Maak je eigen fotoboek jaaroverzicht van 2021!

Jaarboek 2021

Wordt 1 januari 2022 de start van een jaar vol liefde, een goede gezondheid en geluksmomenten? Laat het ons hopen! Maar laat ons vooral ook al die mooie gebeurtenissen uit 2021 niet vergeten. Sommige mooie momenten zitten waarschijnlijk al ver weg in het geheugen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Maak jij er een magisch jaaroverzicht van? Ontdek hier alle mogelijkheden! 📆

Jaarboek 2021 maken

Alle gebeurtenissen op een rij, mooi om er later nog eens bij te pakken voor de nodige “oh ja, weet je nog toen…” momentjes! Maar hoe begin je nu aan zo een magisch jaaroverzicht? ✨

Stap 1: Foto’s sorteren

Begin bij het begin: zorg dat je alle foto’s op één plek hebt verzameld. Dus bekijk wat er al op je computer staat. Download de foto’s van je smartphone eveneens naar je computer, of, beter nog, bewaar deze via een cloud service zoals iCloud of Google Photos meteen samen op één plaats. Maar denk zeker ook aan foto’s van vrienden, bijvoorbeeld op Facebook, Instagram of Whatsapp, waar jij zelf ook op staat.

Het handigste is om vervolgens de foto’s per maand in een map te sorteren, en binnen die mappen submappen voor elke gebeurtenis aan te maken. 📸

Jaarboek 2021 maken

Stap 2: Jaarboek 2021 indelen

Als je foto’s zijn geordend, bedenk dan hoe je je jaarboek wil indelen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Kies je voor een chronologische volgorde of een alfabetische?
Of laat je je jaarboek leiden door de belangrijkste gebeurtenissen, de grappigste, de gekste, de indrukwekkendste…?

Een jaarboek ziet er een stuk mooier en professioneler uit wanneer je voor een thema (met formaat en lay-out) kiest. Kies uit een van onze vele verschillende designs en geef je jaarboek een extra persoonlijke toets! Ga je voor modern, speels, kleurrijk, traditioneel of iets anders? De keuze is aan jou!

Als je creatief bent, kun je ook helemaal vanaf 0 beginnen met het maken van je eigen boek. Alles is personaliseerbaar en aanpasbaar naar smaak en voorkeur, dus voel je zeker niet gelimiteerd! 🤩

Jaarboek 2021 maken

Stap 3: Jaarboek invullen

Wanneer je al deze zaken op een rijtje hebt gezet, is het tijd om je foto’s op te laden en je jaarboek daadwerkelijk te gaan vullen. Het lijkt misschien veel werk, maar je zal merken dat zodra je vertrokken bent het heel snel gaat. Zeker omdat je al je foto’s reeds gesorteerd hebt en al over de indeling hebt nagedacht. Nu is het een fluitje van een cent!

Bij een jaarboek is het extra leuk om het boek te eindigen (of te beginnen) met een top 5 van de leukste momenten van het jaar (als je kan kiezen tenminste 😉). Reserveer daar alvast een dubbele pagina voor in het ontwerp, waarop je straks die toppertjes kan plaatsen.

Jaarboek 2021 maken

Stap 4: Tekstjes toevoegen

Bedenk wat voor soort teksten je in je jaarboek wil gebruiken. Je kan kiezen voor een korte toelichting per maand waarna de bladzijden met foto’s volgen. Maar je kunt het ook wat creatiever aanpakken door bijvoorbeeld tekstballonnen bij de foto’s plaatsen, of misschien enkele extra’s van hieronder?
Als de foto’s duidelijk voor zichzelf spreken, is veel tekst misschien niet nodig. Schrijf je zelf teksten, gebruik dan altijd even een spellingchecker of laat iemand de teksten even nalezen om te voorkomen dat er straks storende spelfouten in je jaarboek staan. (En als dat toch gebeurt, is er nog steeds onze smartgarantie 😉).

Jaarboek 2021 maken

Stap 5: Aan leuke extra’s denken

Natuurlijk horen er veel foto’s in je jaarboek 2021. Maar kijk ook eens verder dan je eigen foto’s en bijhorende teksten. Misschien heb je vorig jaar wel leuke sms’jes, tweets, Facebook-reacties, e-mailtjes, briefjes… ontvangen. Of wat dacht je van een ticket voor een concert, bioscoopkaartjes, een vliegticket…?
Allemaal leuke extra’s waar je weer een foto van kunt maken om te verwerken in je jaarboek. Dat maakt het persoonlijker en is een toffe afwisseling met je foto’s!

Jaarboek 2021 maken

Mooiste overzicht van het jaar

Eenmaal je alle foto’s in het jaarboek hebt geplaatst, is het enkel nog een kwestie van bestellen en… wachten tot je jaarboek 2021 in de bus valt! Een prachtige herinnering om nu en later regelmatig nog eens te bekijken. Het is wellicht geen gek idee om een paar extra exemplaren te bestellen: dit soort jaarboeken zijn ook ideale cadeautjes voor familieleden!

Jaarboek 2021 maken

Ben jij van plan dit jaar zelf een jaarboek te maken? Laat het ons weten weten via de commentaren of op Facebook, InstagramPinterest of TikTok en deel het resultaat met ons via de hashtag #mysmartphoto of door ons te taggen!

Jaarboek 2021 maken

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

1 comments

  • Hallo.
    Ik kreeg gisteren mijn eerste foto-jaarboek thuis. Ik ben er blij mee: na jaren van intenties is het er nu eindelijk van gekomen. Ongetwijfeld altijd uitgesteld uit schrik dat het mij niet goed zou lukken. Maar met de sjablonen op smartphoto viel dit goed mee: zeker ook zelf proberen. Volgend jaar zal het vlotter en wellicht ook een stukje creatiever gaan omdat ik nu de foto’s meteen ga ordenen.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *