Maak zelf je hartvormige chocoladetaart

Koekjestrommel hart

Het smartphoto assortiment kreeg er onlangs een leuke aanwinst bij: de hartvormige koekjestrommel. Het perfecte cadeau om verrassend uit de hoek te komen op Moederdag, Valentijn of gewoon zomaar omdat je iemand wilt verrassen.

Zoals de naam doet vermoeden, is de koekjesdoos de perfecte doos om koekjes in te bewaren. Maar denk je graag buiten die doos (oftewel ‘out-of-the-box’), dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en je baktalent boven te halen!

Hierbij de instructies om een schattige hartvormige chocoladetaart te maken die net past in onze koekjesdoos.

Chocoladetaart maken1. Maak eerst en vooral een grote vierkante chocoladetaart of brownie die op z’n minst 16 x 8 cm groot is. Groter mag natuurlijk ook, dan heb je nog een lekker extraatje voor jezelf na het bakken.

Chocoladetaart zelf maken2. Knip uit papier of karton volgende twee vormen: een vierkant van 7 x 7 cm en een cirkel met diameter 7 cm. Knip de cirkel in twee en schik de verschillende stukken op zo’n manier dat ze passen op de grote chocoladetaart. Snijd deze figuren nu uit de grote taart.

chocolade hartvorm3. Vervolgens ga je de hartjestaart vormen zoals op de foto. Kleef de drie stukken aan elkaar met boterroom*.

*Recepten van boterroom vind je gemakkelijk terug op internet.

chocolade in hartvorm - resultaat4. Bedek nu ook de boven- en zijkant van het hart met botercrème of schik er een vel roze marsepein over. Werk af met versiering: eetbare hartjes, glitters, een naam in chocoladeletters, … Alles kan, alles mag! 🙂

Ziezo, nu hoef je enkel nog je hartvormige chocoladetaart te serveren in een hartvormige koekjesdoos met een mooie foto op en klaar is kees! En vergeet natuurlijk niet de liefdevolle blik bij afgifte.

Met dank aan onze collega Veerle om deze prachtige hartvormige taart te maken én ons – de smartphoto collega’s – de dag nadien in te schakelen als proefkonijnen. 🙂

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van smartphoto producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *