De ultieme hoe-knoop-ik-een-das gids

Hoe knoop je eenvoudig een das?

Houd jij er ook zo van als je man zich uitdost met een mooie das? Of vind je het überschattig als je zoontje een das draagt voor een leuke gelegenheid? Want met het feestseizoen in aantocht, zullen er heel wat dassen en vlinderdassen moeten geknoopt worden (mogelijks door jou 😅).

Met deze ultieme hoe-knoop-ik-een-das gids kan je je kindjes gemakkelijk aanleren hoe ze zelf de das van hun papa of van zichzelf kunnen knopen. Je zal zien, ze zullen zo fier zijn als een gieter!

Challenge accepted ✔

Het doet er niet toe of je een totale leek of juist een gepassioneerde dassenknoper bent, met onderstaande tips leer je hoe je snel en eenvoudig een gewone das kan knopen!

Er zijn heel wat gelegenheden waar een das van pas komt, dus het kan nooit kwaad om het knopen snel onder de knie te krijgen. Een feest is het vooruitzicht is gewoon een goed excuus om samen met je kinderen een leuke avond door te brengen en hen iets nieuws aan te leren, zeker als ze het bij papa mogen uitproberen. 😉

Hoe begin ik eraan?

Veel heb je hiervoor niet nodig: een hemd, een das, een spiegel en een berg geduld. En hé, geen paniek als het niet meteen lukt. Het is net zoals een nieuwe sport of hobby starten: oefening baart kunst! 

Samen proberen?

Time to start! In 4 stappen leggen we je uit hoe je een eenvoudige dasknoop maakt.

Ook al knoop je de das niet voor jezelf, het is altijd gemakkelijker om hem eerst zelf rond je nek te knopen. Nadien kan je hem groter of kleiner maken, zodat hij perfect past rond papa’s nek.

En we zijn vertrokken:

  1. Zet de kraag van je hemd recht, knoop je bovenste knoop toe en leg de das rond je hals. Zorg dat het brede uiteinde van je das zo’n 12 à 15 cm lager hangt dan het dunne uiteinde. De binnenkant van de das komt tegen je hemd te liggen.
  2. Leg nu het dunne uiteinde van je das over het brede uiteinde. Neem het brede uiteinde vast en draai het volledig rond het dunne uiteinde. Span het niet te hard aan, maar maak een soort lus aan de voorzijde van de (onafgewerkte) dasknoop, die nog niet aangespannen is. 
  3. Trek nadien het brede uiteinde van de das langs boven door deze lus van de ‘onafgewerkte’ dasknoop. 
  4. Laatste finishing touch: trek nog eens aan de knoop om hem mooi op zijn plaats te krijgen in het midden van de kraag en doe nadien je kraag naar beneden.
    Proficiat, je hebt je das perféct geknoopt! 

Heb je de smaak te pakken gekregen? Er zijn nog heel wat verschillende knooptechnieken die je kan uitproberen! Je vindt heel wat filmpjes die je tonen hoe begint aan een vlinder-, windsor- of dubbele windsordas, een dubbele dasknoop, christensen of gekruiste knoop enz… (hoeveel dasknopen bestaan er eigenlijk??)

Ben je erin geslaagd de das van je echtgenoot of zoontje perfect te knopen? Neem er een leuke foto van en deel hem op social media met #mysmartphoto. Wij zijn alvast heel benieuwd! 

Wil je ook graag weten hoe je een leuke vlinderdas kan knopen? Bekijk dan deze video en leer het in 1-2-3: https://www.ties.com/how-to-tie-a-tie/bow-tie 

Fien, 25 jaar, foodlover, met een passie voor talen en digital marketeer voor smartphoto. Mijn doel? Jouw dag opleuken met allerlei weetjes & ideetjes om jouw belangrijke momenten nog specialer te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.