Fotoboek in de kijker: Mijn avonturen op de fiets

Fotoboek in de kijker

Vandaag zetten we een speciaal fotoboek in de kijker. Na dit fotoboek van iemand die verzot is op koken is het nu tijd voor iemand met een heel andere passie:

Fotoboek in de kijker: Mijn fietsavonturen

Collega Stefaan is helemaal verzot van fietsen (en hij is niet alleen veronderstellen we 😉 ). Hij maakte een fotoboek van zijn recente fietsavonturen.
Lees je mee hoe zijn boek tot stand is gekomen?

Mijn fietsavonturen

Fotoboek in de kijker1

Eind 2011 vroeg een van mijn vrienden of ik zin had om deel te nemen aan “Climbing For Life”, een organisatie die een evenement voor amateurwielrenners organiseert en op die manier fondsen werft voor projecten rond astma, muco en andere longaandoeningen. De Climbing For Life caravaan stopte in 2012 voor de tweede keer aan de voet van de berg Galibier.

Zonder enige twijfel ging ik op het verzoek in. Een nieuwe sportieve uitdaging en een goed doel steunen , twee vliegen in één klap. We schreven ons in, er was geen weg meer terug. Vele uren van training volgden.

Na Climbing for Life had ik de smaak van het wielrennen helemaal te pakken. In de twee jaar die erop volgden nam ik deel aan tientallen gelijkaardige evenementen.  Na 2 jaar had ik dan ook enkele honderden foto’s verzameld.  Tijdens een regenachtig weekend besliste ik om een fotoboek te maken van mijn fietsavonturen.

Fotoboek in de kijker 2

Na het lezen van het  blogbericht “7 tips om het mooiste fotoboek ooit te maken” besliste ik om een fotoboek op fotopapier te maken. Ik vond de superscherpe kleurweergave namelijk een belangrijk criterium.  Ik had heel veel panoramafoto’s dus de optie platliggende binding leek mij ideaal.

Fotoboek in de kijker 3

Na het opladen van mijn foto’s begon  ik eraan.  Voor het opladen had ik mijn foto’s al gesorteerd, dat bespaarde mij zoekwerk tijdens het maken van het boek.  De panorama foto’s over 2 pagina’s spreiden ging heel eenvoudig.  Na een drietal avonden was mijn eerste fotoboek klaar! Voor het bestellen keek ik via het overzicht nog even na of ik geen typfouten had gemaakt.

Vijf dagen na de bestelling ontving ik mijn fotoboek. Ik was heel aangenaam verrast van de kwaliteit! De panoramafoto’s kwamen dankzij de platliggende binding en het fotopapier heel goed tot hun recht.

Je kan het fotoboek van Stefaan hier bekijken.

Heb jij ook al eens een fotoboek gemaakt over je hobby? Aarzel niet om het ons te laten weten in de commentaren of via Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. Misschien zetten we jouw fotoboek dan ook eens in de schijnwerpers!

fotoboek_CTA

 

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *