Terug naar school! Leuke DIY-projecten om samen met je kinderen te doen

De tijd tikt genadeloos voorbij en we naderen het nieuwe schooljaar. Om je kinderen alvast wat in de stemming te krijgen om terug naar school te gaan, verzamelden wij een aantal leuke DIY-projecten om samen met je kind te doen in de laatste vakantieweken!

Terug naar school met deze leuke DIY-projecten

Een zelfgemaakte opbergdoos

Wil je je kleintje graag motiveren om met plezier terug naar school te gaan? Met deze zelfgemaakte opbergdoos zal hij/zij maar al te graag pronken bij de klasgenootjes!

Benodigdheden:

  • Bewaardoos
  • Dik papier in A3 formaat (met aangepaste printer)
  • Dit document
  • Kleine spulletjes die moeten opgeborgen worden

DIY projectjes: terug naar school

Bestel eerst een rechthoekige bewaardoos en personaliseer het deksel met de leukste vakantiefoto’s van je kindje. Je kan er ook altijd een mooie tekening aan toevoegen (meer tips over het bewaren van kindertekeningen op een originele manier vind je in deze blog!).

Print vervolgens dit document af op stevig papier in A3 formaat en volg de stappen om de verschillende tussenstukken te knippen en te vouwen op de juiste manier, zodat ze pefect in de doos passen. Je kleeft best de randjes van de tussenstukken vast met plakband om alles wat te verstevigen. Als je graag grotere objecten in de doos wil bewaren, kan je het lange tussenstuk eruithalen en de andere stukjes aan elkaar vastkleven.

Tadam !

Deze zelfgemaakte bewaardoos kan van pas komen om eender wat in op te bergen: potloden, wasco’s, leeskaartjes, knutselgerei, puzzelstukjes enz.

Een eigen huiswerkplekje

Het is belangrijk dat de kinderen een vast en rustig plekje hebben waar ze hun huiswerk kunnen maken. Een saaie omgeving werkt niet bepaald motiverend, dus kan je tijdens de zomervakantie alvast aan de slag gaan om het huiswerkplekje op te vrolijken!

Zorg voor een kleurrijk plekje, zodat je kind geïnspireerd en gemotiveerd aan de slag kan. Van saaie kleuren wordt niemand vrolijker. 😉 Zo kan je zorgen voor fel gekleurde pennen en decoratie. Stop deze in een toffe, gepersonaliseerde pennenhouder in één van onze nieuwe designs. Ook de pennenzak of bewaardoos kun je personaliseren met foto’s of de tekeningen van je kind.

DIY projectjes: terug naar school

Mag het wat hipper? Plaats dan een letterbord of krijtbord in het huiswerkhoekje met een motiverende quote op voor je kind. Jullie kunnen bijvoorbeeld elke week samen beslissen welke quote er de komende week opkomt, afhankelijk van de ‘mood of the week’!

DIY-projectjes: terug naar school

Potlood met print

Een leuke DIY én budget tip! Koop een pak goedkopere, gewone potloden in de supermarkt en een aantal rolletjes washitape in de hobbywinkel. Knip de washitape ongeveer zo dat het de vorm van het potlood vlot aanneemt. Kleef de washitape stevig vast. Eventueel kan je nog een extra laagje er bovenop leggen, zodat de tape zeker blijft zitten. Ziezo, je hebt nu unieke potloden mét een fleurig design!

DIY-projectjes: terug naar school

Bron: DIYinspired.com

Stickerfestival

Een manier om al het schoolgerei mooi te organiseren: gepersonaliseerde stickers. Maak voor elk thema gepersonaliseerde stickers, zodat alles snel terug te vinden is. Voor de spullen die je kind meeneemt naar de school kun je een origineel design of logo maken met de naam van je kind. Zo kun je alles labelen met originele stickers. Gedaan met die saaie wit-zwarte naamstickertjes. 😉

DIY-projectjes: terug naar school

Een gepimpt notitieboekje voor tieners

Hoe kan je de lessen van een tiener opfleuren? Door hem of haar een gepimpt notitieboekje te maken, vol leuke foto’s en quotes die motiveren om de leerstof grondig te studeren! Je kan dit perfect maken door een twist te geven aan ons receptenboekje. Dit boekje omvat 6 hoofdstukken die van elkaar worden gescheiden door een fotopagina, een inhoudstafel en tien pagina’s voor notities.

Wijd elk hoofdstuk aan een ander vak (Wiskunde, Frans, Geschiedenis…) en vervang de tekstvelden door de volgende onderdelen:

  • Inhoudstafel
  • Samenvatting
  • Taken
  • Naam van de leerkracht
  • Nota’s
  • Bijnaam van de leerkracht 😉

DIY-projectjes: terug naar school

Dit gepersonaliseerde schrift kan je tiener alleen maar motiveren om zijn of haar lessen elke dag te bekijken en te studeren! Op de notitiespagina’s kan hij of zij altijd extra nota’s toevoegen, of tekeningen tijdens de les ;-).

Op de linkerpagina is er telkens plaats om mooie foto’s toe te voegen van de leukste zomermomenten van je tiener. Na het maken van je schrift, kan je fotostickers toevoegen die je op elke pagina van je schrift kan kleven als finishing touch!

Een hart voor paperclips

Dit DIY-project geeft een leuke twist aan de gewone paperclips. Je buigt ze eerst omhoog in het midden, om ze dan in de vorm van een hartje te duwen. Zo schattig, toch? 🙂

Heb jij nog leuke ideeën om de schoolspullen van je kinderen op te vrolijken? Laat ze ons dan weten in de reacties hieronder of op Facebook, Instagram, Pinterest  met #mysmartphoto.

Terug naar school met de leukste schoolspulletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *