Stappenplan: zo zijn jouw kerstkaartjes tijdig klaar!

Elk jaar opnieuw is het een race tegen de tijd om je kerstkaartjes op tijd bij je geliefden te krijgen. Wel, tijd om daar dit jaar verandering in te brengen! Met dit stappenplan verdwijnt je kerstkaartjes-stress als sneeuw voor de zon.

Hoe ben je zeker dat je dit jaar de kerstkaartjes op tijd verstuurt? Neem nu alvast je agenda en noteer hierin de stappen uit dit plan!

Stap 1: kerst fotoshoot!

Wanneer? De eerste week van december

De kerstkaartjes met foto’s zijn de leukste! Twijfel dus niet om tijdig aan de kerstfoto’s te denken! Plaats jij ook je kerstboom begin december? Het ideale moment om meteen ook een kleine fotoshoot in kerstdecor in te plannen. Heel wat tips en ideetjes voor leuke kerstfoto’s vind je hier en ook hier!
Welke foto(‘s) plaats jij dit jaar op de kaartjes?

kerst fotoshoot

Stap 2: verzamel alle adressen

Wanneer? De eerste week van december

Deze stap bereid je best doorheen het jaar voor: iedere keer je een nieuwe uitnodiging of kaartje ontvangt, noteer je het adres in een digitaal bestand of bewaar alle enveloppes in een aparte schuif. Verzamel alles begin december en je hebt meteen alle adressen om je kerstwensen toe te sturen!

Wist je dat je bij smartphoto ook adresstickers met zowel ontvanger als afzender etiketten kan bestellen?

Stap 3: een originele, warme wens

Wanneer? De tweede week van december

Vooraleer je aan de slag gaat met je kaartje, is het een goed idee om een originele kerstwens uit te zoeken. Onze beste ideetjes hebben we verzameld in deze blogpost met originele kerstwensen.

Stap 4: maak je eigen toffe kaart!

Wanneer? De tweede week van december

Je hebt je foto’s en je kerstwensen klaar, nu hoef je ze enkel nog samen te brengen in een originele en leuke kerstkaart. Neem een kijkje tussen ons aanbod kerstkaarten en kies voor een bestaand design of ontwerp je persoonlijke kaartje helemaal zelf! Kies voor een gewone, gevouwen of dubbelgevouwen kaart, of kies voor een kaartje met bijzondere vorm.

kerstkaarten 2018

Stap 5: Versturen met liefde

Wanneer? De derde week van december

Je kaartjes ontvangen? Versturen maar! Voorzie één avond met het gezin om alle kaartjes in de enveloppen te steken. Dankzij de adresstickers, hoef je al de adressen niet langer met de hand te schrijven. Maak eenvoudig gebruik van de gepersonaliseerde adresetiketten en pas zogewenst het design van het etiket aan aan het design van het kaartje. Je hoeft enkel nog de etiketten op de envelop te kleven en klaar! 

Heb je zelf nog tips?

Deel ze zeker in de commentaren hieronder of deel ze via #mysmartphoto of meteen op onze Facebook of Instagram pagina!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *