10 Creatieve huwelijksuitnodigingen en save-the-date’s

Huwelijksuitnodigingen

De belangrijkste beslissing is genomen: het gaat gebeuren, jullie gaan trouwen!
Nu dat jullie de datum hebben vastgesteld, is het zaak deze zo snel mogelijk alvast aan de gasten te laten weten.

Dat gebeurt vaak via een ‘save the date’ kaartje, waarbij je alvast verteld dat jullie die-en-die datum gaan trouwen. Volledige informatie stuur je dan later door middel van de officiële huwelijksuitnodiging.

trouwuitnodigingNatuurlijk kun je voor deze kaartjes de ‘standaard’ trouwkaarten gebruiken.
Maar hoe leuk is het ietsje creatiever te zijn en je gasten te verrassen met creatieve save-the-date’s en trouwuitnodigingen?

Goed nieuws: het hoeft helemaal niet moeilijk, ingewikkeld of duur te zijn. Wij zetten de leukste ideeën voor je op een rijtje!

 

1)      Inflate to save the date!

Simpel idee maar met een geweldig (opblaasbaar!) effect! Vertel je gasten alvast jullie trouwdatum te reserveren door het op een ballon te laten drukken. Via internet kun je eenvoudig bedrukte ballonnen bestellen – vermeld in ieder geval jullie namen, de datum en plaats.
Plak de ballonnen met een mooi stukje plakband of washitape in een kaartje, schrijf ‘inflate to save the date!’ of een Nederlandse vertaling hiervan erbij en verras je gasten met deze feestelijke save-the-date.

trouwuitnodigingen - ballonFoto via Blovedblog


2)
     Fotoslinger

Een origineel idee voor zowel een save-the-date als trouwuitnodigingen: maak er een fotoslinger van. Kies voor een stevige ondergrond, kies een vorm (cirkel, vierkant, etc). Beplak de vormen vervolgens aan de ene kant met foto’s van jullie samen en met de tekst van de uitnodigingen aan de andere kant. Maak de losse vormpjes tenslotte aan elkaar vast met een mooi lint en vergeet niet bovenaan de slinger een klein lusje te maken, zodat de slinger ook daadwerkelijk kan worden opgehangen.

trouwuitnodigingen - fotoslingerFoto via Voyagesofthecreativevariety


3)
     Gepersonaliseerde uitnodigingen met foto

Kaarten met foto’s doen het altijd goed. Het geeft een persoonlijke touch aan het geheel. Wil je helemaal origineel zijn, maak dan voor iedere gast een andere kaart, waar ook een foto van de gast opstaat. Veel werk, wel heel erg bijzonder.

huwelijksuitnodigingen - fotokaartenFoto via smartphoto

4)   Humor doet het altijd

Humor is internationaal en universeel, en valt dan ook eigenlijk altijd in de smaak. Ook bij trouwuitnodigingen! Als je op internet rondkijkt zijn er ontzettend veel ideeën om jullie trouwdatum met een leuke of grappige foto van jullie samen aan te kondigen. Populair zijn diegenen met krijtborden: het ziet er authentiek uit en je schrijft er makkelijk elke benodigde tekst op.

huwelijksuitnodigingen - humorFoto via Theweddingurus

5)   Terug naar de kindertijd

Herinner je je nog vroeger, op school? Je vouwde een blaadje een paar keer om, vulde overal antwoorden in, vervolgens wordt het tot een vorm gevouwen waar niemand de naam van kent, maar die iedereen kent. En dan maar vragen stellen en het papieren mirakel geeft het antwoord. Dat kun je ook voor je trouwuitnodigingen gebruiken!

trouwuitnodigingen - cocotteFoto via Mcommemum

6)   Retro met filmrolletjes

Ga op de retro-tour en maak gebruik van de good old fotorolletjes om jullie huwelijk mee aan te kondigen. Ongetwijfeld zijn ze op internet ergens goedkoop te vinden en dan is het simpelweg een kwestie van een stukje uitrekken, passend papier met tekst erop plakken en klaar! Meteen een herinnering aan de gasten hun (digitale?) fototoestel niet te vergeten op jullie grote dag.

huwelijksuitnodigingen - pelliculeFoto via Cremedepapier

7)   Save-the-date magneet

Een hele originele manier om een save-the-date aan te kondigen is door middel van een magneet met een foto van jullie en de datum. Gasten kunnen deze op de koelkast of een andere in het oog springende plek hangen en het vergeten van jullie aanstaande huwelijk is daarmee vrijwel uitgesloten! Magneten kun je tegenwoordig eenvoudig zelf maken en bestellen.

save the date magnet

Foto via Etsy

8)      Gepersonaliseerde puzzel

Voor wie zijn gasten graag bezig houdt: verstuur de trouwuitnodigingen als puzzelstukjes! Je gasten zijn ongetwijfeld ontzettend nieuwsgierig wat er op de puzzel staat maar moeten eerst zelf aan de slag om erachter te komen.

huwelijksuitnodiging - puzzelFoto via smartphoto

9)   Een kalenderkaartje

Een chique manier om een save-the-date te versturen: maak er een kalendertje van. Door een slim ontwerp heb je maar een relatief klein stukje papier met een kalender nodig. Wat fotootjes van jullie en een hartje om de juiste maand en dag: klaar is je save-the-date!

huwelijksuitndodigingen - kalenderkaartjeFoto via Somethingturquoise

 

10)   Stijlvol Engels: met theezakjes

Voor de theeliefhebbers onder ons: druk je trouwkaartjes af op theezakjes! Origineel. Extra leuk: doe ook daadwerkelijk een zakje thee in het bedrukte zakje. Zo kunnen je gasten alvast genieten van een kopje thee.

huwelijksuitnodigingen - theezakjesFoto via Unbeaujour

 

Wees origineel in je aankondigingen!

Een van de belangrijkste dagen ligt in het vooruitzicht, en natuurlijk wil je dat op een originele manier aan iedereen laten weten! Waar je ook voor kiest: zorg dat het bij jullie past en besteed er aandacht aan, dan vallen je trouwuitnodigingen altijd in de smaak.

Ben jij nog ergens leuke ideeën voor een huwelijksuitndoding tegengekomen? Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto!

CTAWeddingNl

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *