10 fantastische lockdown foto-ideeën van onze klanten

De lockdown periode is voor niemand gemakkelijk, maar met foto’s hebben we duidelijk een manier gevonden om deze tijd samen door te komen. We verzamelden 10 ideeën hoe onze klanten op een fantastisch creatieve manier foto’s gebruiken om in verbinding te blijven met onze dierbaren of om er gewoon samen het beste van te maken. 😊 

1. “We missen jullie” koekjes van Naomi

Naomi had het dan wel uiterst druk met de combo van thuiswerk/ huishouden/ kinders-entertainen-opvoeden-bijschroeven en andere to do’s thuis, toch vond ze de kracht om koekjes te bakken voor alle vrienden en familie die ze nu zo hard moeten missen.

De koekjes plaatste ze in onze snoepzakjes en personaliseerde deze met een leuke foto en lieve tekst. Tijdens een wandeling bracht ze dit lekkers bij iedereen aan huis. Super lief!  😍

2. Fotoprints voor opi en omi

Of wat dacht je van dit topidee van Elise en Achille? Ook zij moesten het nu heel lang zonder knuffels van de grootouders stellen en daarom maakten ze een leuke fotoreeks om deze naar hun geliefden te sturen.

De foto’s bestelden ze in een tof doosje: ‘Prints in a box‘ en bezorgden deze enkele dagen later per fiets aan hun geliefden. Superidee!

3. Fotoboek voor oma

Foto: @evdesutte

We hebben voorbije weken massaal de weg gevonden om fotoboeken te maken. Velen vonden eindelijk wat tijd om die mooie momenten te bundelen in een mooi vakantie- of herinneringsboek, anderen zoals Eveline maakten een fotoboek vol mooie familiefoto’s om dit aan haar meme te schenken.

Een fantastische manier om in verbinding te blijven. Volgens Eveline fleurde meme helemaal op bij het doorbladeren van haar boek. 🙂

Kijktip:
Dit filmpje waarin een oude man een kussen met foto van zijn overleden vrouw ontvangt is een prachtige weergave van wat fotosouvenirs voor heel veel mensen kunnen betekenen. Het filmpje ging in enkele dagen tijd de wereld rond.

4. Quality tijd samen

Foto: @explore_the_world_with_kids

Hoewel we deze periode heel veel mensen moeten missen, hebben we ook meer tijd om stil te staan bij mooie momenten en te genieten van de dierbaren die we wél rondom ons heen hebben. Laetitia besefte dat deze tijd een unieke kans biedt op quality tijd met haar dochters en samen blikken ze terug op heel wat mooie familie-momenten.

De mooiste momenten liet Laetitia afdrukken als een prachtige poster collage met magnetische hanger. Wat een geweldige eyecatcher!

5. We maken het extra gezellig

Als we dan toch thuis moeten blijven, maken we het maar beter extra gezellig , moeten de baasjes van kleine Loki hebben gedacht. Naast een coole naamplaat werd er ook werk gemaakt van een super leuke fotowall. Ja, daar zijn we stiekem wel wat verliefd op! (of komt het door de mooie ogen van Loki 😉 )

Foto’s: @thechroniclesofecho.and.loki

6. Intens eerste geluk

Foto: @brittbens

Lockdown, afstand bewaren, mondmaskers dragen, … we zouden bijna vergeten dat ondertussen het leven gewoon verder gaat. En een mooier voorbeeld hiervan dan van het intense eerste geluk van Britt met haar dochtertje Aurelie kunnen we gewoon niet bedenken.

Ze plaatste de mooiste newborn foto’s op een canvas in de vorm van een supermooie collage. Prachtige momenten om voor altijd te koesteren.

7. Eindelijk tijd voor dat fotoboek!

Foto: @laura_aire

In hetzelfde thema, maar dan met wat vertraging. De lockdown zorgde ervoor dat Laura eindelijk wat tijd vond om stil te staan bij haar mooiste momenten in het leven, zoals de geboorte van haar zoontje Aedan.

In het fotoboek kan ze nu steeds samen met haar zoontje terugblikken op die mooie momenten van pril moederschap. Super cute om de hele fotoreeks te bekijken en te zien hoe Aedan van de foto’s van zichzelf als baby’tje geniet. 😍

8. Vakantie in eigen huis!

Foto: @lore_lavieenroseetje

Ook Lore nam tijdens de lockdown de tijd om terug te kijken op mooie herinneringen. Haar mooiste vakantiefoto’s van voorbije jaren plaatste ze op deze coole jaarplanner met magnetische hanger

En omdat dit jaar een verre vakantie er niet in zit, had ze voor de foto het idee om gewoon thuis een leuke zomerse setting te maken om toch een beetje een vakantiegevoel thuis te creëren. Hiermee was meteen ook de hashtag #vakantiepicchallenge geboren. Doe je ook mee?

9. Huisdecoratie next level

Foto: @mama.van.fonne.en.odette

En wat dan gedacht van dit ideetje van Cindy. Zij nam de tijd om al haar foto’s uit haar Instagram feed tot leven te brengen in deze prachtige fotowall.

Deze foto’s bestelde ze met witte rand en met matte afwerking. Het resultaat vinden wij ronduit fantastisch!!

10. Bijzondere dagen op afstand…

Foto: @saar.ie

Nog eentje dan? Tuurlijk wel!
Saar en haar familie hechten als geen ander veel belang aan bijzondere dagen zoals verjaardagen, Vader- en Moederdag.

Daarom stuurden ze deze super cute bloempotjes naar hun grootouders zodat ze toch een beetje samen kunnen zijn op deze bijzondere dag. Wij smolten alvast helemaal weg, de familie van Saar waarschijnlijk nog iets meer…

Geïnspireerd?

Hopelijk ben je geïnspireerd door al de creaties van onze klanten en ben je getriggerd om ook met jouw foto’s aan de slag te gaan! Meer inspiratie voor leuke cadeau-ideeën voor je dierbaren vind je op onze website:
https://www.smartphoto.be/nl/cadeau-voor-dierbare

Maak je een leuk fotoproduct? Tag dan zeker @smartphotobe of gebruik de hashtag #mysmartphoto zodat wij ook kunnen meegenieten van je foto’s. Zo maak je bovendien maandelijks kans op een cadeaubon twv. €50 om helemaal wild te gaan op onze website!