Zet je huisdier in de spotlight op Werelddierendag

Heb je thuis een huisdier rondlopen dat je hart gestolen heeft? Dan is deze blogpost voor jou! Speciaal voor Werelddierendag (4 oktober 2018) – maar evengoed voor de verjaardag van je hond, kat, konijn, paard of hamster – geef ik je een aantal leuke ideeën mee om je viervoeter naast het plaatsje in je hart, ook een mooie plaats te geven in je interieur.

Welkomstboodschap op je deurmat

deurmat met foto dier

Van zodra de bel gaat, sprint je hond richting voordeur om de bezoeker zo snel mogelijk kwispelstaartend te verwelkomen. Alleen weet deze bezoeker niet altijd wat je kleinste vriend hem wil vertellen en hoe hij er dus op moet reageren.

Leg daarom bij je voordeur een deurmat die een vertaling geeft van het hondentaaltje. Of gebruik die deurmat gewoon als een subtiele manier om verzoeken door te geven aan de voetvegers. 😉

Hierbij een aantal voorbeelden:

Enter with clean feet
and I’ll love you in a heartbeat.

If you’re afraid of me,
please don’t be afraid to tell my boss.

My doormat
is your doormat.

Let’s play, let’s play, let’s play!
Oh right … Welcome!
Wanna play?

Opgepast: gevaarlijke hond of kat!

naamplaat met foto's dieren

Wil je daarentegen dieven afschrikken, zet dan deze variatie op de naamplaat achter je venster. Om voorbijgangers op straat te doen lachen, kan je er dan weer een lieflijke foto van je kat, kleine hond of hamster op zetten 🙂

Fotocanvas

Familiecanvas

fotocanvas met dier

Zeggen dat je huisdier een belangrijk lid van de familie is, is een understatement. Hij/zij is een onmisbare schakel en mag dus ook op het familieportret komen, nietwaar? Een idee om van dit portret iets origineels te maken is het volgende: zoek een foto van je huisdier dat één kant opkijkt en een aparte foto van elk gezinslid dat de andere kant opkijkt. Combineer deze foto’s nu op een fotocanvas zoals in het voorbeeld hierboven.

Panoramisch huisdier

muurdecoratie huisdier

Een rustiger beeld krijg je door alleen je huisdier in de spotlights te zetten. Kies bij de wanddecoratie van smartphoto een panoramisch formaat en plaats er een foto op van je dier in de vrije natuur. Zet je konijn, kat of kip niet pal in het midden van het foto, maar eerder links of rechts. De andere kant wordt zo ingevuld door natuurelementen die de frisse buitenlucht binnen brengen in je huis. Bestel deze foto op hout voor een extra naturel effect en het plaatje is compleet!

Spullentasje voor op reis

fotoherinneringen huisdier

Wat voor de één een make-up tasje is, kan voor jou een spullentasje voor je huisdier zijn. Gebruik het als EHBO-tas voor op reis of gewoon om kleine spullen van je viervoeter in te verzamelen zoals:

 • Tekenpincet
 • Muilband
 • Pipetjes voor vlooien
 • Riem
 • Dierenpaspoort
 • Contactgegevens dierenarts
 • Hondenzakjes (poepzakjes)
 • Snoepjes
 • Nagelknipper

Voerbak en naamplaatje

hond met naamplaatjevoerbak voor huisdier

Soms hoef je het niet al te ver te zoeken. Bij smartphoto hebben we ook producten die speciaal voor dieren gemaakt zijn. Zoals de voerbak of het naamplaatje voor dieren.

Graag wat tips voor grappige opschriften op de voerbak? Wat dacht je hiervan?

 • Like a boss
 • Gimme more!
 • That’s all there is?
 • Breakfast – lunch – diner
 • What about dessert?
 • Please fill me up

Sleutelhanger voor jezelf

sleutelhanger foto huisdier

Je lieve pluizenbol heeft als geen ander de sleutel van je hart. Dus dan heb jij toch gewoon … een sleutelhanger van je pluizenbol met een hart? 🙂

En sinds kort heeft smartphoto ook 3D sleutelhangers in het aanbod. Zo kan de naam van je lieveling  elegant aan je sleutelbos, autospiegel of rugzak prijken.

Hondenpoot

Als handtekening op kaartjes …

viervoeterpoot van hond

Als onderdeel van de familie mag ook de poot van je hond of poes niet ontbreken op een kaartje. Maar hoe doe je dit zonder telkens de inkt boven te halen, je huisdier in een wurggreep te houden en nadien een huis vol zwarte pootjes te hebben?

Wel, houd je camera in de aanslag op een regenachtige dag en neem een foto van een vuil modderpootje op de vloer. Bestel deze foto nu in een veelvoud op stickers en gebruik deze op je kerstkaartjes, geboortekaartjes of kaartjes van op reis.

… of op een hartvormige hanger

hanger ketting huisdier

De echt fanatieke animal lover kan nog net een stap – of poot – verder gaan. Zet de foto van het pootje op een hartvormige hanger (keuze uit goud of zilver) en draag je dikste vriend altijd dicht bij je.

Ziezo, bij deze heb je een hele lijst van tips in handen om op Werelddierendag je kleinste vrienden het eerbetoon te geven dat ze verdienen!

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van smartphoto producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *