Fotocanvas en poster: 7 tips om je interieur te doen stralen

Fotocanvas en poster

Een tijdje geleden kon je hier al 11 ideeën voor originele muurdecoratie lezen. Vandaag tonen we je graag enkele decoratie-ideeën met poster en fotocanvas.

Posters en foto’s op doek komen overal tot hun recht. Zo kan je jouw keuken opvrolijken met een collage van familiefoto’s of je inkomhal versieren met een mooi fotocanvas. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, hebben wij enkele creatieve ideeën op een rij gezet.

Fotocanvas: onze 7 tips om je interieur te doen stralen

1) Breng romantiek in huis

Fotocanvas en poster: 7 tips om je interieur te doen stralen

Heb je nog een muur die wel wat extra pit kan gebruiken? Kijk dan zeker eens naar bovenstaand beeld. Door een foto van jullie beiden te splitsen over 2 verschillende doeken kan je snel en makkelijk een erg origineel effect bekomen. Als je de foto’s op een groot formaat laat afdrukken kan je er een echte blikvanger van maken!

2) Durf groot gaan

Photos sur Toile

Heb je ergens een groot oppervlak in je huis dat je wil doen opvallen? Ga dan voor een combinatie van grote foto’s. Probeer beelden te selecteren die qua compositie en kleurgebruik bij elkaar passen. Zo kunnen de verschillende beelden elkaar nog versterken en krijg je een erg krachtig geheel. Je kan in de breedte werken, maar als je een muur hebt die meerdere verdiepingen verbindt is een verticale compositie ook zeker de moeite waard!

3) Maak een fotomozaïek

Photos sur Toile 1

 

Om van je bureau een warmere plek te maken kan je een fotomozaïek gebruiken. Maak een selectie van beelden die je aan leuke momenten doen denken. Zo kan je niet anders dan glimlachen als je de foto’s ziet.

Eerste optie: Print je foto’s afzonderlijk op een vierkant ‘Instagram’ formaat.
Via smartphoto kan je ook foto’s laten afdrukken op een vierkant formaat: 10×10, 11×11, 13×13 en 20×20. Je moet er zelfs niets speciaals voor doen.
Zorg ervoor dat je foto’s zeker vierkant zijn op voorhand. Om bv. foto’s op 10×10 te bestellen, kies je voor fotoprints van 10×13/15 en ze worden automatisch op het vierkant formaat afgedrukt. Enkele dagen later kan je je fotoprints al thuis verwachten!
Eens de foto’s thuis aangekomen zijn, kan je ze ordenen op een muur naar keuze. Speel met verschillende formaten, witruimte, overlapping, … om er je eigen ‘touch’ aan te geven.

Photos sur Toile 2

Tweede optie: Maak een collageposter
In de rechterkolom van deze pagina vind je verschillende designs om leuke collages te maken: hartvorm, vintage-stijl, patchwork,… Zo hoef je niet zelf beeld per beeld aan de muur bevestigen. Enkel je foto’s selecteren, opladen en bestellen!

4) Een vernieuwend idee: een foto op metaalplaat

Photos sur Toile 3

Een foto op metaalplaat is een trendy manier om een foto echt te doen stralen. Omdat je beeld rechtstreeks gedrukt wordt op een metaalplaat van 1,5 mm krijg je een erg strak resultaat met diepe kleuren en een mooie matte afwerking. De afgeronde hoeken geven het geheel de perfecte ‘finishing touch’.
Alle collages uit onze vorige tips zijn ook te maken op metaalplaat.

5) Combineer een aantal foto’s op doek

Photos sur Toile 4

Een foto die gedrukt wordt op doek heeft altijd iets speciaals. Er komt een soort extra diepte in je foto’s door het gebruikte materiaal. Wanneer je meerdere foto’s combineert met elkaar zijn de creatieve mogelijkheden eindeloos.
Er zijn verschillende mogelijkheden: een klassiek fotocanvas die opgespannen wordt op een frame van 2 cm dik, een fotocanvas deluxe die gemaakt wordt op een frame van 4 cm dik en een ingekaderd fotocanvas.

6) Kies voor een doe-het-zelf project met fotoposters

Photos sur Toile 5

Je kan je foto’s extra doen opvallen door ze op een originele manier omhoog te hangen. Bij het bovenstaand idee worden vergrote foto’s opgehangen met ijzeren kapstokken. Zo creëer je een geheel dat door niemand onopgemerkt zal blijven.

7) Mix kleurfoto’s met zwart-wit

Photos sur Toile 6

Onze laatste suggestie om je interieur op te fleuren is het mixen van kleurfoto’s en zwart-wit beelden. Met de juiste foto’s kan je zo echt de aandacht vestigen op je beelden. Deze techniek is ideaal om familiefoto’s in de ‘spotlights’ te zetten.

Ben je nog leuke ideeën tegengekomen of heb je zelf je handen uit de mouwen gestoken? Aarzel dan zeker niet ons op de hoogte te houden via de commentaren of laat een berichtje achter via FacebookTwitterInstagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto.
Ben je nog op zoek naar meer informatie? Neem dan ook eens een kijkje op ons Pinterest board **Photo decoration ideas** of **Our products**.

 

fotocanvas

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *