smartphoto slaat de pootjes ineen met Villa Samson 🐾

2021 stond bij smartphoto in het teken van heel wat beestige vernieuwingen. 🐾 We werkten aan een heleboel nieuwe, personaliseerbare en pawsome producten voor dieren en hun baasjes en introduceerden bovendien heel wat fluffy nieuwe designs. Niet zo gek dat wij ons als werknemers – en zelf allemaal reuzegrote dierenvrienden 😊 – ook aangesproken voelen door de werking van Villa Samson. Een warm project waar we ons maar al te graag mee verbinden.

Benieuwd hoe we hen steunden? Lees dan zeker verder!

Villa Samson

Villa Samson

Villa Samson is een warm huis naast het UZ Brussel waar gehospitaliseerde patiënten hun huisdier kunnen ontmoeten, of genieten van het helend effect van contact met een therapiedier. Deze ontmoetingen met dieren hebben een heilzaam effect op het mentale welbevinden van mensen en op hun genezingsproces.

Villa Samson kwam er in samenwerking met Danny Verbiest, de geestelijke vader van Samson en peter van het project, én dankzij de giften van talrijke donateurs. ‘Vandaag is Villa Samson nog steeds volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven om haar organisatie te runnen’, zegt coördinator Vicky.

Villa Samson

Een beestige kennismaking

Op 16 september brachten we met de leden van het smartphoto marketing team een bezoek aan Villa Samson om kennis te maken met de medewerkers van de Villa en een beter zicht te krijgen op de werking van deze beestig leuke Villa. We werden er warm ontvangen door Vicky, coördinator van Villa Samson, en Tanja, medewerkster van de UZ Brussel Foundation. Daarnaast maakten we ook kennis met Misty, Chris en Luna, de heel erg pluizige en indrukwekkende katten die in Villa Samson wonen.

Villa Samson

Heilzaam effect

Vicky en Tanja gaven een enthousiaste uitleg over het reilen en zeilen in Villa Samson. De patiënten van het UZ Brussel kunnen er tijd doorbrengen met hun eigen huisdier. Want zeg nu zelf, als je ziek bent, wil je jouw trouwe viervoeter dicht bij je hebben. Dat maakt je rustig en verlaagt stress, en je krijgt een sterke mentale boost die je herstelproces verbetert.
Er zijn ook dagelijks sessies met speciaal opgeleide therapiehonden. Zo komen de kinderen van de afdeling pediatrie twee keer per week langs. Tijdens de dag van ons bezoek was chihuahua Max van dienst. Dit guitige hondje zat vol energie en is duidelijk een lieveling van de jonge patiënten. Ook de drie katten die in de Villa wonen, zijn er graag bij als er knuffels en snoepjes uitgedeeld worden.

Vicky en Tanja vertelden ons over de dankbaarheid van de patiënten en legden uit hoe Villa Samson een heilzaam effect heeft op het genezingsproces van patiënten. Ook als herstel niet meer mogelijk is, is het belangrijk om menswaardig en sereen afscheid te kunnen nemen van je gezelschapsdier.

Villa Samson

Volgens Vicky en Tanja voelen de dieren als de beste aan hoe ze moeten omgaan met de patiënten. Ze wisselen moeiteloos tussen speelse activiteiten en rustig knuffelen, ze voelen de noden van de patiënt héél goed aan.
Naast de ontmoetmomenten en de therapie wil Villa Samson zich ook meer toeleggen op wetenschappelijk onderzoek rond dierentherapie en het effect hiervan op de gemoedstoestand en het genezingsproces van een patiënt.

€1 donatie voor elke huisdierencollectie bestelling

En met smartphoto dragen we graag ons steentje bij! In de maand oktober organiseerden we een actie voor dit goede doel. Voor iedere bestelling met een of meer producten uit onze huisdierencollectie huisdierencollectie schonken we €1 aan Villa Samson.

Villa Samson

€4.278,00 voor Villa Samson!

Dankzij jullie warme, enthousiaste bestellingen konden we Villa Samson verrassen met een cheque van maar liefst €4.278,00! Daar zijn wij, de gehospitaliseerde patiënten, de vrijwilligers en huisdieren bij Villa Samson ontzettend blij mee!

Villa Samson

Begin 2022 brachten we Villa Samson een bezoekje om de vrijwilligers de cheque en enkele lekker gevulde koekjesdozen te overhandigen. Dat verdienen ze wel! Wij vonden het alvast beestig leuk om kennis te maken met deze warme organisatie en hopen met onze bijdrage een verschil te kunnen maken voor de dieren en patiënten van de Villa!

Een hele warme dankjewel voor jullie steun! 💙

Villa Samson

Wil jij Villa Samson rechtstreeks steunen? Dat kan!


Steun Villa Samson via een gift op de website (www.villasamson.be) of op rekeningnummer BE75 3630 9458 5851 met mededeling ‘Villa Samson’. Jouw gift aan Villa Samson heeft nog een extra positief gevolg. Voor al jouw giften vanaf 40 euro op jaarbasis krijg je een fiscaal attest dat recht geeft op een belastingvermindering van 45%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *