Terug naar school met deze hippe schoolspullen!

De zomervakantie vliegt voorbij en zo komt terug naar school gaan alweer heel dichtbij! Het is elk jaar opnieuw wat moeilijk voor je kids of tieners om afscheid te nemen van deze zonnige periode vol avonturen. Maar gelukkig bestaan er heel wat hippe schoolspullen die het leven op de schoolbanken opfleuren.

terug naar school

Kleuterschool

Laten we beginnen met een leuk terug naar school idee voor onze allerkleinste bengels. Omdat ze nog niet kunnen lezen, krijgt elke peuter of kleuter een klassymbool. Plaats dit symbooltje samen met hun naam op de servetstickers (= 24 identieke stickers) en kleef deze op hun materiaal zodat niets meer verloren kan gaan. Of toch bijna niets. ūüôā

Het beloningsschema¬†met prinsessen of monstertjes is dan weer een handig instrument voor thuis of in de klas. Het helpt om de kindjes op een speelse manier te motiveren om bijvoorbeeld te helpen opruimen, lief te zijn tegen de andere kindjes, een opdracht juist uit te voeren, …

Ook kan je kiezen voor een mooi naamlabel aan de spulletjes van je kleine spruit. Voorzie hun boekentasje en turnzak van een naamlabel en verklein de kans op verloren spullen!

Lagere school

De scholieren van de lagere school kunnen op de eerste schooldag dan weer pronken met deze zelfgemaakte knutseldoos of opbergdoos.

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een koekjestrommel
 • Stevig papier op A3-formaat (en bijhorende printer)
 • Dit document
 • Kleine spulletjes die niet mogen verloren gaan

Bestel eerst en vooral een koekjesdoos en geef de zomerse belevenissen van je zoon of dochter een plaats op het deksel. Een mooie, zelfgemaakte tekening kan ook (lees in deze blogpost hoe je dit doet).
Print vervolgens dit document af op een stevig vel A3-papier en knip en vouw de compartimenten zoals aangegeven. Zo past alles netjes in de koekjestrommel. Kleef voor de stevigheid de tussenschotten aan elkaar met kleine stukjes plakband in de hoekjes. Voor grotere spullen kan je het langwerpige tussenschot weglaten en de tussenschotten aan de zijkant vastkleven.

Ziezo! In deze persoonlijke knutseldoos kan je alles netjes opbergen: wasco‚Äôs, gom, kleurpotloden, telkaarten met rekenspelletjes of leeskaarten, knutselmateriaal, puzzels, …

Op zoek naar nog wat meer hippe schoolspullen voor kleine kapoenen? Hier komtie!

Secundair onderwijs

Voor tieners is het schoolleven helemaal geen lachtertje meer. Naast mee zijn met de laatste modetrends, bijhorende accessoires bezitten en het hippe taaltje beheersen, moeten ze ook nog eens leren studeren. En dit liefst zo effici√ęnt mogelijk zodat er voldoende tijd overblijft voor hobby‚Äôs, tv kijken en chatten.

Tieners spenderen een grote portie van het tijd achter hun computer. Daarom is het misschien wel een goed idee om een ergonomische muismat aan te schaffen. Deze kunnen ze volledig personaliseren, en het komt daarbij nog eens hun houding ten goede.

Een goede manier om de lessen te begrijpen en te memoriseren is door middel van een dagelijkse samenvatting. Dat kan met dit gepersonaliseerde notitieboekje, dat je zelf maakt door ons receptenboek een twist te geven. Het boekje bevat zes hoofdstukken met telkens een grote foto, een inhoudstafel en tien dubbele bladzijden voor notities.

Maak dit boekje samen met je zoon/dochter op door elk hoofdstuk de naam van een les te geven en de tekstvelden te vervangen door bijvoorbeeld:

 • Inhoudstafel
 • Samenvatting
 • Huiswerk
 • Titel van de les
 • Notities
 • Bijnaam van de leraar ūüėČ

Het persoonlijke karakter van dit notitieboekje stimuleert de student om dagelijks na schooltijd wat met de voorbije lessen bezig te zijn. En dankzij de korte notitiepagina’s is het een prima oefeninstrument om lessen beknopt te leren samenvatten. Bovendien heb je er tijdens de examens meteen ook een handige pocket buddy bij. Een pocket buddy die beknopte overzichten van de belangrijkste vakken bevat.

Het blanco veld op de linkerpagina¬†kan je gebruiken voor tekeningen tijdens het studeren. Of om extra toffe foto‚Äôs toe te voegen van de afgelopen vakantie! Nadat je de opmaak van het notitieboekje hebt afgerond, krijg je immers de mogelijkheid om grote, verticale stickers¬†erbij te bestellen die hetzelfde formaat hebben als¬†dit veld. De student in kwestie kan er zijn/haar selfies met vrienden, reisfoto’s of favoriete band op plaatsen en zo af en toe wat wegdromen tijdens het studeren.

Andere hippe schoolspullen voor tieners zijn:

 • Stickers als originele extra bovenop je kaftpapier
 • Schoudertas
 • Jaarplanner in designhouder: vergeet niet in fluostift aan te duiden wanneer de schoolvakanties zijn ūüėČ
 • Make-up tasje als grote pennenzak
 • Pennenhouder: plaats op elk van de drie zijden een aanmoedigingsspreuk en draai de spreuk die je op dat moment het meest motiveert naar jou toe. Bijvoorbeeld: Biiiiijjjjnaaaa weekeeeend!!! Of ook: don’t stress, do your best, forget the rest.
 • Notitieblok
 • Draagtas voor de turnles
 • Presentatiemap
 • Fotoschrift

Hebben jouw kinderen al hippe schoolspullen voor het nieuwe schooljaar? Heb je zelf nog tips? Laat het ons weten weten via de commentaren of via Facebook, Twitter,Instagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto!

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-idee√ęn aan over de toepassing van smartphoto producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *