Het leukste communiekaartje maken doe je zo:

Hoe maak je de leukste communiekaartjes

Voor je de communie van je kind kan vieren moeten er veel zaken worden geregeld. Een feest voorbereiden, kledij kiezen, mensen uitnodigen en vooral: een leuk communiekaartje maken!

In onze vorige blogpost kon je enkele leuke tips voor sprankelende communiefoto’s terugvinden. Nu bekijken we de volgende stap: de kaartjes maken op de website van smartphoto.

de leukste communiekaartjes

 

1. De start: maak (voldoende) leuke en spontane foto’s

Nu de lente is gestart – en de natuur zich stilletjes aan terug van zijn beste kant laat zien – is het het ideale moment om de communiefoto’s te maken.
Contacteer tijdig een fotograaf, voorzie een mooie locatie en alvast fingers crossed voor mooi lenteweer! Heb je nog niet echt nagedacht over de communiefoto’s en wil je dat deze echt leuk en origineel zijn?
Dan hebben we voor jou 7 tips om originele communiefoto’s te maken. Vast en zeker dat je in deze blogpost een tof idee vindt om de foto’s echt super leuk te maken!
commiefoto's voor communiekaartjes en uitnodigingen

2. Formaat en type kaart

Tevreden van je foto’s? Dan is het tijd om via de website van smartphoto je mooie kaartjes voor uitnodiging of bedanking te ontwerpen.

smartphoto maakt het je heel gemakkelijk door je een groot aantal designs te tonen die je eenvoudig kan filteren naar jouw wens.

Wil je kaartjes maken als uitnodiging, als bedanking of wil je net een originele gepersonaliseerde menukaart ontwerpen?

Voor elk type is er een grote keuze aan verschillende klassieke, moderne en retro designs.Selecteer het juiste type kaart en kies een formaat naar voorkeur:
  • Liggend
  • Staand
  • Vierkant
  • Panorama liggend
  • Panorama staand

Voor beide soorten heb je dan weer de keuze tussen volgende producten:

  • Ongevouwen
  • Gevouwen
  • Dubbelgevouwen
designs communiekaartjes smartphoto
Ben je zover?
Goed! Het is tijd om een blik te werpen op de designs.
Handig is dat je deze kan sorteren zodat de nieuwe designs bovenaan verschijnen. Even handig kan het dan weer zijn om te sorteren op prijs of ‘best verkocht‘. Onlangs lanceerden we ook een hele reeks gloednieuwe designs waarmee je zeker helemaal mee bent met de trends van 2017! Een design geselecteerd? Wissel nog even tussen de verschillende kleuren, kaart types en hoekopties en laat vooral je gevoel spreken bij de uiteindelijke keuze.
 fotokaartjes maken voor communie
Extra tip:
Kies een design dat past bij de outfit van je zoon of dochter. Worden er in de foto’s kleurige accessoires gebruikt, zoals een roze sjaal, een gele ballon, … ? Dan kan het ook interessant zijn om een design in de kleur van je accessoire te selecteren.  Zo springen je foto’s nog meer in het oog.

3. Voeg foto’s en tekst toe

Ben je tevreden van je design? Dan is het tijd om je kaartje helemaal te personaliseren met de mooiste communiefoto’s en een passende tekst.Voeg één of meerdere spontane foto’s toe en hou er rekening mee dat het gezicht van je communicant de lezer niet buiten het kaartje stuurt.
mooiste lentefeestkaartjes
Belangrijk is natuurlijk ook een tekstje toevoegen met de belangrijkste informatie.Standaard is steeds een mooi passend lettertype en tekstkleur geselecteerd. Wil je dit toch nog veranderen, dan kan je dat eenvoudig zelf in de editor.Is je kaartje bedoeld als uitnodiging? Voeg zeker de locatie, datum en een contacteermogelijkheid toe.
tekst voor leuke communiekaarten

Helemaal tevreden? Tof! Ga dan verder naar het winkelmandje.

4. Extra opties

Voor je je kaartje mag betalen, krijg je eerst nog een aantal extra opties.Je kan je kaartje een extra feestelijk tintje door te kiezen voor glinsterend papier of een moderne en trendy look door voor mat afgewerkt papier te kiezen.Selecteer tenslotte zogewenst je enveloppe (gekleurd of glinsterend wit) om je kaartje op een toffe manier in te versturen.
Extra opties communiekaartjes
Eens besteld wordt jouw order meteen doorgestuurd naar onze productie-afdeling en wordt het printen gestart. Na enkele dagen mag je je kaartjes al thuis verwachten. :-)
Hoe ga jij je kaartjes personaliseren?
Laat het ons zeker weten via de commentaren of hou ons op de hoogte via onze Facebookpagina, TwitterInstagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

Veel succes!

Communiekaartjes maken

 

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *