Interieurtrends 2016: ideeën om jouw interieur te doen stralen

Interieurtrends 2016
De bladeren beginnen te vallen en daarmee is het weer tijd geworden om vooruit te kijken. We bekijken vandaag de nieuwe interieurtrends voor 2016!
Vier trendthema’s staan centraal waarbij blauw dit jaar een hoofdrol krijgt, met Blue Paisley als trendkleur van het jaar. Daarnaast spelen natuurlijke materialen, exotische combinaties en rustige kleuren afgewisseld door vrolijke en felle kleuren een grote rol.
We overlopen de trends en inspireren jou alvast met interieur ideeën voor het nieuwe jaar!

interieurtrends 2016

De interieurtrends in 2016

De nieuwe trends voor 2016 kunnen worden onderverdeeld in vier categorieën: Introsense, Good Life, Co-Leidoscope en I’m Pulse.

trendkleuren interieur 2016Sigma – trendkleuren 2016

Introsense- Rust en minimalisme
Rust en minimalisme zullen in 2016 een grote rol spelen. Deze trend kan worden geïntegreerd door gebruik te maken van zachte kleuren en materialen uitgevoerd in een matte afwerking. Voor de kleuren kan worden gedacht aan heel licht roze, blauw en verschillende grijstinten.

Good life – Ruwe, natuurlijke kleuren en materialen
De trend die al enige jaren bezig is aan zijn opmars wordt gedomineerd door ruwe, natuurlijke, handgemaakte outdoor materialen, die perfect aansluiten bij de aardse tinten die binnenshuis gebruikt worden. Natuurlijke kleuren zoals bruintinten, groen, blauw en oranje hebben de voorkeur. Haal met deze interieurtrend de natuur in huis!

Co-Leidoscope – Blue Paisley
Bij deze trend speelt de kleur Blue Paisly een belangrijke rol. Door een samensmelting van culturen – tot uiting gebracht in combinaties van exotische materialen zoals hout, leder en glas – krijgen de kamers een intense uitstraling, voorzien van een vleugje elegantie. Intense en diepe kleuren domineren deze trend. Denk aan tinten blauw zoals Blue Paisley, donkergroen, donkergeel en grijs.

I’m Pulse – Pittige kleuraccenten
De perfecte trend voor een ieder die op zoek is naar een mogelijkheid om moderne kunst te integreren in de eigen woonstijl. Pittige kleuraccenten geven de kamer direct een andere uitstraling. De kleuren die hier domineren zijn fel en maken een statement op zich. Kies voor fel geel, diverse roze tinten, blauw en verschillende tinten groen.

Blue Paisley – Dé interieurtrend
Elk jaar wordt een kleur gekozen die bepalend is voor het inrichten van nieuwe interieurs. Voor 2016 is dit de kleur Blue Paisley. De kleur symboliseert enthousiaste positiviteit en het creëren van nieuwe kansen en mogelijkheden. Combineer Blue Paisley met gouden accenten of laat een van de muren het middelpunt van de aandacht worden waarbij op subtiele wijze zwarte, grijze en witte details worden toegevoegd voor een ietwat mystieke uitstraling.

paisley muurdecoratiePaisley muurdecoratie –  Cool Wall Art

Vormen in het interieur – Geometrie
Naast de eerder genoemde kleurentrends zullen vormen ook steeds meer onze inrichting gaan bepalen. Volledig afgestemd op de vier trendthema’s zullen geometrische vormen zoals driehoeken, diamanten/ruiten en chevrons (visgraatmotief) veelvuldig terug te zien zijn in 2016. Deze vormen laten zich makkelijk incorpereren, vooral als je op zoek bent naar mogelijkheden om met een klein budget toch mee te gaan met de nieuwe trends.

interieurtrends chevronsOak heaven reality – Chevron vormen

Inspiratie – Ideeën voor in de woonkamer

Om je alvast warm te maken voor de nieuwe interieurtrends 2016 geven we een aantal leuke tips en wooninspiratie voor de woonkamer. Deze interieur ideeën zijn makkelijk uit te werken en maken je kamer in een handomdraai tot een ware blikvanger.

1. Muurdecoratie

Heb je een kale muur die wel wat opfleuring kan gebruiken? Een paar stickers in ruitvorm – in de nieuwe trendkleuren – zorgen voor een compleet nieuwe uitstraling. Door afwisselende kleuren te combineren met wat abstracte motieven creëer je diepte. Een bijpassende stoel en/of tafel er voor plaatsen en je hebt een echte eyecatcher waar niemand om heen kan.

interieurtrends muurdecoratieFoto: Mimilou

Een andere mogelijkheid is om een foto op canvas te laten drukken. Dit kan eenvoudig bij smartphoto. Kies als achtergrondkleur één van de nieuwe trendkleuren, die je volledig afstemt op de gewenste uitstraling en het overige interieur, zodat een samenhangend geheel ontstaat.

Ben je niet helemaal zeker welke wanddecoratie best past bij je interieur? Lees dan onze blogpost “Hoe de juiste wanddecoratie kiezen in 2 minuten

foto op canvas
Foto op canvas – smartphoto

2. Tafeldecoratie

Soms zijn het de kleine dingen die voor een groots effect zorgen en dat geldt zeker voor details in een interieur.
Maak je eigen bedrukte koekjesdoos, gepersonaliseerde etiketten of maak een gepersonaliseerde mok met je lievelingsfoto. Kies een design met geometrische vormen en gebruik de laatste trendkleuren om de nieuwe interieurtrends 2016 te gebruiken in je kamerinrichting. Niet alleen leuk voor jezelf, maar zeker een aanrader als cadeau voor vrienden of familie.

koekjesdoos met foto Koekjesdoos- smartphoto

mok met foto Mok – smartphoto

etiketten bedrukkenGepersonaliseerde etiketten – smartphoto

3. Inrichting woonkamer

Ben je toe aan een compleet nieuwe uitstraling die perfect aansluit op de laatste trends? Doe wooninspiratie voor de woonkamer op met de volgende tips.

Een beetje handig? Wat dacht je van een DIY kussen haken of breien waarin je een chevron motief verwerkt. Je maakt het plaatje compleet door de gekozen kleuren ook nog eens af op de trendkleuren van 2016.

Een andere mogelijkheid is om op zoek te gaan naar een leuk vloerkleed met daarop een passend motief. Kies voor een ruit- of raammotief, chevron of andere geometrische vormen die aansluiten op jouw interieur.

tapijt met chevronsFoto: Ikea

We onthouden dat 2016 vooral het jaar wordt van de kleur Blue Paisley en dat natuurlijke materialen, exotische combinaties en rustige kleuren afgewisseld door vrolijke kleuren onze inrichting zullen bepalen.

We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt en dat je onze tips kan gebruiken om om te zetten tot een mooi resultaat. . Heb je zelf nog leuke ideeën of tips? Laat het ons dan weten in een reactie op deze blogpost of laat een berichtje achter via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest.

wanddecoratie interieur

Lees ook:

  1. De juiste wanddecoratie kiezen in 2 minuten
  2. Wanddecoratie kinderkamer: 4 leuke ideeën
  3. Drieluik op canvas: 7 prachtige voorbeelden
  4. Waarom je met een foto op metaalplaat helemaal “in” bent

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *