Communie- of lentefeest in 2022: enkele trendy ideetjes opgelijst!

1 – Een Gezellig Tuinfeest

Zijn de weergoden je gunstig gezind en plan jij jouw feest buiten? Wat denk je er dan van om al je gasten aan een lange tafel te zetten? Je creëert meteen een gezellige sfeer waarbij iedereen al snel rondwandelt om een gesprek met iedereen aan te knopen: sfeer verzekerd!

💡 Tip: Versier jouw tafels met enkele persoonlijke items zoals placemats, enkele glazen vaasjes of een mooie servetring.

Voor de grote, én de kleine dorst is het een goed idee om grote kannen met water te voorzien waar iedereen naar hartelust zijn glas mee kan vullen. Een leuk twist hieraan is om een bepaalde smaak toe te voegen aan je water door stukken fruit, kruiden of een klein beetje zoets aan de kan toe te voegen: santé!

💡 Tip: Benoem elke karaf water met een mooi label, zo is meteen duidelijk welke magische ingrediënten in welk water verwerkt zijn!

2 – Picknick

Niets gezelliger bij het mooie weer dan een picknick! Leg een dekentje open met een paar zachte kussentjes om op te zitten, enkele vaasjes centraal en klaar! Dit kan een leuke manier zijn om de kinderen een eigen plekje te geven, maar waarom niet een grote picknick voor jong en oud?

3 – Designs

kaartjes communie of lentefeest nieuwe designs

Bij smartphoto bieden we graag de nieuwste communie- of lentefeest trends aan in designs voor kaartjes, bedankjes en versiering. Dit jaar zijn dat 3 trends in onze nieuwe designs.

Enerzijds zijn dat strakkere lijnen die een mooi overzichtelijk beeld geven:

Die strakkere designs zien we met wit en zwart, maar ook met trendy pastelkleuren:

Anderzijds merken we ook een trend naar meer dromerige designs met pastelkleuren en gouden details:

Tot slot hebben we ook ons designaanbod in kaartjes met glanzend reliëf uitgebreid. Deze fotokaartjes hebben hoogglansdetails op het ontwerp aan de voorkant. Naast een hoogglans versie van ons dromerig design, is er nu ook een design met cirkels in trendy pastelkleuren.

kaartjes met reliëf, hoogglans, uniek design

4 – Foodsharing of uit het vuistje?

Foodsharing, gezellig allemaal samen aan tafel

Om de gezelligheid aan tafel nog meer te bevorderen, is het leuk om aan foodsharing te doen. Maak grote schotels en kommen en iedereen kan zelf kiezen hoeveel hij/zij wil van welk gerecht. En als die ene lekkere salade nu net aan de overkant van de tafel staat, dan helpt iedereen een handje om die tot bij jou te krijgen.

Toch liever elk een eigen bordje? Wat dacht je van een foodtruck met heerlijk lekkers als hot dogs of hamburgers die elk kinderhart veroveren? Presenteer dat lekkers in een leuk themabordje en smakelijk!

5 – Bedankjes

Bedank jij jouw gasten graag op een leuke manier? Wij ook! Een snoepzakje doet het altijd goed bij klein en groot, maar misschien wil je dit jaar een stapje verder gaan? Een leuk vernieuwend idee zijn chocopotjes gepersonaliseerd met een sticker van het feestvarkentje!

idee via @_evlyn86_

Je bedankje hoeft niet altijd zoet te zijn. Je kan ook kiezen voor een leuk accessoire dat iedereen kan gebruiken zoals zeepjes, bloempotjes, badzout of geurstokjes.

6 – Kids’ corner

Kinderen kunnen feest vieren als geen ander! Waarom dan niet hun eigen hoekje voorzien waar ze naar hartelust kunnen feesten? Doop een ruimte of een hoekje in de tuin om tot het feestpaleis van de kinderen en versier met feestvlaggetjes, ballonnen, confetti,… Verzamel er al het speelgoed, leg knutselgerief klaar en maak er een kussenfort: plezier verzekerd!

7 – Decoratie

Ook in de versiering van je communie- en lentefeest kan je enkele vernieuwende dingen doen. Je kan bijvoorbeeld zelf kaarsen maken die je ’s avonds kan aansteken voor wat gezellige verlichting. Werk de kaarsen af met een sticker waar het feestvarkentje op staat te glunderen en klaar!

Niet zo’n crafty persoon? Je kan ook gepersonaliseerde bloempotten ontwerpen en er vervolgens enkele plantjes in verpotten: een mooi decoratie-element waar je nog jaren van kan genieten!

💡 Tip: Je kan deze kaarsen of bloempotjes ook cadeau doen aan de meter, peter of grootouders van de communicant.

Gepersonaliseerde bloempotten met foto's en tekst

Heb je zelf nog leuke trends opgemerkt? Laat het ons weten weten via de commentaren of FacebookInstagramPinterestTikTok met de hashtag #mysmartphoto!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *