto’s, voeg eventueel wat tekst en illustraties toe.
 • Extraatje: Als je het fotoboek cadeau wilt doen, voeg dan een lieve boodschap of verrassingsfoto toe aan het begin of het einde van het album. Via het menu “Tekst > tekst toevoegen” linksboven kan je een tekstveld toevoegen.

Heb je het juiste fotoboek voor je foto’s gevonden? Welk fotoboek is het geworden? Laat het ons weten in de commentaren hieronder of op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

 

Découvrez cet article en français

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *