Het leukste foto-idee voor je communiefoto’s

Tips, inspiratie en ideetjes voor je communiefoto’s

De communiefoto’s zijn natuurlijk een van de allerbelangrijkste elementen van het hele communiegebeuren! Deze zetten meteen de toon van het feest. Aangezien ze ook vaak gebruikt worden voor de uitnodigingen, moet je ze ruim op voorhand nemen. Het kan soms behoorlijk lastig zijn om de perfecte communiefoto te nemen. Ik geef je graag enkele tips om ervoor te zorgen dat je kind er prachtig op staat!

faire-part communion avec photo

Wacht niet tot de allerlaatste minuut

De fotosessie uitstellen is een absolute no-go. Leg een datum vast die je wat speling geeft. Er zijn immers allerlei zaken die nog roet in het eten kunnen gooien: slecht weer, een verkoudheid … Als je de fotosessie vroeg genoeg inplant, kan je die bij problemen ook gemakkelijk nog een weekend uitstellen. Zo vermijd je alvast de stress omdat je dringend foto’s nodig hebt.

Wanneer je met je fototoestel klaar staat om de ster van de dag op zijn best te fotograferen, denk er dan aan om genoeg foto’s te nemen. Stop niet na enkele plaatjes, maar neem een ruim aantal foto’s in verschillende houdingen en met verschillende accessoires. Dan weet je alvast zeker dat je geen tweede fotosessie hoeft in te plannen, en heb je de mogelijkheid de uitnodigingen én de decoratie te personaliseren met verschillende foto’s!

faire-part communion avec photo

Foto’s voor communie: goed weten wat je wil

Ik hoef het je vast niet te vertellen: de aandachtsspanne van een kind is beperkt. Om de fotosessie leuk te houden, zorg je er best voor dat het allemaal niet te lang duurt: twee uur is het absolute maximum. Duurt het langer, dan zullen de vermoeidheid en de verveling snel de kop opsteken, tenzij je graag foto’s met een pruillip wil, natuurlijk… De tijd is beperkt, dus zorg er op voorhand voor dat je goed weet wat je wil.

Bereid de fotosessie voor met je kind door samen voorbeelden te bekijken van communiekaartjes en uitnodigingen. Zo heb je meteen ook een beter beeld van het aantal foto’s die je op je kaartje wil plaatsen.

communiekaartjes met eigen foto's

communiekaartjes met eigen foto’s

Communiekaartjes designs smartphoto

Zorg voor accessoires

Voor geslaagde foto’s is het belangrijk dat je kind er zo spontaan mogelijk op staat. Zorg er voor dat hij of zij zich tijdens de fotosessie goed amuseert! Dit kan met behulp van een aantal accessoires. Die geven je foto’s een feestelijke toets en helpen je kind zich te amuseren, zodat hij/zij met zijn/haar grootste glimlach op de foto’s staat. 🙂

faire-part communion avec photofaire-part communion avec photo

Heb je voor het communiefeest een specifiek thema gekozen? Dan kan je met de accessoires het thema alvast introduceren op de uitnodigingen. Voor jongens wordt er vaak gekozen voor voetbal, basketbal, dino’s … Voor meisjes zijn de traditionele thema’s muziek, dans, dieren … Vraag het aan je kind: hij of zij weet vast zelf het beste waarmee hij of zij wil poseren!

Volg je voor het feest geen specifiek thema, dan kan je uit de bol gaan met een aantal photobooth accessoires: brillen, gekke hoedjes, snorren, allerlei bordjes … Die hebben alvast het voordeel dat ze kunnen gebruikt worden voor jongens en meisjes, grappige foto’s gegarandeerd!

faire-part communion avec photo

Psst! Via deze link vind je een grappig masker, dat je kunt afdrukken, inkleuren en uitknippen!

Wil je nog meer ideetjes voor originele communiefoto’s? Lees dan ook onze blogpost:

Originele communiefoto’s maken? Begin met deze 7 tips!

Verder kan je op onze blog ook nog een stappenplan om de mooiste communiekaartjes te maken terugvinden + enkele leuke tips voor de leukste communie en lentefeest uitnodigingen!

Heb je zelf nog leuke communiefoto ideetjes of inspiratie voor het communie- of lentefeest?  Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Twitter,Instagram, Pinterest of Google+ met de hashtag #smartphoto!

Communiekaartjes maken

Communiekaartjes maken

Kristof, 28 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Mijn blogs bestaan uit inspiratie en tips hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *