DIY-moederdagcadeau: de leukste cadeautjes voor Moederdag maak je zelf!

Geef ons maar een DIY-moederdagcadeau! Nog hevig op zoek naar een cadeautje voor Moederdag? De leukste cadeautjes voor Moederdag maak je gewoon zelf!

diy-moederdagcadeau_blog

 

Wees gerust, je hoeft geen Michelangelo te zijn voor deze DIY’s. We hebben dertien superleuke, maar ook erg makkelijk te maken DIY-ideetjes voor jou uitgekozen!

 

DIY-moederdagcadeau #1. Net het huis uit?

Zelf nog maar net het huis uit? Dan is Moederdag het perfecte moment om je moedertje eens te bedanken voor alles wat ze voor jou heeft gedaan en wat ze misschien in de eerstkomende maanden nog voor jou zal betekenen wanneer je kleren net enkele maatjes kleiner de wasmachine uitkomen en wanneer blijkt dat de koelkast zich niet vanzelf vult.

 

diy-moederdagcadeau-1-net-het-huis-uit

Foto via Alice and Lois

DIY-moederdagcadeau #2. Zet jezelf ook even in de bloemetjes

Tegelijkertijd is Moederdag natuurlijk ook het uitgelezen moment om eens stil te staan bij het ongelofelijk verstandige kind dat uit die prachtige opvoeding van je moeder is voortgekomen.

diy-moederdagcadeau-2-in-de-bloemetjes

Foto via Not on the Highstreet

DIY-moederdagcadeau #3. Of zeg het met bloemen

Bloemen voor Moederdag niet erg origineel? Think again! Wij hebben enkele leuke DIY-ideeën die van je bloemen een écht origineel cadeau voor Moederdag maken. Met onze bloemenideetjes om zelf te maken zal je in geen tijd eindelijk eens officieel gepromoveerd worden tot je moeders favoriete kind! Want zo’n origineel moederdagcadeau? Daar kunnen je broers of zussen beslist niet aan tippen. 😉

diy-moederdagcadeau-3-zeg-het-met-bloemen

Foto via Pandahall

DIY-moederdagcadeau #4. Gooi je kinderen in de strijd

Ben je hopeloos vergeten om een cadeau voor Moederdag te kopen? Geen paniek,  het cadeautje waarmee je je mama het makkelijkste kunt gelukkig maken is niet in de winkel te koop, maar bevindt zich gewoon bij jouw thuis: je bloedeigen kindertjes. Want ook al was jij ooit de oogappel van je lieve mama, eens er schattige kleinkinderen op het toneel verschijnen, moet jij je nog weten tevreden te stellen met een tweede plaats. 😉 Neem snel even een überschattige foto van je kinderen, even printen en dat cadeau voor Moederdag komt toch nog goed!

diy-moederdagcadeau-4-kinderen-in-de-strijd

Foto via Etsy

DIY-moederdagcadeau #5. Een lief bonnenboekje

Waar vele mama’s wel eens even willen van verlost zijn? Die tonnen karweitjes en taakjes in het huis. Geef daarom enkele zelfgemaakte tegoedbonnen cadeau aan je mama. Op zoek naar inspiratie voor tegoedbonnen? Denk maar aan: het gras maaien, de was strijken, de ramen wassen of om eens volledig carte blanche te geven: een tegoedbon voor een karweitje naar keuze is ook altijd mogelijk!

diy-moederdagcadeau-5-lief-bonnenboekje

Foto via DIY Ready

DIY-moederdagcadeau #6. Vergeet ook de bonusmama’s niet!

Heb je thuis een supermama én ook nog eens een fantastische bonusmama? Dat is dubbel geluk! Vergeet daarom zeker niet om ook je bonusmama eens in de bloemetjes te zetten met een DIY-moederdagcadeau!

diy-moederdagcadeau-6-bonusmamas

Foto via Etsy

DIY-moederdagcadeau #7. What I like about you

Moederdag is ook het perfecte moment om eens na te denken over wat jouw mama zo fantastisch maakt. Kies voor eigenschappen waarvan de letters het woord “mama” of “moeder” kunnen vormen en schrijf ze neer op een mooie houten ondergrond!

diy-moederdagcadeau-7-what-i-like-about-you

Foto via Reality Daydream

DIY-moederdagcadeau #8. Een complimentje meer of minder

Nu we dan toch eens bezig zijn met het rondstrooien van complimentjes, hoeven we nog niet meteen te stoppen. Wat dacht je van dit leuke complimentje? Met dit moederdagcadeautje kan de dag van jouw mama al zeker niet meer stuk.

diy-moederdagcadeau-8-complimentje-meer-of-minder

Foto via Pinterest

DIY-moederdagcadeau #9. Alles wat je mama wensen kan in één jar

Een erg populair en nog steeds een knaller van een DIY-moederdagcadeau is de jar vol kleine geschenkjes. Koop wat leuke kleurtjes nagellak, een vijltje, wollige watjes en nog een heleboel leuke extraatjes. Stop dit alles in een leuke jar en je cadeautje is klaar!

diy-moederdagcadeau-9-alles-in-een-jar

Foto via Pinterest

Of wat dacht je van een jar met alle ingrediënten die je mama nodig heeft om heerlijke koekjes te maken?

diy-moederdagcadeau-9-jar_koekjes

Foto via A Beautiful Mess

DIY-moederdagcadeau #10. Keukenprinses

Is je mama een echte keukenprinses? Dan is dit DIY-moederdagcadeau wel een leuk idee! Tover een broodplank om in een receptenhouder. Echt handig! Heb je dit jaar eens een stevig budget voorzien voor Moederdag? Met een iPad is de receptenhouder natuurlijk volledig compleet. Psst: een receptenboekje kan natuurlijk ook. 😉

diy-moederdagcadeau-10-keukenprinses

Foto via Buzzfeed

DIY-moederdagcadeau #11. Naaitalent

Voor mama’s die graag naaien zijn deze leuke bokaaltjes met speldkussentjes het perfecte DIY-moederdagcadeau. Je maakt dit makkelijk zelf met: een bokaal met draaideksel, een hip lapje stof, knutselwol, naald, draad en wat lijm! Het bokaaltje zelf kun je vullen met wat knopen, naald, draad, een schaartje of wat wol.

diy-moederdagcadeau-11-naaitalent

Foto via Seasoned Homemaker

DIY-moederdagcadeau #12. Your mother’s cup of tea

Hmmm, wat is er heerlijker dan verse thee? Is je mama ook een fervente theedrinker? Maak dan zelf een doosje met theebuiltjes voor je mama. Een theebuiltje maak je makkelijk zelf met wat papier voor theefilters, een stukje touw en heerlijke losse thee. Met wat bruin kraftpapier kun je de theebuiltjes voorzien van enkele trendy theelabels. Schrijf nog een persoonlijk tekstje op de labels neer voor je mama en stop de theebuiltjes in een hip doosje. Klaar!

diy-moederdagcadeau-12-mothers-cup-of-tea

Foto via Lia Griffith

DIY-moederdagcadeau #13. Een cadeautje voor jezelf

Zelf al mama? En je kleintje zit nog in het kleuterklasje of de lagere school?  Dan zal je zeker ook een DIY-moederdagcadeau mogen ontvangen. Bereid je dus maar al voor op een überschattig kunstwerkje vol verfspatjes.

diy-moederdagcadeau-13-cadeautje-voor-jezelf

Foto via Emma Owl

Ook zelf aan de slag gegaan met het moederdagcadeau voor je mama? Stuur ons dan gerust eens jouw DIY-moederdagcadeau door via de commentaren,  Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *