Waarom je met een foto op metaalplaat helemaal ‘in’ bent

Foto op metaalplaat drukken

Hou je ook van een origineel en oogstrelend interieur?
Uiteraard! Met een prachtige wand versierd met eigen foto’s kom je al een heel eind. Niet alleen de keuze in foto’s of de manier waarop je jouw kiekjes presenteert, maar ook het soort materiaal kan een wereld van verschil betekenen. Met een foto op metaalplaat ga je alvast voor een moderne woonkamer waarmee je helemaal ‘in’ bent!

foto op metaalplaat drukken

Enkele dagen geleden maakten we al een overzicht hoe je snel de juiste wanddecoratie kiest voor jouw interieur. Zeker is dat we een foto op metaalplaat steeds vaker zien opduiken in de wanddecoratie in woonkamers. Dat is niet zo heel gek: het is duurzaam en heeft met zijn strakke uitstraling een erg modern & trendy karakter.

Foto op metaalplaat drukken – zo uniek

Er zijn heel wat zaken die een foto op aluminium plaat of metaalplaat uniek maakt. Een foto op een dergelijke plaat is namelijk veel levendiger dan een gewone foto of een foto op canvas. De plaat is 1,5 millimeter dik waardoor de kleuren veel heftiger naar voren komen dan bij een andere vorm van print.

Daarnaast wordt de foto op aluminium plaat of metaalplaat mat afgedrukt met een glans als finishing touch. Zo krijg je naast een levendig effect tevens een speels effect. Het materiaal is waterdicht zodat het geen probleem is om deze foto in een vochtige omgeving op te hangen.

foto op metaal of aluminium

Metalen plaat – smartphoto

De perfecte woondecoratie voor je woonkamer

Maar wanneer kies je nu om een foto op metaalplaat te drukken en niet voor een andere vorm? Dat kan in verschillende gevallen zo zijn. Een foto op een metaalplaat kies je voornamelijk voor de moderne uitstraling. Het is meer dan een foto: een woonaccessoire is misschien een betere benaming.

Een ander mooi voordeel van de metaalplaat is dat de plaat afgewerkt wordt met ronde randen. Naast het feit dat dit er ontzettend trendy uit ziet, is het ook nog eens passend in diverse soorten interieur: van een moderne tot een klassieke inrichting.

foto op metaalplaat drukken

Foto op metaalplaat – smartphoto

Van zwart-wit familiefoto’s tot levendige vakantiefoto’s

Wanneer je een foto op een metaalplaat laat drukken denk je best goed na over welke foto je kiest. Een portret van de familie is zeer geschikt. Kies bijvoorbeeld voor een spontane foto met een zwart-wit effect. Het zwart-witte past perfect bij het strakke uiterlijk van de metaalplaat.

Natuurlijk kun je nog voor veel meer andere foto’s kiezen. Het is een type wanddecoratie waarmee je veel kunt variëren. Ben je net op de reis van je leven geweest? Of was die ene vakantie echt onvergetelijk? Laat dan hiervan een foto op een metalen plaat drukken om altijd aan jouw mooiste momenten te worden herinnerd.

Let er vooral op dat de plaat dezelfde vibe krijgt als je inrichting. Heb je bijvoorbeeld een strakke inrichting in huis? Kies dan voor een foto van een oud gebouw, een monument of een stuk natuur. Voor een kleurrijke inrichting kies je beter voor een foto waar de kleuren echt uitspringen zodat de metaalplaat goed bij de rest van de woonkamer past. Ook een vrolijke familiefoto doet het hierin erg goed.

foto op aluminium plaat

 Foto op metaalplaat – smartphoto

Eén grote of verschillende kleine foto’s

Net zoals met andere fotoproducten kun je alle kanten op met een metaalplaat. Het ligt wederom aan de inrichting van je woonkamer hoe je een metaalplaat ophangt. In plaats van één grote kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een paar kleinere platen. Deze kun je op verschillende manieren ophangen: strak naast of onder elkaar maar ook juist speels door elkaar. Laat je bijvoorbeeld foto’s van je (klein-)kinderen afdrukken? Hoe leuk is het dan om deze creatief en speels op te hangen?

Met een metaalplaat kun je tevens collages maken. Een collage maakt foto’s vaak nog persoonlijker en zo kun je meerdere foto’s tegelijk aan de muur hangen op een originele manier. Foto’s van natuurverschijnselen zoals een prachtige zonsondergang en een oneindig strand staan daarentegen juist mooi wanneer ze strak naast elkaar hangen.

foto op metalen plaat drukken

Foto op metaalplaat – smartphoto

Bestel vandaag nog je favoriete foto op dit bijzondere materiaal als cadeau of om zelf aan de muur te hangen. Wanneer je een foto op metaalplaat laat afdrukken bij Smartphoto zit het ophangsysteem trouwens volledig inbegrepen bij de prijs. Dit maakt bestellen natuurlijk wel net zo leuk.

Welke gepersonaliseerde wanddecoratie kies jij? Vertel het ons via de commentaren of laat een berichtje achter via FacebookTwitterInstagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto.
Ben je nog op zoek naar meer informatie? Neem dan ook eens een kijkje op ons Pinterest board **Photo decoration ideas** of **Our products**.

foto op metaalplaat interieur

Lees ook:

Hoe snel en eenvoudig de juiste keuze maken in wanddecoratie
FOTOCANVAS EN POSTER: 7 TIPS OM JE INTERIEUR TE DOEN STRALEN
CREATIEF MET FOTOCANVAS: BEKLEED JE MUUR
11 IDEEËN VOOR ORIGINELE MUURDECORATIE IN JE WONING

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *