10 activiteiten die je meteen in de kerstsfeer brengen

Het is nog eventjes wachten tot het Kerstmis is, maar dat betekent niet dat we nog niet in de stemming mogen komen. Deze 10 activiteiten brengen je helemaal in kerstsfeer!

Maak een kersthuisje uit speculaas

Beter bekend als het ‘Gingerbread House.’ Je kunt zelf aan de slag om je eigen lekkers te maken, of je kunt op zoek naar een standaardpakket in een hobbywinkel.  Je hebt enkel nog wat glazuur en snoep nodig om je huisje te versieren. De zoete speculaasgeur brengt je komende weken helemaal in de kerststemming!

Kerstkoekjes

Om in het zoete thema te blijven: kerstkoekjes! Samen met de kinderen kan je koekjes bakken in allerlei leuke vormen en ze daarna versieren met glazuur. Er zijn talloze recepten te vinden op het internet, maar dit is onze favoriet. Zo lekker!

kerstkoekjes koekjestrommel

Bezoek een kerstmarkt

Het is een klassieker, maar het blijft zo leuk en gezellig om te doen. Snuisteren tussen de decoratie en lekkernijen proeven met je geliefde, ijsschaatsen met de kinderen of jenevertjes proeven met je vrienden: de kerstmarkt is gegarandeerd een topper!

Witte chocolademelk

Het ideale weer met kerst is natuurlijk een mooi sneeuwtapijt. Indien het weer niet wil meewerken, kan je nog altijd een witte chocolademelk drinken. Deze variant is toch net iets anders dan de gewone chocolademelk, én het doet ons denken aan een mooi sneeuwlandschap! Dit is ons favoriet recept. 😉

Ambiance de Noel : dégustez au lait chaud au chocolat blanc

Foto : www.yellowblissroad.com

Feestelijke caffè lattes

In hetzelfde thema: lekkere caffè lattes met een kersttwist! Je kan ze gewoon zelf maken, maar ook koffiebars hebben vaak een aantal feestelijke drankjes op het menu staan. Tijd om ze allemaal te proberen! Zeker in een gepersonaliseerde mok smaakt je kerstlatte dubbel zo goed. 😉

Een adventskalender

Om helemaal in de sfeer te komen kan je een adventskalender kopen. Of beter nog, maak hem gewoon zelf! Met dit eenvoudig stappenplan knutsel je in geen tijd zelf een originele adventskalender in elkaar. Toch niet zo creatief? Dan bestel je gewoon onze adventskalender die je van dag tot dag nog meer doet uitkijken naar het leukste feest van het jaar!

Kerstfilms kijken

Eerlijk, kerst is niet echt Kerstmis zonder een cheesy kerstfilm. Ga je voor een klassieker of kies je voor een Netflix topper? Het is helemaal aan jou! Met een dekentje en zo’n lekkere witte chocolademelk op de sofa, bestaat er iets heerlijkers? 😉

Plan je kerstmenu

Kan je niet zo goed stilzitten? Dan kun je alvast je kerstfeest beginnen plannen. Kies de tafeldecoratie uit en plan je kerstmenu. Zo leuk om alvast wat kerstrecepten uit te proberen!

S’mores

Ken je S’ mores? Deze typisch Amerikaanse lekkernij is een absolute topper tijdens de feestdagen. Het is een toetje om van te genieten bij het vuur, bestaande uit een geroosterde marshmallow, geplaatst tussen twee koekjes met een stuk chocolade. Perfect als dessert voor je kerstmenu, of gewoon om in kerstsfeer te komen.

Ambiance de Noel : dégustez des guimauves grillées

Via Giphy

Winterwandeling

Of het nu sneeuwt of niet, een winterwandeling is altijd een topper. Genieten van de frisse lucht, het mooie landschap en van elkaar. Nadien genieten van een lekker warme cafè latte. Beter dan dat wordt het niet!

Bonus! De kerstplaylist van smartphoto

Wil je echt op en top kerstsfeer in huis? Luister dan naar de playlist vol kerstliedjes die we speciaal voor jou hebben samengesteld! 😉

En wat doe jij om in de kerststemming te komen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder of op Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *