Een drieluik canvas in je woonkamer? 7 prachtige voorbeelden!

Drieluik op canvas

Heb je een grote lege plek op de muur in je woonkamer?
Wil je deze graag wel eens op een originele en mooie manier opvullen?
Overweeg dan zeker een modern gepresenteerd drieluik op canvas! Hiermee kun je eenvoudig een geweldig verschil maken en ziet jouw woonkamer er voor altijd een stuk moderner uit. 

drieluik op canvas smartphoto

Ben je benieuwd naar hoe je een drieluik kunt maken en wil je je alvast laten inspireren? Fijn!
We geven je graag 7 fantastische voorbeelden en geven je meteen ook de beste en eenvoudigste manier om deze zelf in jouw woonkamer te plaatsen.

Wat is een 3 luik op canvas?

Een drieluik canvas is een grote foto of een aantal foto’s die in drie delen aan de muur wordt opgehangen. Zo kun je bijvoorbeeld één foto in drieën splitsen of meerdere foto’s gebruiken die elkaar aanvullen. Het maakt een enorm verschil voor je woonkamer en is echt een prachtige manier om een andere sfeer in huis neer te zetten. Bij smartphoto maak je dit snel, eenvoudig en wordt jouw wanddecoratie al binnen enkele dagen bij je thuis geleverd.

Voorbeelden om te inspireren

Om je een handje op weg te helpen, geven we je graag enkele schitterende voorbeelden van een canvas drieluik. Laat je inspireren en denk vooral na wat er mooi zou staan in jouw woonkamer.

Stijlvol zwart-wit

Een stijlvolle zwart-wit foto is ideaal geschikt om klasse in huis toe te voegen.
Je kunt bijvoorbeeld een afbeelding van een vliegtuig of galopperende paarden weergeven om een gevoel van actie te creëren. Ook foto’s van familie en/of vrienden lenen zich erg goed voor zwart-wit drieluiken op canvas. Zo lijkt het net alsof er een ouderwetse foto hangt met een modern jasje.

canvas drieluik zwart-witFoto: Wildlife photography op Etsy

Vol met kleuren

Voor de liefhebbers van kleur…hiermee kan je via een drieluik canvas een prachtig, levendig en vrolijke touch geven aan jouw interieur.
Kies bijvoorbeeld een paar afbeeldingen van lekkers om een op heerlijke wijze de woonkamer op te vrolijken. Ook ballonnen en andere leuke voorwerpen werken erg goed.

canvas 3 luikFoto: deco-tableau

Prachtige vakantieherinneringen

Heb je een heerlijke vakantie gehad en een aantal zeer mooie foto’s gemaakt? Waarom zou je deze niet groots aan de muur hangen?
Op deze manier waan je je elke keer als je de woonkamer binnenloopt weer in de vakantiestemming. Je gasten zullen er ook steeds weer van kunnen genieten. Vooral stranden, zonsondergangen en bijzondere vakantieplaatjes werken hier goed voor.

drieluik op canvasFoto: canvas-fotokunst

Heerlijk modern

Ben je op zoek naar een modern canvas drieluik? Ga dan voor een prachtige foto van de Eiffeltoren, de stad New York of een close-up in een stijlvol café. De drieluiken zijn zelf al erg modern en met de juiste afbeelding kun je het plaatje compleet maken.

3 luik canvasFoto: Canvas-fotokunt op Pinterest

Gefocust

Laat je drieluik focussen op één ding om een bloem, dier, persoon,… helemaal tot zijn recht te laten komen.
Kies een afbeelding die een mooie sfeer weergeeft of iets in het zonnetje zet wat voor jou erg belangrijk is. Door deze op te delen in drieën, krijgt je woonkamer een geheel eigen gevoel. Je kunt hiermee de aandacht trekken naar datgene wat centraal in jouw leven staat.

canvas drieluik focusFoto: binnenhuisinrichting.nl

Terug naar de jaren ‘60

Met Pop Art kun je helemaal terug naar de jaren ’60. Het is een geweldige manier om met schitterende afbeeldingen weer terug in de tijd te gaan. Je kunt natuurlijk ook voor oude foto’s of posters gaan die uit die tijd komen. Kies je eigen stijl en waan je weer in de sixties.

canvas 3luik pop artFoto: Pinterest

Versieringen van de kids

Voor degenen met kinderen in huis is een drieluik maken een geweldige familiebezigheid. Ga er gezellig met zijn allen voor zitten en laat iedereen ideeën inbrengen over wat jullie aan de muur op zouden kunnen hangen. Door vervolgens hierover een keuze te maken, kunnen jullie een geheel eigen en leuk 3 luik canvas maken die er niet alleen vrolijk uitziet, maar helemaal van jullie zelf is.

canvas 3 luik tekeningenFoto: Pinterest

Hoe maak je zelf een drieluik op canvas?

Een drieluik maken gaat snel, eenvoudig en goedkoop. Zoals je in het artikel “Creatief met fotocanvas” kan lezen, heb je al in vier stappen een prachtige decoratie in huis.

  1. Ga als eerste op zoek naar een leuke compositie. Dit kan met behulp van Photoshop of gewoon met papier en een schaar.
  2. Kies vervolgens de juiste foto uit.
    Laat je inspireren door de voorbeelden hierboven en ga voor de stijl die bij jou past.
  3. Let er op dat je rekening houdt met de ruimte tussen de foto’s. Het lijkt niet mooi als ze niet goed doorlopen, dus snijd ze juist af. Dit kan gemakkelijk met smartphoto, waar je ook gelijk ziet waar de afloop in de foto komt te zitten.
  4. Bestel het drieluik op canvas en geniet van je prachtige nieuwe woonkamer. Bij smartphoto heb je al een prachtig drieluik voor minder dan 100 euro.

En jij? Ga je voor stijlvol zwart-wit, wil je de kinderen laten stralen of wil je focussen op 1 ding om het helemaal tot zijn recht te laten komen?

Wat je ook kiest, met een canvas drieluik heb je een nieuwe decoratie in huis die je woonkamer helemaal vernieuwd en bovendien een blijvende indruk achterlaat op je bezoekers!

Vertel ons jouw ideeën via de commentaren of laat een berichtje achter via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto.
Ben je nog op zoek naar informatie? Neem dan ook eens een kijkje op ons Pinterest board “Photo decoration ideas” of “Onze producten“.

drieluik canvas maken

 

Lees ook:
  1. Gepersonaliseerde wanddecoratie: maak de juiste keuze in 2 minuten
  2. Waarom kiezen voor een foto op forex
  3. Waarom kiezen voor een foto op metaalplaat
  4. Fotocanvas en poster: 7 tips om je interieur te doen stralen

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *