Wanddecoratie kinderkamer: 4 leuke en originele ideeën

Wanddecoratie kinderkamer

Ben je op zoek naar ideeën om in een handomdraai de  kinderkamer wat op te vrolijken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Laat je verrassen door vier verschillende mogelijkheden om met leuke wanddecoratie de kinderkamer in een gezellige ruimte om te toveren. Met een klein budget, een beetje fantasie en wat creativiteit wordt de muurdecoratie voor de kinderkamer een echte eyecatcher waar velen jaloers op zullen zijn!

wanddecoratie kinderkamer

Wat is er leuker voor een kind dan een leuke opgevrolijkte kamer?
We geven u 4 ideeën waarmee de kinderkamer er in een mum van tijd een stuk leuker gaat uitzien.
Ben je op zoek naar ideeën voor de wanddecoratie in andere ruimtes, lees dan zeker “de juiste wanddecoratie kiezen” of “Fotocanvas en poster, 7 tips om je interieur te doen stralen“.

1. Originele muurstickers als wanddecoratie voor kinderkamer

Voor de wat oudere kinderen kan gekozen worden voor neutrale muurstickers bijvoorbeeld in een leuke vintage stijl. Kies bijvoorbeeld voor een heel grote en kleurrijke boom als wanddecoratie van de kinderkamer. De muursticker brengt direct vrolijkheid in de kamer en kan nog leuker gemaakt worden door een paar vlinders op de muur te plakken en een vogelhuis op te hangen.

stickers kinderkamer

Foto: file dans ta chambre

2. Foto op canvas of kindertekening op canvas

Dit is een bijzonder idee, waarbij de creativiteit van je kind vereeuwigd wordt op canvas.

Deze muurdecoratie voor kinderkamer komt als volgt tot stand: je laat je kind een leuke tekening maken of maakt een keuze uit de vele reeds gemaakte tekeningen. Deze wordt vervolgens ingescand en net als een foto afgedrukt op canvas. Daarbij worden nog extra (achtergrond)kleuren toegevoegd en eventueel andere accenten, waaronder de naam, leeftijd en datum van de kleine kunstenaar. Niet alleen origineel, maar je kind zal het vast en zeker leuk vinden als zijn of haar tekening als een echt ‘schilderij’ aan de muur hangt.kinderkamer decoratie tekening

Foto: madamepopandkids

Een ander leuk idee voor een muurdecoratie voor babykamer is een foto af laten drukken op canvas in combinatie met het favoriete figuur. Denk daarbij aan één of twee foto’s die op canvas afgedrukt worden met als achtergrond Bumba of Maya de Bij. Ook hier is het weer mogelijk de keuze voor je favoriete figuur af te stemmen op de verdere inrichting en aankleding van de babykamer.

3. Een collage met familie- of vakantiefoto’s als wanddecoratie kinderkamer

Niets zo leuk als een collage met familie- of vakantiefoto’s. Of je nu een kleine of grote familie hebt, voor veel kinderen staat familie synoniem voor liefde. Selecteer een paar foto’s van je gezin, je ouders (grootouders van je kind) of een speciale oom of tante en laat deze als collage afdrukken.

Een andere mogelijkheid is dat je kiest voor vakantiefoto’s: of je nu in eigen land op vakantie bent geweest, een attractiepark hebt bezocht of een spannende verre reis hebt gemaakt, met foto’s hou je de herinnering voor jezelf en je kind levend.

De mogelijkheden voor het afdrukken van foto’s in een collage zijn haast eindeloos. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen, je kunt kiezen uit het aantal foto’s dat je terug wilt zien op de collage, je hebt de keuze uit meerdere materialen waarop de foto’s afgedrukt kunnen worden en ten slotte heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een mooi kader in een bijpassende kleur.

collage wanddecoratie

foto: smartphoto

4. Versier de muur van de kinderkamer met een muurtekening

Ben je op zoek naar een absoluut unieke manier om je wanddecoratie in de babykamer of kinderkamer te realiseren? Maak dan een muur grote tekening!

Om te beginnen moet je op zoek gaan naar een plaatje dat aansluit op je wensen, eisen en je stijl. Je kunt hiervoor een kleurplatenboek doorbladeren, maar natuurlijk vind je ook op internet tal van plaatjes en voorbeelden die je verder uit kunt werken. Is je kind al wat ouder, dan kun je samen met hem of haar op zoek gaan naar een geschikte tekening. Denk daarbij aan Winnie de Poeh, Spiderman, Frozen of kies voor een logo van een bekende voetbalclub of een automerk.

Kun je goed tekenen dan kun je de tekening uit de losse hand op de muur overbrengen. Wil je zeker zijn van je zaak en alles perfect op schaal hebben dan is het raadzaam een projector (beamer) te huren waarmee je de tekening op de muur projecteert. Even overtrekken met potlood en verder inkleuren met verf.

muurdecoratie kinderkamer

Foto: Pinterest

Een collage, een tekening op canvas, een muursticker? Met welke wanddecoratie zou jouw kinderkamer helemaal opfleuren?

Vertel ons jouw ideeën via de commentaren of laat een berichtje achter via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto.

wanddecoratie inspiratie

Lees ook:

  1. Hoe de juiste keuze maken in wanddecoratie
  2. Een scrapbook maken doe je zo
  3. Decoreren met retro fotoprints
  4. 6 doe-het-zelf ideeën met fotoprints

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

1 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *