Gepersonaliseerde wensblaadjes: dé trend in feestland! (deel 1)

Een echte trend in het feestlandschap zijn gepersonaliseerde wensblaadjes waarop gasten lieve wensen of gekke boodschappen kunnen nalaten voor het feestvarken. Ze zijn niet alleen een tof tussendoortje op het feest zelf, maar ook en vooral een mooi aandenken achteraf. Kies je favoriete ontwerp uit en verzin een originele vraag voor je gasten. Geen inspiratie voor wat je op de wensblaadjes aan je gasten kunt vragen? We zetten eventjes alle stappen, tips and tricks op een rijtje om er een groot succes van te maken!

Stap #1. Stijlvolle wensblaadjes voor een stijlvol feest

Voorzie wensblaadjes die  binnen het totaalconcept van je feest passen: een kleurrijk kinderfeestje, een romantisch trouwfeest of een trendy verjaardagsfeestje, … Kies een design dat bij de stijl past en dompel zo je feest onder in een thema. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Stap #2. Verrassende boodschappen

Maar wat vraag je nu precies aan je gasten om neer te schrijven? Hoe origineler je vraag klinkt, hoe leuker uiteraard de antwoorden zullen zijn. Kom dus telkens – naargelang  de gelegenheid van het feest – zo spitsvondig mogelijk uit de hoek. Zo inspireer je familie en vrienden in hun antwoord en krijg je niet alleen een simpele ‘gelukkige verjaardag’ of ‘proficiat’ voorgeschoteld.

Babyborrel: toekomstwensen uit het verleden

Stop bij de geboorte van een baby drie losse wensblaadjes in de enveloppe met het geboortekaartje. Elk blaadje staat voor een bepaalde leeftijd: 6 jaar, 12 jaar en 18 jaar. Vraag aan de gasten om een mooie wens op te schrijven voor het kindje voor elk van deze leeftijden. Op de babyborrel kan je vervolgens drie manden voorzien waarin alle geboortewensen verzameld worden per leeftijd (zie deel 2).

Deze geboortewensen hou je stiekem bij en geef je telkens af op de 6e, 12e en 18e verjaardag van je zoon of dochter. Een wens voor de toekomst, recht uit het verleden!

Huwelijksverjaardag: tips van experten

25 jaar getrouwd: dat is een jubileum waar op geklonken mag worden! En ook de ideale gelegenheid om tips te ontvangen van oude rotten in het vak. Vraag je gasten hoe ze het zelf gedaan hebben om zo lang (gelukkig) getrouwd te zijn en wat ze kunnen aanbevelen om er nog eens probleemloos evenveel jaar bij te doen.

Wens voor mij, wens voor jou

Vraag aan de gast wat hij binnen 10 jaar zeer graag zou hebben of bereiken. Vraag hem dit op te schrijven en eronder een variant hierop te noteren die hij jou zou toewensen.

Bijvoorbeeld:

  • Voor mezelf: wens ik dat ik binnen 10 jaar een eigen huis op het platteland heb.
  • Voor jou: wens ik je een gezellig appartement in de stad toe, aangezien je zo houdt van het bruisende stadsleven.

Weet je nog toen we…?

Naast wensen kan je ook vragen om leuke herinneringen neer te schrijven. Gedeelde grappige momenten, verre reizen of citytrips, culturele uitjes, gebeurtenissen uit de kindertijd, … Het is de ideale manier om verre – en ongetwijfeld ook wel wat gênante – herinneringen boven te halen.

Adresboek

Gaan je vriend en jij voor het eerst samenwonen en hebben jullie een spetterende housewarming gepland? Koppel dan het nuttige aan het aangename en vraag aan al je gasten om onder hun wens hun adres en telefoonnummer op de wensblaadjes te noteren. Handig om een adresboek op te stellen!

Benieuwd naar meer? Lees volgende week in deel 2 welke leuke dingen je zoal kan doen met de wensblaadjes eens ze ingevuld zijn.

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van smartphoto producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *