Terug naar school! Leuke DIY-projecten om samen met je kinderen te doen

De tijd tikt genadeloos voorbij en we naderen het nieuwe schooljaar. Om je kinderen alvast wat in de stemming te krijgen om terug naar school te gaan verzamelden wij alvast een aantal leuke DIY-projecten om je kind voor te bereiden op het nieuwe schooljaar!

Terug naar school met deze leuke DIY-projecten

Een eigen huiswerkplekje

Het is belangrijk dat de kinderen een vast en rustig plekje hebben waar ze hun huiswerk kunnen maken. Een saaie omgeving werkt niet bepaald motiverend, dus kan je tijdens de zomervakantie alvast aan de slag gaan om het huiswerkplekje op te vrolijken.

Zorg voor een kleurrijk plekje, zodat je kind geïnspireerd en gemotiveerd aan de slag kan. Van saaie kleuren wordt niemand vrolijker. 😉 Zo kan je zorgen voor fel gekleurde pennen en decoratie. Kies voor een toffe, gepersonaliseerde pennenhouder met foto’s van leuke momenten.

Ook de pennenzak of bewaardoos kun je personaliseren met foto’s of de tekeningen van je kind. Plaats een letterbord, krijtbord of andere variant in het huiswerkhoekje met een motiverende quote voor je kind. Jullie kunnen bijvoorbeeld elke week samen beslissen welke quote er de komende week opkomt.

Potlood met print

Een leuke DIY én budget tip! Koop een pak goedkopere, gewone potloden in de supermarkt en een aantal rolletjes washitape in de hobbywinkel. Knip de washitape ongeveer zo dat het de vorm van het potlood vlot aanneemt. Kleef de washitape stevig vast. Eventueel kan je nog een extra laagje er bovenop leggen, zodat de tape zeker blijft zitten. Ziezo, je hebt nu unieke potloden mét een fleurig design!

 

Stickerfestival

Een manier om al het schoolgerei mooi te organiseren: gepersonaliseerde stickers. Maak voor elk thema gepersonaliseerde stickers, zodat alles snel terug te vinden is. Voor de spullen die je kind meeneemt naar de school kun je een origineel design of logo maken met de naam van je kind. Zo kun je alles labelen met originele stickers. Gedaan met die saaie wit-zwarte naamstickertjes. 😉

 

Een hart voor paperclips

Dit DIY-project is een leuke twist aan de gewone paperclips. Je buigt ze eerst omhoog in het midden, om ze dan in de vorm van een hartje te duwen. Zo schattig, toch? 🙂

Heb jij nog leuke ideeën om de schoolspullen van je kinderen op te vrolijken? Laat ze ons dan weten in de reacties hieronder of op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter.

Tessa, 21 jaar, journaliste, social media manager en content marketeer. Gedreven danseres en blogger voor Bubbles and macaroons en smartphoto. Ik inspireer je graag met leuke, originele content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *