Mijn stage bij smartphoto

Stage mogen lopen bij een internationaal e-commerce bedrijf. Wie zou daar nu neen tegen zeggen? Als student digitale marketing aan de Arteveldehogeschool in Gent, krijg ik de kans om in dit bedrijf enkele weken aan de slag te gaan. Ik mag drie maanden meedraaien op de marketingafdeling in Wetteren als stagiaire digitale marketing. Een interessante ervaring om samen te mogen werken met professionals in het vak.  

Onze marketingafdeling

De afgelopen weken liep ik stage op de marketingafdeling van smartphoto. Het was zeer leerrijk, maar vooral ook zeer leuk! Toen ik in januari startte wist ik nog niet zo heel veel af van digitale marketing. Ik had een korte opleiding achter de rug van slechts drie maanden. Waar kan je beter de kneepjes van het vak leren dan op een interessante stageplaats?

In België zijn er nog veel bedrijven die op vlak van digitale marketing nog niet zo ver staan. Dat merkte ik op tijdens mijn zoektocht naar een stageplek. Er zijn nog steeds veel bedrijven die op het digitale vlak zeer veel kunnen bijleren. De laatste jaren is er dan ook ongelofelijk veel vooruitgegaan op vlak van digitalisering en marketing. Digitale marketing gaat van sociale media tot en met Google advertenties, tot het schrijven van deze blog. Het team marketing doet zijn best om je steeds zo goed mogelijk te informeren over alle producten en probeert om jou op alle manieren te bereiken wanneer je het nodig hebt. Aangezien smartphoto enkel een online webshop heeft, is digitale marketing hier een specialiteit. Ideaal dus om hier alles bij te leren!

Soms geraak ik zelf nog even de weg kwijt tussen het hele grote aanbod aan fotoproducten die smartphoto heeft. Maar ik leerde de verschillende producten ondertussen toch al goed kennen. Als marketeer moet je uiteraard goed op de hoogte kunnen zijn over de producten die het bedrijf waarin je werkt aanbiedt. Naast de marketingafdeling bevindt zich hier in Wetteren ook de productieafdeling.  Van kussenslopen tot posters tot gsm-hoesjes en gepersonaliseerde koffietassen, alles wat je op de website kan vinden wordt hier gemaakt en daarna uitgestuurd naar de verschillende locaties. Ik kreeg ondertussen ook al de kans om te zien hoe al deze verschillende fotoproducten precies geprint worden. Een zeer leuk en interessant proces. Ben je zelf ook wel eens nieuwsgierig naar hoe die productieafdeling er precies uitziet? Dat kan je terugzien in dit eerder gepubliceerd blogartikel. Super leuk om te kunnen zien hoe jouw producten gemaakt worden! 😀

Beeld tijdens de verjaardagsfotoshoot

In dit blogartikel zag je al even een kleine sneakpeak achter de schermen. Ik mocht toen een fotoshoot volgen waarin verjaardagsartikelen in de kijker worden gezet. Dat blogartikel toont ook de leuke sfeer hier. Zoals je kan zien is er naast het serieuze werk  vaak genoeg ook plaats voor wat plezier op de werkvloer. Een stage hier kan ik  alvast aanraden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *