Zo werk je je themafeest uit tot in de details

Heb je een feest in het vooruitzicht en wil je er graag iets unieks en persoonlijks van maken? Kleed je hele feest dan in rond een bepaald thema dat 100% past bij het feestvarken! In deze blogpost tonen we je graag hoe je jouw themafeest op een super toffe en originele manier kan uitwerken, tot in de details!

Weet je nog niet helemaal welk thema te kiezen? Haal dan eerst je inspiratie uit deze blogpost: Leuke ideetjes voor je communie of lentefeest thema

Themafeest uitwerken: tafeldecoratie

Werk je thema uit tot in de details

Themafeest: check ✔
Nu kan je creatief aan de slag gaan van je uitnodiging tot bedankje. Want hoe dompel je nu je volledige themafeest hierin onder? We geven je graag een paar ideetjes die je op jouw thema kan toepassen. Want vergeet niet, it’s all about the details…

#1 Themafeest uitwerken: uitnodigingen

De uitnodigingen zijn altijd de basis van je feest. Hier kan je al een tipje van de sluier oplichten, door het thema in je foto’s te verwerken of in het design van je kaartje. Ontdek hier al onze designs voor je uitnodigingen.

Themafeest uitwerken: uitnodigingen

#2 Themafeest uitwerken: foto’s

Van plan om je feest te personaliseren met heel wat fotoproducten, van je uitnodiging tot je bedankjes? Dan kan je het thema van je feest al in je foto’s laten terugkomen, bv. in de kledij of de locatie! Ligt dit wat moeilijker? Probeer dan met attributen te werken in je foto’s.

#3 Themafeest uitwerken: Feestversiering

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste én gemakkelijkste onderdeel om je themafeest in uit te werken. Werk met ballonnen, slingers, vlaggetjes etc. in allerlei kleuren, maar laat je thema ook in je tafelversiering opduiken! Ontdek al onze feestversiering hier.

#4 Themafeest uitwerken: Piñata

Deze optie is voor durvers… én creatievelingen! Het vergt heel wat knutselwerk, maar de kinderen worden er helemaal wild van. Vul de piñata met snoep en laat hem door het geblinddoekte feestvarken in stukken slaan, zodat alle snoep eruit valt! Opgepast, gillende kinderen gesignaleerd 😉

Themasfeest uitwerken: pinata

#5 Themafeest uitwerken: Dessertjes

Jawel, je kan je thema zelfs doortrekken tot in je dessert! Dromerige donuts of unicorn cupcakes, iemand? Op Pinterest vind je héél wat inspiratie hiervoor.

Themafeest uitwerken: desserts en lekkers in thema

#6  Themafeest uitwerken: Bedankjes

Wil je graag dat je gasten zich het thema van je feest nog lang blijven herinneren? Verwerk het dan ook in je bedankjes. Dit kan heel eenvoudig door een gepersonaliseerd bedankje te maken in thema ! Ontdek al onze bedankjes hier.

Themafeest uitwerken: bedankjes

#7 Themafeest uitwerken: ‘next level’

Dromen mag, toch? Hoe fantastisch zou het zijn als je je thema kan doortrekken tot in je springkasteel? Je zou ervan versteld staan hoeveel soorten springkastelen er bestaan!

Themafeest uitwerken: springkasteel

#8 Themafeest uitwerken: Photobooth

Dit past natuurlijk perfect bij het thema ‘fotografie’, maar je kan voor elk themafeest een photobooth installeren met toepasselijke accessoires! Zo kunnen ook je gasten zich helemaal onderdompelen in het thema en houden ze er bovendien leuke foto’s aan over.

Themafeest uitwerken: photobooth

Ziezo, dit zijn al heel wat mogelijkheden waarmee je aan de slag kan, maar er zijn natuurlijk nog oneindig veel leuke ideeën! Je vindt heel wat feestaccessoires op smartphoto.be, maar je kan natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken. Wees creatief, daag jezelf uit, maar houd het vooral ook gewoon leuk voor jezelf en het feestvarken, zodat dit geen extra stressfactor wordt!

Geïnspireerd?
Hoe ga jij jouw uitgekozen thema uitwerken? Of heb je bovenstaande tips ook voor jouw themafeest gebruikt? Deel je creaties dan met ons in de reacties of via Facebook, Instagram of Pinterest met #mysmartphoto!

Lees ook:

Fien, 25 jaar, foodlover, met een passie voor talen en digital marketeer voor smartphoto. Mijn doel? Jouw dag opleuken met allerlei weetjes & ideetjes om jouw belangrijke momenten nog specialer te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.