Geef je feestversiering een persoonlijk tintje met deze tips!

Feest! Hoeraa, tof!! Lekker tafelen omringd door goed gezelschap, genieten van een gezellig sfeertje, geen zorgen aan je hoofd … Of het nu een verjaardagsfeestje, een tuinfeest, een instuif, een jubileum, een communie- of lentefeest of een simpele zomerse barbecue is: we ontvangen altijd graag een uitnodiging! Maar de organisatie ervan is een ander paar mouwen. Meestal zijn de voorbereidingen van het feest zenuwslopend voor de gastheer of -vrouw. Niet alleen moet deze organisatorisch alles op een rijtje krijgen, hij of zij natuurlijk ook leuke feestversiering voorzien.

En toch blijft feestversiering vaak sober: trosjes ballonnen aan de muur, gekleurde servetten en wat bloemen op de tafel. Jammer, want met een paar kleine ingrepen in de decoratie kan je al een persoonlijke toets toevoegen aan het evenement. Denk bijvoorbeeld aan leuke elementen op de feesttafel, muurdecoratie met foto’s van je vrienden of een originele manier om de cadeautjes te verzamelen. Naast het gezelschap en de kwaliteit van het eten, zullen de gasten zich deze extra’s zeker herinneren.

Organiseer jij binnenkort een feestje en breekt het koud zweet je al uit? Bespaar jezelf dan wat denkwerk dankzij onderstaande tips voor feestversiering en maak van je evenement een memorabele gelegenheid!

1. Vriendencanvas

feestversiering - vriendencanvas

Verzamel foto’s van de genodigden – van social media geplukt of van een vorig feestje – en maak er een collage op canvas van. Je kan kiezen of je er een grappige collage van maakt door hun gekste bekken te verzamelen of het klassevol houdt door de mooiste kiekjes te combineren. Een aandachtstrekker op je feestje en een leuk decoratiestuk nadien aan je muur.

2. Cadeautjesversiering

cadeautjesversiering

Maak van de cadeautjes die je ontvangt een kunstwerkje vooraleer je ze open doet. Geef je een tuinfeestje, hang ze dan aan linten op in een (verlichte) boom of aan de stoelen. Vindt het feest binnen plaats, laat ze dan vrolijk aan de gordijnroede of de trapleuning bengelen.

3. Verrassende raadsels

verrassende raadsels

Aanvullend op vorige tip kan je met de cadeaus ook een spelletje spelen. Maak vooraf kleine cadeaustickers met droedels* of raadseltjes op en kleef ze op verschillende plaatsen in je huis. Geef vervolgens aan elk van je gasten een retro sticker met hun naam en een antwoord op een van de raadsels en kleef deze sticker op hun cadeau. Pas als de gast het raadsel heeft gevonden dat past bij het woord op zijn cadeau, mag de gastheer/vrouw het cadeau openen.

*Inspiratie voor droedels vind je gemakkelijk terug op internet.

4. Tuinposter

tuinposter

Bij een tuinfeest hoort tuindecoratie. En als het even kan, graag feestversiering die nadien kan blijven hangen. Tover met een grote tuinposter je tuin om in een lavendelveld uit de Provence, een landelijke weide met grazende koeien of een zwoele avond op een exotisch strand. Wil je er een thematisch feestje van maken, stem dan je andere decoratie-elementen op deze poster af. Zo dompel je het hele evenement onder in eenzelfde sfeer.

5. Vrolijke fotoslinger

feestversiering - fotoslinger met retro foto's

Het hoeft geen kerst te zijn om je lichtjes boven te halen. Hang de lichtjesslinger tussen 2 punten in je woonkamer of tuin en bevestig er met wasspelden retro fotoprints aan die gelinkt zijn aan de gelegenheid van je feestje. Geef je bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje, kies dan voor elk levensjaar een foto en hang ze chronologisch op. De vertederde blikken zullen niet lang op zich laten wachten. 🙂
Een jubileum kan op dezelfde manier getoond worden aan de hand van mijlpalen uit jullie relatie: net samen, eerste reis, huwelijk, geboorte kinderen …

6. Fotoboompjes als tafelversiering

ideetjes feestversiering - fotoboom

Deze fotoboompjes maak je heel gemakkelijk zelf en zijn ideaal als tafelversiering én als gespreksonderwerp. Neem wat takken, sla met een perforator een gaatje in een aantal vintage prints of zwart-wit prints en strik deze rond de takken met lintjes. Hier heb je de keuze of je foto’s neemt die passen bij het thema van het feestje of foto’s van de gasten om hen te verrassen.

7. Placemats met menu

placemats met menu

Iets wat je op restaurant al vaker zag, maar ook gemakkelijk zelf kan maken: placemats met het menu erop. Wil je niet meteen alles weggeven en je gasten verrassen, omschrijf de verschillende gangen dan op een grappige, mysterieuze manier. Zo heb je bijvoorbeeld appeltjes uit de grond (aardappelen), roze zwemmer (zalm), groene pingpongballen (spruitjes) …

8. Zeg het met bloemen

stickers met foto voor bokaal

Je tafel opfleuren met bloemen is een goed idee. Je tafel opfleuren met bloemen in een originele vaas is een geweldig idee! Ga op zoek naar een aantal mooie vazen en kies een ontwerp van bokaalstickers dat past bij het thema van je feestje: feestelijk, romantisch, klassiek … Plaats ook hier foto’s op van je gasten of van jezelf om er iets persoonlijks van te maken.

sticker met foto voor bokaalDit concept kan je ook gebruiken om de suikerpotten te versieren die bij de koffie komen. Vermeld op het label de inhoud van het potje (witte suiker, oploskoffie, zout …) en maak zo van de gelegenheid gebruik om nadien wat overzicht te scheppen in je keukenkasten.

9. Originele servetstickers

servetsticker

Maak de gekste figuren met servetten en werk ze af met een servetsticker. Als je wat tijd wilt sparen door voor iedereen dezelfde sticker te voorzien, dan zijn de servetstickers hiervoor geschikt. Deze 24 stickers zijn immers identiek. Maak je er daarentegen graag iets origineels van door voor elke gast een andere sticker te voorzien – bijvoorbeeld met een foto van de persoon of symbooltjes die passen bij de gelegenheid – gebruik dan de cadeaustickers. Hier kan je 24 verschillende stickers ontwerpen.

Niet alleen het enthousiasme van de genodigden bepaalt het succes van een feestje. Een originele setting is minstens even belangrijk. En dit heb jij als gastheer- of vrouw zelf in de hand! Bedenk een thema, laat je fantasie de vrije loop en pas dit thema toe tot in de kleinste details van de decoratie. Een aantal persoonlijke elementen met foto’s die bij de gelegenheid passen, maken de feestversiering helemaal af. Maak er een mooi feest van … en vergeet vooral niet om er zelf ook van te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *