Communiekaarten: de trends voor 2017

Trends communiekaarten

Voor veel kinderen (en hun ouders) breekt in 2017 rond april/mei een bijzonder moment aan: een Communie of Lentefeest! Eén van de allerleukste momenten van een Communie- of Lentefeest is het moment waarop je de kaartjes mag uitdelen! 

Trends communiekaartjes 2017

Heb je dit jaar ook een Eerste of Plechtige Communicant? Dan is het vast en zeker tijd om te beginnen nadenken over toffe communiekaartjes en uitnodigingen. Hiervoor wordt 2017 wordt meer dan ooit het jaar waarin de communicant alle aandacht krijgt en waarin kaartjes, kledij en feest één mooi passend geheel vormen.

We zetten alle trends voor communiekaartjes op een rijtje:

#1 Samengaande kleuren

Fotokaart communie panorama

We zien steeds vaker de kleuren van de kleding van het kind samen passen met het design van de communiekaart, zodat alles één mooi geheel vormt.

De kledingtrends die we in 2017 opmerken zijn voor meisjes:

  • Glans, goud & zilver
  • Oud roze / zalmroze
  • Jeans jasjes

De kledingtrends voor jongens:

  • Rood-oranje met blauw
  • Jeans, blauw & wit
  • Beige, grijs & jeans

Bij smartphoto heb je voor verschillende designs meerdere keuzes in kleuren, zodat je het kaartje perfect op de communicant en communiekledij kan afstemmen.communiekaarten 2017

#2 Focus op de communicant

Communiekaartjes en uitnodigingen 2017

Op het gebied van design zien we bij communiekaartjes in 2017 zoals vorig jaar de kaartjes terug sterk focussen op de communicant zelf. Vaak wordt er gekozen voor 1 grote foto met een eenvoudig design en niet al te veel uitgesproken kleuren. Ook een collage blijft populair, zolang de focus op de communicant blijft.

Populair zijn de designs met transparantie, bolletjes en mist die de foto van het kind nog beter accentueren. Ook collages blijven populair, vaak met enkele kleine foto’s naast 1 grote foto.

Communiekaartjes trends foto's

#3 Standaard fotokaart

communiekaartjes met foto

Als de kleuren en het design voor het communiekaartje bepaald zijn, moet natuurlijk gekeken worden welk formaat kaartje gebruikt gaat worden.

De standaard fotokaart (staand of liggend) blijft onverminderd populair, maar er zijn ook andere formaten die in 2017 steeds meer gebruikt voor communiekaartjes en zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

Met een fotokaart met liggend of staand panorama kun je eenvoudig meerdere foto’s invoegen en dat geeft, zeker als het foto’s op dezelfde plaats en tijd genomen zijn, een heel leuk en speels effect. Bijzonder geschikt voor een communiekaart.

Tenslotte wordt ook de vierkante fotokaart steeds populairder voor communiekaarten: het is dan ook een prettig, simpel maar helder formaat waar bijna elke gewenste foto op past.

#4 Spontaan of in thema

Een communie is het feest van jouw kind, dus zorg ervoor dat het feest en de kaartjes de eigenheid van het kind ook uitstralen.  Is je kind bijzonder spontaan, dan is het PinkLollipops design misschien wel voor hem of haar gemaakt!

Leuke communiekaartjes

Houdt je communicant enorm van voetbal, de natuur of een bepaald kleur? Gebruik dit element dan als rode draad voor het hele communiefeest. Je kan er zowel de uitnodigingen, bedankjes en feestdecoratie in thema uitwerken.

#5 Toevoeging van speelse elementen

Communie moet vooral een feest zijn en dit op maat van het kind. Zowel aan de communiekledij als de communie- en lentefeestkaartjes worden dit jaar vaak speelse elementen toegevoegd. Op de kaartjes zie je dat er vaak gekozen wordt voor kaartjes met confetti, tekstballonnen of washi.

Leuke communiekaartjes

 

communiekaartjes trends

Extra: Gebruik je communiefoto’s ook op de menukaart of voor de bedankjes

Het is leuk om niet alleen de uitnodigingen in dezelfde kleuren als de kledij te voorzien maar bijvoorbeeld ook de bedankjes of zelfs het hele feest! Je geeft een extra gepersonaliseerde touch aan het feest door ook je menukaarten voor communie te personaliseren met je communiefoto’s.

menukaart communie

 

Bedankjes communie smartphoto

Organiseer je dit jaar zelf een Communie- of Lentefeest? dan vind je hier een stappenplan voor kaartjes terug en enkele leuke tips voor de leukste communie en lentefeest uitnodigingen!

Heb jij dit jaar nog nieuwe trends gespot rond Communie- of Lentefeest?  Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Twitter,Instagram, Pinterest of Google+ met de hashtag #smartphoto!

Communiekaartjes maken

Kristof, 29 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *