Creatief met fotocanvas: Bekleed je muur!

Creatief met fotocanvas

We ontdekten een toffe Instagram foto van Tom Van Lerberghe met als onderschrift:
Creatief met canvas #omdathetkan #mysmartphoto @smartphotobe.

Omdat we zo onder de indruk waren van zijn creatie hebben we hem gevraagd te vertellen hoe hij op het idee gekomen is.
Hij vertelde er meteen ook graag bij hoe hij is te werk gegaan!

Tom:
We waren al een tijdje op zoek naar een bestemming voor onze lege muur net boven onze zetel. De muur is het eerste wat een bezoeker ziet als hij bij ons binnenkomt, zonde dat we er geen gebruik van maken.

Bij het lezen van de post ‘Fotocanvas en poster: 7 tips om je interieur te doen stralen’ viel mijn oog op de eerste afbeelding, een foto gesplitst over meerdere fotocanvassen. Een geweldig leuk idee, maar we hebben meer ruimte beschikbaar, dus het kon beter. 😉

Voor we in onze digitale archieven op zoek gingen naar een goeie foto, was het eerst zoeken naar een leuke compositie. Zeker als je met meerdere canvassen gaat werken is het belangrijk dat je een idee hebt hoe ze de ruimte gaan vullen.

Stap 1: Op zoek naar een leuke compositie

Ik nam eerst een foto van onze lege muur. Op basis van de lengte van onze zetel en de breedte van de stroken behang kan je een goeie schaal maken om zo de verschillende canvas formaten zo nauwkeurig mogelijk te plaatsen. In Photoshop maakten we met eenvoudige blokjes verschillende composities, de ene wat beter geslaagd dan de ander. Heb je geen Photoshop, dan kan je de foto thuis printen, met papier en schaar aan de slag gaan en blokjes schuiven op de foto.

foto canvas 12

foto canvas 3 foto canvas 4

Stap 2: De juiste foto

We hebben een pak leuke foto’s, dus ook de luxe om te kijken welke foto goed past bij de gekozen compositie. Met Photoshop heb je hier een aparte functie voor die hier perfect voor geschikt is, de ‘Group into’ functie of CTRL+ALT+G. Dankzij die functie kan ik de gekozen foto laten verschijnen enkel in de canvas-compositie. Heb je geen Photoshop, dan knip je uit de foto met de lege muur jouw compositie en kan je je foto erachter houden.

foto canvas 6

Het voordeel van deze methode?
Als je visueel eerst je compositie maakt en daar je foto inpast, dan krijg je geen knip-en-plak fouten zoals op het titelbeeld in de post ‘Fotocanvas en poster: 7 tips om je interieur te doen stralen’, waar er geen rekening wordt gehouden met de ruimte tussen de canvassen. De fout wordt pas echt duidelijk als je ze wat verder uit elkaar gaat hangen.

foto canvas10

foto canvas 8

Stap 3: Engelengeduld

De derde stap is de moeilijkste omdat je er toch wat geduld voor nodig hebt. Via de editor van smartphoto kan je je foto versnijden. Gebruik de compositie die je in stap 2 hebt gemaakt als leidraad en hou rekening dat het beeld op je canvas een afloop heeft, smartphoto markeert die rand met een rode stippellijn.

foto canvasfoto canvas 1v

Stap 4: Bestel en geniet van het resultaat! 😉

Ben je nog leuke ideeën tegengekomen of heb je zelf je handen uit de mouwen gestoken? Aarzel dan zeker niet ons op de hoogte te houden via de commentaren of laat een berichtje achter via FacebookTwitterInstagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto.

Ben je nog op zoek naar meer informatie? Neem dan ook eens een kijkje op ons Pinterest board **Photo decoration ideas** of **Our products**.

fotocanvas

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *