5 dingen die mij opvielen tijdens mijn eerste weken bij smartphoto

Deze blogpost is een vertaling van het bericht van onze Franstalige collega Caroline.

Sinds drie maanden werk ik voor smartphoto: ik schrijf blogartikelen en optimaliseer de content voor Frankrijk en Wallonië. Al van bij mijn sollicitatie kon ik niet meer wachten om creatief te zijn, te schrijven en ook om Vaderdag nooit meer te vergeten! 😉 Vanaf dat moment werd mijn enthousiasme voor dit werk alleen maar groter. Ik vertel je hier waarom.

5 dingen die me verbaasden toen ik bij smartphoto aan de slag ging

Sommige dingen verbaasden me echt toen ik bij smartphoto begon te werken! Ik vroeg me af waarom smartphoto hier zelf niet meer over communiceert. Dus besloot ik om zelf deze “verrassingen” met jullie te delen.

Voor de sceptici: Ik werk voor smartphoto, dus is het normaal dat de meeste zaken positief zijn. Maar niemand vroeg me om dit artikel te schrijven. Deze 5 dingen vielen me zelf op wanneer ik hier begon te werken.

Vrijheid

Als eerste heb ik heel veel vrijheid op mijn werk. Ik heb een tijdje als zelfstandige gewerkt en was bang dat ik het werken binnen een bedrijf niet meer zou kunnen gewoon worden. Het voordeel is dat niemand je in de hand houdt. Je bent zelf verplicht om je verantwoordelijkheid te nemen voor wat je doet. En dat is beter voor iedereen, niet?

Via Giphy.

En weet je wat? Ik hoor mijn collega’s nooit anderen bekritiseren. Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn. Kleine, fluisterende opmerkingen die de werksfeer naar beneden halen? Dat heb ik hier nog nooit gehoord.

Via Giphy.

Het CMS, of de complexiteit van de achtergrond van deze website

Hoe kan zo’n eenvoudige website achter de schermen zo complex zijn? Dat is het eerste wat ik dacht toen ik mijn allereerste pagina op de website moest aanpassen. Eigenlijk is dat logisch: je wil dat alles vlot verloopt voor de klant, en daar zit veel, heel veel achter. :p

Via Giphy.

Het was een echte uitdaging voor mij, en volgens mijn collega’s doe ik het goed. En eerlijk gezegd ben ik ook tevreden als ik het resultaat zie. Hieronder zie je mijn allereerste pagina!

De productie bevindt zich net onder mijn bureau

Zo’n tien jaar geleden was ik op zoek naar een fotoproducent om mijn eerste fotoboek te laten maken. Meerbepaald: een Belgische fotoproducent. Ik vond er geen. Wat had ik graag toen al smartphoto ontdekt!

Het overgrote deel van de smartphoto-artikelen wordt geproduceerd in het hoofdkantoor waar ik werk, in Wetteren. Exact een verdieping onder mijn bureau!

De kwaliteit van de producten: heb je dit kussen al eens gezien?

Mijn allereerste project stond in het teken van geschenkjes voor leerkrachten op het einde van het schooljaar. Ik bestelde een aantal smartphoto producten die ik zelf personaliseerde. Toen ik ze kreeg was ik echt verbaasd over de kwaliteit van de producten. Vooral dit kussen en het t-shirt vielen me op. De opdruk ziet er niet zo plastic uit als ik had gedacht. Het is echt in de stof gedrukt. Je kan het zien op deze foto, maar eigenlijk kan je het beter met je eigen ogen zien!

Hetzelfde geldt voor de metalen doos (als koekjestrommel of opbergdoos). De foto is gedrukt op een aluminium plaat die stevig op de doos gelijmd is. Het resultaat is zeer kwalitatief en de bovenkant van de doos is heel sterk.

Soms was ik echt verbaasd over de grootte van de producten. Je hebt op voorhand al een idee van hoe een product er zal uitzien, en dat kan soms best anders zijn! Zo was de koekjesdoos kleiner dan ik dacht en waren de fotoprints groter. Conclusie: bekijk de afmetingen goed! De productafmetingen zijn duidelijk aangegeven op de site, maar vaak zijn we liever lui dan moe, nietwaar? 😉

Via Giphy.

Ik ben niet zo slecht in cadeautjes maken

Ik leerde ook mezelf beter kennen. Ik dacht dat ik heel slecht was in geschenken maken. Dat klopt eigenlijk niet. Enkele gouden regels:

  • Denk goed na over het cadeau
  • Begin er op tijd aan
  • Neem de tijd om het cadeau uit te kiezen
  • Durf!

Via Giphy.

En ondertussen heb ik van geschenkjes bedenken mijn beroep gemaakt! Ik bereid belangrijke cadeau periodes soms weken of zelfs maanden van op voorhand voor. Onmogelijk dus om nog iets te vergeten. Resultaat: in de 3 maanden tijd dat ik voor smartphoto werk, heb ik al 5 geschenkjes gemaakt voor mijn familie en vrienden.

  • Magneten voor mijn moeder, tijdens Moederdag
  • Een t-shirt voor de Vaderdag van mijn man
  • Een ‘Mynamebook’ voor de verjaardag van mijn dochter
  • Drie bekers voor de leerkrachten van mijn dochter
  • Een beloningsschema voor mijn dochter, om haar voor te bereiden op de komst van haar zusje.

Ziezo, ik hoop dat je het leuk vond om je even in te leven in mijn werkdagen bij smartphoto. Ik vind het alvast leuk om er elke dag van de week bij te zijn!

Heb je vragen of suggesties? Laat het ons weten in de reacties of op Facebook of Instagram.

Nog een laatste ding…

Dit artikel heeft je misschien aangezet om bij ons te komen werken. Daarom deel ik graag met jullie de vacaturesite van smartphoto. Het kantoor bevindt zich in Wetteren, dichtbij Gent.

Om nog meer te weten te komen over hoe het er aan toe gaat achter de schermen bij smartphoto, lees dan zeker het artikel van Kjell, de stagiaire die hier aan de slag was toen ik begon te werken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *