Tips voor een geslaagd kinderfeestje bij je thuis!

Flesetiketten met foto

Als je een kinderfeestje organiseert bij je thuis, weet je dat het wild wordt. De namiddag gaat van start met een tiental bedeesde bengeltjes die eerst nog voorbeeldig in een kring zitten. Maar de rust is meestal van korte duur: een halfuurtje later is de schaamte al gaan varen en staat je huis op stelten.

Een goeie voorbereiding kan op dat moment helpen om jezelf niet te verliezen in de chaos en de deugnieten een onvergetelijke namiddag te bezorgen. Een handleiding om ongelukjes te voorkomen kan ik niet aanreiken, maar ik geef je wel graag een aantal tips voor feestversiering en kinderspelletjes mee om er een leuk verjaardagsfeestje van te maken!

1. Deurposter

Zorg er met een grote welkomposter aan de voordeur voor dat de hele buurt weet waar het verjaardagsfeestje plaatsvindt! Niet om te vermijden dat de buren de politie bellen, maar wel opdat de genodigden de juiste deurbel zouden vinden en zich welkom zouden voelen.

2. Kinderspelletjes met cadeaus

spelletjes voor kinderen - blinddoek

Neem een kijkje in onze blogpost over feestversiering waar we tips geven om de geschenkjes in bomen te hangen of om er woordspelletjes mee te spelen.

Voor kinderen kan je er ook een spel van maken. Leg de pakjes verspreid in de tuin of in het huis en zet de jarige een blinddoek op. Deze moet vervolgens blind op zoek gaan naar de cadeautjes, geholpen door instructies van het kindje dat het cadeau heeft gegeven. Instructies kunnen bijvoorbeeld zijn: warm/heet/verbrand (juiste richting) – koud/bevroren (foute richting).

3. Placemats met kleurplaat

placemats of onderleggers met tekening

Kleurplaat in de foto © www.doodle-art-alley.com

Dek de tafel met placemats die multifunctioneel zijn: een kleurplaat als afbeelding op de placemat houdt de wilde bende in toom terwijl jij pannenkoeken bakt. Bovendien beschermen deze je tafel en heb je nadien minder werk om op te ruimen.

Een ander idee zijn denkspelletjes: deze mogen de kindjes om het snelst oplossen tijdens het wachten.

4. Producten met kindertekening

kinderbord en glas met tekening

Laat de jarige vooraf een mooie tekening maken, maar verklap nog niet waarvoor je deze zal gebruiken. Scan deze vervolgens in en plaats ze als verrassing op kinderbordjes of glazen om zo de tafel te versieren.

De tekening kan je meteen ook gebruiken om op snoepdoosjes te plaatsen die je zoon of dochter uitdeelt in de klas ter gelegenheid van zijn/haar verjaardag. Vergeet wel niet om deze te vullen met snoepjes, anders zal het feestvarken niet veel succes oogsten. 🙂

5. Naamstickers

naamstickers voor kinderen

Gebruik naamstickers om de vele namen niet te vergeten, om grappige kindermopjes op te noteren of om de kinderen op te delen in groepen voor spelletjes. Naamstickers komen altijd van pas en maken van je kinderfeestje thuis een echt professioneel evenement! 🙂

6. Muzikaal pak

Ben je van plan om bovenstaande naamstickers te bestellen, doe dit dan meteen in tweevoud. De dubbels kan je gebruiken bij een muzikaal pak. Hiervoor wikkel je een zak met snoepjes in een tiental lagen krantenpapier. Op elke laag noteer je een opdracht en kleef je een naamsticker. De kindjes zitten in een kring en mogen het pak doorgeven terwijl er muziek klinkt. Als de muziek stopt, mag het kindje dat het pak op dat moment vast heeft een laag krantenpapier verwijderen. Hij of zij mag dan de opdracht doen die erop staat samen met het kindje dat op de naamsticker staat.

Om nog wat extra hilariteit toe te voegen, mag het kindje dat gewonnen heeft met de opdracht telkens de volgende ronde de muziek doen stoppen.

7. Drinkbeker

drinkbeker of bokaal met gepersonaliseerd etiket

Mason jars zijn de populaire glazen drinkbekers met handvat en deksel waar een rietje in past. De hipsterwereld smult van deze rage, maar waarom zouden ze niet even geschikt zijn om je vloer te behoeden voor limonadevlekken? Kleef op elke drinkbeker een bokaaletiket met de naam (en eventueel de foto) van het kindje dat de eigenaar is. Zo hoeven de kinderen niet telkens op zoek te gaan naar hun drankje en hoef jij niet méér glazen af te wassen dan er genodigden zijn.

8. Kinderchampagne

Flesetiketten met foto

Bij een verjaardag hoort champagne! En om het legaal te houden: bij een kinderverjaardag hoort kinderchampagne! Maak er voor de jarige iets speciaals van door de fles te voorzien van een gepersonaliseerd flesetiket. In het assortiment van smartphoto vind je verschillende feestelijke kinderdesigns die van het kinderfeestje ongetwijfeld een knaller zullen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *