Foto-accordeon – Origineel Moederdag cadeau om eenvoudig zelf te maken

Origineel Moederdag cadeau zelf maken

Zondag 14 mei. Het feest van alle mama’s! En jouw mama, is die niet de allerliefste van allemaal? Ze verdient vast en zeker een mooi Moederdag cadeau!
Een bos bloemen is altijd leuk, maar weinig origineel. Voor dit jaar hebben we een leuk cadeautje voor Moederdag bedacht dat je snel en eenvoudig zelf kan maken én dat bovendien perfect vertelt hoe belangrijk je mama voor je is. Ofwel kies je voor één van de originele fotocadeaus voor Moederdag van smartphoto, ofwel ga je meteen aan de slag met onderstaand tof ideetje.

diy cadeau moederdag

Dit Moederdag cadeautje om zelf te maken is ideaal voor die lieve, zorgzame en luisterende mama die je ondertussen al zowat alles eerder cadeau hebt gedaan. Niets beter dan een zelfgemaakt cadeau vol fantastische herinneringen. Leuk, origineel en super eenvoudig om dit geschenk voor Moederdag zelf te maken. 🙂

Stap 1 : Bestel leuke foto’s

cadeau fête des mères à fabriquer

Beslis zelf hoeveel foto’s je wenst te gebruiken voor dit zelfgemaakt geschenk.  Zelf kozen we er 4 maar zo gewenst kan je er ook 5 gebruiken. Om je foto’s goedkoop, snel en kwalitatief af te drukken, kan je terecht bij smartphoto. Wij kozen voor de vierkante foto’s, zo hebben deze meteen dezelfde grootte, wat ons wat knipwerk bespaart.

Het kan wat moeilijk zijn om 4 foto’s te kiezen die samen een mooi geheel vormen. Een goede oplossing hiervoor bieden de prints in zwart-wit, die samen perfect bij elkaar passen.

Stap 2 : verzamel het benodigde materiaal

cadeau fête des mères à fabriquer

Dit origineel Moederdagcadeau zelf maken, kan eenvoudig met behulp van volgend materiaal:

  • Vierkante fotoprints
  • Schaar
  • Potlood en gom
  • Meetlat
  • Lijm
  • Lint
  • Doosje (zelfde afmeting van jouw prints)
  • Groot wit blad

Stap 3: bepaal de vouwlijnen

Neem een groot blad papier waarvan de lengte groter is dan je naast elkaar gelegde foto’s. De vierkante foto’s hebben een afmeting van 10×10 cm, waarvoor de lengte dus minimum 40 cm moet bedragen. Zo een blad vind je zeker en vast terug bij een winkel voor kantoormateriaal.

Nu is het tijd om het papier te belijnen om te weten waar je het blad dient te knippen en waar je het moet knippen. We lieten 1,5 cm tussen en onder elke foto. De vouwlijnen bevinden zich op ongeveer 7 mm van elke foto. We lieten ook 1 cm marge aan de kant, maar dit is niet noodzakelijk.

cadeau fête des mères à faire soi-même

 

Stap 4 van het zelfgemaakt cadeau voor Moederdag : knippen en vouwen

Eenmaal de lijnen getrokken, dien je enkel nog je cadeau voor mama te knippen en te vouwen. Ook trokken we de omtrek van de foto’s op papier, om deze recht en op gelijke afstand te kunnen aanbrengen.

cadeau fête des mères à faire soi-même

Eenmaal je je zelfgemaakt geschenk voor Moederdag hebt gevouwen, krijg je een mooie accordeon. En ja hoor, hiermee is al het ‘zware’ werk reeds achter de rug. 🙂

cadeau fête des mères à faire soi-même

 Stap 5 : lijmen

De gemakkelijkste stap om je cadeau voor Moederdag zelf te maken: Lijm eenvoudig je foto’s in de gewenste volgorde met behulp van de eerder aangebrachte lijntjes.

cadeau fête des mères à fabriquer

En voila! Daar is een leuke foto-accordeon! Maar het geschenk is nog niet helemaal af…

cadeau fête des mères à fabriquer

Knip een stukje lint en breng het aan de achterzijde aan van de accordeon. Je kan het aanbrengen in een gesp of precies op de manier die jij wenst.

cadeau fête des mères à fabriquer

 Stap 6 : retouches

Je zelfgemaakt geschenk voor Moederdag is bijna klaar! Enkele laatste aanpassingen en dan is het klaar om in te pakken! 🙂

cadeau fête des mères à fabriquer

Vergeet niet voorzichtig eventueel zichtbare potloodlijntjes uit te gommen, zodat het Moederdagcadeau er helemaal top uitziet!

cadeau fête des mères à fabriquer

Voor de final touch kan je jouw cadeautje in een passende doos plaatsen.  Plaats de foto’s zo zodanig dat deze tevoorschijn komen door aan het lint te trekken. 🙂

Op zoek naar de perfecte doos? Gebruik het juwelenkistje van smartphoto. Deze past perfect bij je foto’s en kan je bovendien zelf ook helemaal personaliseren met een leuke foto. Je mama zal zo helemaal in de wolken zijn! 🙂

cadeau fête des mères à fabriquer

cadeau fête des mères à fabriquer

Je cadeautje is nu helemaal klaar!

Ben je toch nog op zoek naar andere ideetjes voor Moederdag? Bekijk dan zeker ook even de Moederdag cadeaus ideetjes van smartphoto. Je vindt er vast en zeker iets terug geschikt voor de allerliefste mama! 🙂

 foto's afdrukken

Lees ook:

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *