14 babyborrelideeën die je moet gezien hebben!

Gedaan met zoeken naar originele babyborrelideeën! We verzamelden 14 prachtige voorbeelden. Laat je inspireren:

babyborrelideeën_BLOG

 

Ben je van plan een babyborrel te organiseren, maar ben je uitgekeken op alle standaardideeën? Zoek je echt iets origineels dat bovendien past bij jou, je baby en je wensen? Lees dan snel verder en ontdek 14 geniale en vooral originele babyborrelideeën.

 

1. Vintage, coole en kleurrijke babyborrel

Vintage is weer helemaal trendy en daarom is een combinatie van vintage, cool en kleurrijk helemaal geslaagd. Om de babyborrel helemaal in de stijl van het thema te houden werk je het beste met uiteenlopende kleuren, verschillende oude stoelen en servies. Hiervoor hoef je niet veel geld uit te geven. Vaak zijn de leukste vintage spullen te vinden in het huis van je grootouders of bij de kringloopwinkel.

babyborrel-ideeën-vintage

Foto via Popsugar

2.Kampeersfeer

Een superorigineel idee voor de lente en de zomer: verplaats het feest van binnen naar buiten waar je een gezellige kampsfeer creëert. Maak voor de decoratie vooral gebruik van hout, kaarsen, bessen, dennenappels, eikels en olielampen. Stem ook de hapjes, drankjes en de kledij af op het outdoor thema van je babyborrel.

babyborrel-ideeën-kamperen

Foto’s via Popsugar & Jesi Haack Weddings

3.Zo fris als munt

Hipper dan hip: een babyborrel in zachte pasteltinten, waaronder muntgroen, blauw en geel. Om het extra feestelijk te maken kan de babyborrel het beste naar buiten verplaatst worden (als het weer dat toelaat). Kies ook voor frisse drankjes die het thema onderstrepen.

babyborrel-ideeën-fris (1)

Foto via Popsugar & Cake Events Blog

4.Western

Ben je helemaal weg van het Wilde Westen? Dan is de keuze snel gemaakt: organiseer een babyborrel met als thema Western. Om de authentieke stijl te imiteren werk je het beste met oude olielampen, touwen, oude meubels en hoefijzers voor de decoratie. Voor een jongen kun je bovendien turquoise accenten verwerken in het thema. Maak koekjes in de vorm van hoefijzers, hang kaartjes van bruin karton op aan een oude kandelaar of gebruik glazen potjes die je vult als bedankje. Mogelijkheden te over!

babyborrel-ideeën-western

Foto via Popsugar & Whimsically Detailed

5.Zonnig ontbijt

Doe eens iets heel anders en kies voor een ontbijt in plaats van een babyborrel in de middag te organiseren. Misschien is niet iedereen van je gasten een ochtendmens, maar door gebruik te maken van warme, zonnige kleuren kun je een gezellige sfeer creëren die iedereen direct in de juiste stemming brengt. Kies voor geel en rood en breng deze kleren ook terug in de keuze van je ontbijt: vers sinaasappelsap, een omelet bar en laat je inspireren door ontbijtgerechten voor kinderen. Zorg er wel voor dat je het babyborrelontbijt niet al te vroeg organiseert, zodat iedereen ook daadwerkelijk komt.

babyborrel-ideeën-ontbijt

Foto via Popsugar

6.Welkom op de wereld

Niets is leuker dan de nieuwe wereldbewoner welkom te heten op deze aarde. Je kunt de wereld in de breedste zin van het woord ook integreren in het thema van de babyborrel. Maak gebruik van oude wereldkaarten die je in een passende lijst plaatst (roze voor een meisje, blauw voor een jongen), plaats wereldbollen (verf de houders in een passende kleur), maak cakepops (rond) in de gewenste kleur en laat het thema terugkomen op de uitnodigingen in de vorm van een gestempelde of gedrukte wereldbol.

babyborrel-ideeën-wereld

Foto via Popsugar

7.Goud en roze circus

Dit is een van de babyborrelideeën die perfect passen bij de geboorte van een meisje. Voor de aankleding wordt gebruik gemaakt van typische meisjeskleuren waaronder goud en roze. Om er een speels karakter aan te geven wordt het circusthema er op subtiele wijze in verwerkt. Gebruik de kleurencombinatie voor je ballonnen, de taart, het servies, de uitnodigingen en nog zoveel meer!

babyborrel-ideeën-goud-roze

Foto via Popsugar

8.Vintage glamour

Combineer het beste van twee stijlen met elkaar en maak er een vintage glamour party van. Veel glitter, glamour, goud, kroontjes en sterretjes worden op perfecte wijze aangevuld door veel tule, kant en vintage tapijten. Laat de glitter, glamour en vintage stijl zeker ook terugkomen op de taart. Een tikkeltje romantiek is het puntje op de ‘i’ en maakt het thema compleet.

babyborrel-ideeën-glamour

Foto via Popsugar

9.Oude krant

Dit is weer één van de babyborrelideeën waarmee je veel mensen kunt verrassen. Laat een oude, antieke krant terugkomen in het hele feest. Overwegend gebruik makend van de tinten grijs, zwart en wit, gecombineerd met sierlijke letters, maak je feestelijke uitnodigingen, kaartjes, labels en nog veel meer.

babyborrel-ideeën-krant

Foto via Popsugar

10.Fleurig zonnekind

Haal de zon in huis en gebruik voor de babyborrel zomerse, lichte kleuren zoals geel en wit. Dankzij de neutrale kleurencombinatie is dit thema geschikt voor zowel jongens als meisjes. Niet alleen het decor kun je in zomerkleuren houden, ook hapjes en drankjes kunnen moeiteloos hierop afgestemd worden.

babyborrel-ideeën-zon

Foto via Popsugar & Pottery Barn Kids

11.Oranje-blauw

Combineer er vrolijk op los met de kleuren blauw en oranje en integreer strepen, stippen of een ander patroon in je decoratie, de uitnodigingen en de bedankjes.

babyborrel-ideeën-oranje-blauw

Foto via Popsugar & Dear Lola Letterpress

12.Milk-a-holic

Een babyborrelideetje met een dikke knipoog: milk-a-holic! Denk in de breedste zin van het woord aan melk: van koeien tot melk, papflessen, zwart-witpatronen en nog zo veel meer. Bijpassende koekjes met daarop geglazuurde afbeeldingen en heel toepasselijk: kleine glazen flesjes met daarin melk mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens deze babyborrel.

babyborrel-ideeën-milkaholic

Foto via Popsugar

13.Theekransje

Een babyborrelidee die zeker zal opvallen is een high tea babyborrel. De oude Britse traditie heeft inmiddels het vaste land bereikt en is alom bekend en geliefd vanwege de vele kleine hapjes, het fijne Engelse servies, de bloemen en de koekjes. Kortom: de gezelligheid van een ouderwets theekransje.

babyborrel-ideeën-theekrans

Foto via Popsugar & Après Fête

14.School

Alhoewel het natuurlijk nog jaren duurt voordat de kleine naar school zal gaan, kan de babyborrel wel in dit thema gehouden worden. Dit is ook een heel leuk idee voor een lerares die moeder geworden is. Maak gebruik van schoolbordjes of een soort schoolschema. Gebruik voor de uitnodiging lijntjes en lettertypes van de eerste schrijflessen en zorg voor bijpassende hapjes en drankjes.

babyborrel-ideeën-school

Foto via Popsugar & Craig And Whitney

Heb je één van bovenstaande ideeën gebruikt voor jouw babyborrel of heb je zelf nog een paar originele babyborrelideeën voor ons? Laat het ons zeker weten via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!


Ontdek nu het nieuwe geboorte assortiment op smartphoto.be/geboorte

De mooiste geboortekaartjes, doopsuiker en baby geschenken

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *