Kerstmis zonder stress! De 6 belangrijkste organisatietips

Komen dit jaar opnieuw vrienden en/of familie bij jou kerst vieren? Het eten, uitnodigingen, versieringen, … er komt best wat kijken bij de organisatie van het feest. Ga aan de slag met deze tips en jij organiseert zonder zorgen dit jaar het perfecte kerstfeest!

6 tips voor een geslaagde kerstavond

“Vroeg aan beginnen…”

Deze tip is nogal voor de hand liggend, maar toch belangrijk genoeg om te vermelden: begin ruim op tijd met het plannen van je kerstfeest! De uitnodigingen, het kerstmenu, enzoverder zijn moeilijk om nog last-minute te regelen. Blokkeer nu alvast wat tijd in de agenda om mooie foto’s te nemen voor op je kerstkaartje of uitnodiging en om alvast over het kerstmenu na te denken. 

kerstmenu

De kracht van lijstjes

Heel veel dingen om te onthouden? Maak lijstjes of een checklist!
Een volledige uitgeschreven checklist voor kerstmis vind je hier!

checklist om kerst voor te bereiden

Het kerstmenu

Sommige gerechten zijn ideaal geschikt om op voorhand klaar te maken, bovendien smaken de meeste desserts gewoon ook beter na een nachtje in de koelkast. Ook geschikt om al voor te bereiden:  soep, koekjes, stoofschotels. De groenten en de aardappelen kunnen dezelfde dag worden klaargemaakt, maar kunnen later op de dag nog opnieuw worden opgewarmd.

Voorzie een menu die je toelaat te profiteren van waar het echt om gaat op kerstavond: jouw vrienden en familie!

Organiseer de vaat

Vul tijdens de voorbereidingen een wasbak met water en doe alle vaat van tijdens je voorbereidingen nog voor je gasten er zijn. Of je zorgt ervoor dat je vaatwasmachine al een wasje kan doen voor het feest. Zo is het leeg en kan alles van tijdens het feest al in de vaatwasmachine tijdens het dessert.

De kindertafel

Zorg voor een aparte kindertafel! Zo kunnen ze zich samen amuseren en hoeven ze niet onnodig lang aan tafel te zitten.

Extra tip: Extra tip: serveer het eten voor de kinderen voor dat van de volwassenen. Zo hoeven ouders niet op 2 plaatsen tegelijk te zijn.

Generale repetitie

Het is feest, dus we snappen dat je je gasten in de watten wil leggen met je kerstmenu. Test daarom op voorhand je nieuwe recepten uit, zodat je je heel wat zekerder voelt. Het bespaart je bovendien heel wat tijd de dag zelf! Doe een soort generale repetitie van het feest en je ontdekt meteen ook alle zaken die je mogelijk nog over het hoofd had gezien.

Heb jij nog tips voor een geslaagd kerstfeest? Deel ze met ons via #mysmartphoto of via  Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *