11 ideeën voor originele muurdecoratie in je woning

Muurdecoratie

De herfst is in het land. De temperaturen worden koeler en de dagen verkorten. Ook al kunnen we af en toe nog genieten van de laatste warme zonnestralen, het is toch leuk om ‘s avonds gezellig binnen te blijven. Een warme en knusse woning wordt stilaan echt iets om naar uit te kijken!
Daarom hebben we 11 originele ideeën voor muurdecoratie verzameld om je te inspireren en je goed te doen voelen in je eigen huis komende herfst- en wintermaanden!
Er is voor ieder wat wils: fotocanvassenposters en alu posters. Aan jou om te kiezen wat je voorkeur wegdraagt voor je huiskamer, je slaapkamer of die van je kinderen!

Originele muurdecoratie voor een kamer

Originele muurdecoratie poster

 

Foto: smartphoto

Met meerdere ingekaderde fotoposters kan je originele figuren maken die een hele ruimte meteen kunnen opfleuren!

muurdecoratie 1 Foto via Pinterest

Laat je inspireren door deze leuke combinatie van 2 fotocanvassen. Ideaal om aan iedereen te laten zien hoe graag jullie elkaar zien!

Muurdecoratie voor de woonkamer

muurdecoratie 2Foto via Pinterest

Originele muurdecoratie canvas
Foto via smartphoto

 Stel je een onzichtbaar vierkant of rechthoekig frame voor dat je kan opvullen met fotocanvassen. Door gebruik te maken van verschillende beelden met verschillende afmetingen kan je erg verrassende resultaten bekomen. Vooral vakantiefoto’s of familiefoto’s lenen zich perfect voor een leuke collage. Denk zeker ook aan zwart-wit foto’s voor een tijdloos resultaat.

muurdecoratie 3 Foto via Shelterness

Heb je er al eens aan gedacht om je foto’s omhoog te hangen aan een draad met knijpers? Dit is een erg leuke manier om gewone fotoprints of bv. Instagram foto’s een plaatsje in je interieur te geven.

Wist je trouwens dat je bij smartphoto ook vierkante foto’s en retro foto’s kan laten afdrukken?  Je hoeft dus niets speciaals te doen om je Instagram foto’s te laten afdrukken zoals jij het wil.

muurdecoratie 4 Foto via ApartmentTherapy

vintage retro foto's afdrukken

Foto: smartphoto

Wat vind je van deze manier om je foto’s een plaats te geven in je huiskamer? Maak van je fotoprints een waar kunstwerk door er een grote galerij van te maken. Familefoto’s, reisfoto’s, landschappen, details, objecten of evenementen… Keuze genoeg, laat je gewoon leiden door wat je zelf leuk vindt!

Je kan je foto’s eventueel een leuke retrotouch geven door ze individueel te bewerken. Er bestaan heel veel applicaties om snel en eenvoudig filters over je foto’s te plaatsen. Zo heb je bijvoorbeeld Instagram en Snapseed op smartphone en Pixlr of Canva op pc of Mac. Zo krijg je snel en eenvoudig de meest fantastische resultaten!

Het wordt nog leuker als je verschillende frames op dezelfde muur weet te combineren!

muurdecoratie 6 Foto via MaisonDéco

 Heb je al eens gehoord van een alu poster om je foto op te laten drukken? Het principe is eenvoudig. Je foto wordt gedrukt op fotopapier om nadien bevestigd te worden op twee stevige aluminium platen. De laklaag zorgt voor een ongeëvenaarde diepte in de kleuren en een erg lange levensduur. Om je alu poster aan de muur te bevestigen wordt er een handig bevestigingssysteem meegeleverd.

foto op alu poster drukken
Foto via smartphoto

Muurdecoratie voor het bureau

muurdecoratie 9 Foto via InterieurCoosje

 Je bureau is ook een plek in huis dat leuke decoratie verdient! Of je er nu studeert, werkt of je computer gebruikt, onderschat de invloed van je omgeving op je werk niet. Maak enkele vergrotingen of posters van je lievelingsfoto’s of beelden die je inspireren en maak er een verrassende collage mee.

Heb je zelf ook nog creatieve ideeën? Hou ons gerust op de hoogte via de commentaren, onze Facebookpagina of Twitter!
Nog nood aan meer ideeën? Op ons Pinterest bord ‘wall decoration ideas’ vind je ongetwijfeld nog massa’s inspiratie!

 

muurdecoratie

 

LEES OOK:

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *