Wordt jouw communiefeest uitgesteld? Dit kan je toch al voorbereiden!

EHBCO? Eerste Hulp Bij Communie Ongerustheid!

Heb jij dit voorjaar een communie-of lentefeest gepland? Dan wacht je nu waarschijnlijk nog in spanning af of heb je intussen het spijtige nieuws gekregen dat dit uitgesteld zal worden… Dat is helemaal niet leuk om te horen en komt bij iedereen aan als een grote teleurstelling. Maar smartphoto to the rescue!

Uitstel is daarom geen afstel! Nu we allen wat meer tijd hebben, kunnen we die maar beter nuttig besteden aan de voorbereiding van een dubbel zo spetterend feest!

Maar wat kan je in afwachting thuis dan al allemaal doen? We overlopen speciaal voor jou welke voorbereidingen je nu al kan maken voor de grote dag, want hij komt er echt wel aan. En wij hopen samen met jou dat dat zo snel mogelijk is! ♥

Voorbereidingen die je nu al kan doen voor je uitgesteld communiefeest

🙏 First things first:
Het allerbelangrijkste op dit moment is om de situatie duidelijk uit te leggen aan je kind, die misschien al een traantje heeft gelaten… Als communicant leef je echt toe naar die grote dag, dus maak hem of haar zeker duidelijk dat uitstel géén afstel is en jullie samen naar een oplossing zoeken. Dat de gezondheid van familie en vrienden altijd voorgaat, en zodra het virus voorbij is we weer allemaal samen kunnen feestvieren, en daar dan alleen maar dubbel zo hard van zullen genieten!  


1. Brainstorm over je thema

Alvorens je echt met de voorbereidingen kan beginnen, bepaal je best eerst het thema van je communie- of lentefeest. En dat is iets dat je nu zéker al kan doen! 

Zet je even met het hele gezin samen, maak een lijstje van alle mogelijke thema’s die bij de communicant passen en brainstorm uitgebreid over wat je allemaal met dit thema kan doen. Ook de meest gekke ideeën zijn welkom! 😉 

Eens het thema beslist is, kan je jouw kind al in gang zetten. Hij/zij kan zich nu al helemaal inleven in het thema door verkleedkleren uit te zoeken, mooie tekeningen te maken, toneeltjes te verzinnen enz., om toch de feeststemming al wat verder te zetten!

→ Lees ook deze blog voor thema inspiratie: smartphoto.be/blog/leuke-ideetjes-voor-je-thema-communiefeest

Voorbereidingen die je nu al kan doen voor je uitgesteld communiefeest

2. Versiering & decoratie

Normaal gezien zijn de versiering & (tafel-)decoratie de laatste stap van de voorbereidingen, maar gezien de omstandigheden draaien we de volgorde eens volledig om! Haal de creatieveling in jezelf naar boven en knutsel samen met je kind tafeldecoratie of zelfs een eigen piñata, met alles erop en eraan! 🎉

Niet zo creatief? Geen nood! Neem een kijkje naar onze feestelijke versiering en bestel feestvlaggetjes, servetringen of onderzetters met een mooie foto van het feestvarken! Wedden dat je genodigden onder de indruk zijn?

Profiteer ervan om alle gekke of complexe ideeën die jullie hadden, maar die “te veel tijd in beslag nemen”, nu toch samen te gaan knutselen.  

Op zoek naar ideetjes voor je tafeldecoratie? Laat je hier inspireren: smartphoto.be/blog/tafelversiering-communie


3. Outfits & kapsels

Bij elk feest hoort een leuke outfit, zowel voor het feestbeest als voor jezelf. 😉 Koop voor ieder gezinslid een outfit en maak er thuis een ware modeshow van!

Maar de outfit is niet compleet zonder feestkapsel natuurlijk… De kapper heb je waarschijnlijk ook moeten afzeggen, dus kan je gewoon zelf kappertje spelen thuis. Zoek haartutorials op op YouTube en test allerlei kapsels uit bij je zoon of dochter. Met een pot gel, een zakje rekkers, een borstel en een haardroger kan je héél veel doen, geloof ons! 💇‍♀️

Voorbereidingen die je nu al kan doen voor je uitgesteld communiefeest

PS: Om het wat grappiger te maken, kan je ook funky of grappige kapsels uittesten en nadien een leuke fotoshoot organiseren: amusement verzekerd! 


4. Speel zelf fotograaf

Was je van plan om met dit mooie lenteweer een fotoshoot te houden voor de communiekaartjes? Een shoot met fotograaf zal niet meer kunnen doorgaan, dus grijp je kans om de fotograaf in jezelf boven te halen. Doe het in je eigen tuin met het hele gezin, of ga alleen met je kind naar een park, maar neem voldoende afstand van andere mensen.

Wees creatief, probeer verschillende poses uit, laat het feestbeest springen, lachen, gieren & brullen en je zal zien: de foto’s worden ongetwijfeld geweldig! Leg je erbij neer dat het niet super professioneel of perfect hoeft te zijn om een leuk resultaat te hebben. Natuur, de zon en een camera (of goeie smartphone): meer heb je niet nodig. 😊📸

Voorbereidingen die je nu al kan doen voor je uitgesteld communiefeest

→ Je vindt hier heel wat tips voor de mooiste communiefoto’s: smartphoto.be/blog/originele-communiefotos-maken-7-tips


5. Stel je menu samen

Ook voor de catering van je feest kan je al heel wat voorbereiden. Had je al een menu in gedachten? Test dan bv. je hoofdgerecht al eens uit! Iedereen in het gezin zal dit een héél goed plan vinden. 😉 Als je nog niet weet wat te maken, kan je verschillende recepten bijeenzoeken en iedereen punten laten geven op zijn favoriet. Zo is het gemakkelijk om het winnende gerecht uit te kiezen en hoef je maar één keer naar de winkel te gaan om alle ingrediënten te kopen.

Als het menu vastligt, kan je jouw menukaarten ook al opmaken. Je vindt heel wat leuke designs om jouw menu op tafel te zetten. Je hoeft de kaarten zeker nog niet te bestellen, maar bewaar ze in je account zodat je ze later eenvoudig kan bestellen, en hier niet meer aan hoeft te denken! 

Voorbereidingen die je nu al kan doen voor je uitgesteld communiefeest

6. Denk na over je uitnodigingen. Datum niet meer correct? Gratis herdruk!

Twijfel je om je uitnodigingen wel al te bestellen? Dat snappen we. Het is misschien nog helemaal niet duidelijk wanneer je feest wel zal kunnen doorgaan. Maar eens je jouw communiefoto’s hebt, kan je wél samen met het feestbeest al beslissen welk design jullie uitkiezen, welke foto’s, welke tekst je erop zet… Je kan verschillende testkaartjes maken om uit te testen, en deze allemaal opslaan in je account. Indien je ze graag fysiek wil vergelijken, zet dan de hoeveelheid in je winkelmandje op 1 en bestel verschillende testkaartjes.

Eens deze onzekere periode voorbij is en je eindelijk een nieuwe datum voor je feest hebt, hoef je gewoon maar de datum van je testkaartje aan te passen en dan kan je ze eenvoudig bestellen! 

Voorbereidingen die je nu al kan doen voor je uitgesteld communiefeest


Datum niet meer correct? Gratis herdruk!

Gelukkig bieden we je bij smartphoto de garantie dat je de uitnodigingen voor je feest maar één keer moet betalen. Valt de datum van je feest toch in het water? Dan kan je steeds gratis nieuwe kaartjes bestellen! Contacteer onze klantendienst via mail (contact.nl@smartphoto.be), Facebook of Instagram en we bekijken graag wat we voor jou kunnen doen!

Of wees creatief en steek een zelfgemaakt kaartje bij je uitnodigingen wanneer je ze verstuurt, dat de datum gewijzigd is. Met heel veel liefs van de communicant. 💕


7. Bereid je animatie voor

Feestje opleuken? Dan heb je animatie nodig! Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Helaas is er vaak geen tijd genoeg meer op het einde om dit echt goed voor te bereiden. Maar guess what, dat is nu dus niet het geval. 😉

Bedenk allerlei spelletjes, zoektochten, opdrachtjes en leuke uitdagingen voor de kinderen die ze tijdens het feest kunnen uitvoeren. Zo houden ze zichzelf bezig, en kunnen de volwassenen genieten van het gezelschap en lekkere eten. Je vindt heel wat leuke spelletjes in deze databank: scoutsengidsenvlaanderen.be/spelendatabank. Je kan ook een bordspel knutselen, je eigen piñata maken, een playlist samenstellen of een leuke quiz in elkaar steken. De opties zijn eindeloos!

Voorbereidingen die je nu al kan doen voor je uitgesteld communiefeest

>> Inspiratie nodig? In ons communie e-magazine vind je leuke printables voor de animatie van jouw feest!  


8. Bedankjes maken

Ook de communie- of lentefeest bedankjes kan je nu al voorbereiden. Want hier hoeft in principe helemaal geen datum op te staan. Een leuke foto en de naam van de communicant zijn meer dan voldoende! En of het feestje nu in grote kring zal mogen doorgaan of niet, verdienen de genodigden niet allemaal een leuk aandenken aan deze belangrijke dag?

Ga jij voor traditionele bellenblazen, snoepzakjes of kleurpotloden in een modern jasje? Of kies je voor wat meer originaliteit met onze spik-splinternieuwe geurstokjes, zeeppompjes of geschenkdoosjes met houten dekseltje? Benieuwd naar jouw creaties! 😍

Voorbereidingen die je nu al kan doen voor je uitgesteld communiefeest

Veel succes!

Ziezo.
Er is dus heel wat dat je nu al kan voorbereiden voor je feest, ook al wordt het uitgesteld voor onbepaalde tijd!
Laten we het positief bekijken en gewoon profiteren van de extra tijd die we nu hebben, om het feest alleen maar onvergetelijker te maken en echt alle ideeën die we hadden te kunnen uitvoeren! Zo kunnen we deze moeilijke periode toch een klein beetje leuker maken, en vooral samen héél hard uitkijken naar de zomer. ♥♥

Voorbereidingen die je nu al kan doen voor je uitgesteld communiefeest

Fien, 25 jaar, foodlover, met een passie voor talen en digital marketeer voor smartphoto. Mijn doel? Jouw dag opleuken met allerlei weetjes & ideetjes om jouw belangrijke momenten nog specialer te maken!

3 comments

  • En wat als de maatregelen nog langer duren? En er geen feest komt? Ik heb reeds alles al gemaakt, besteld en ondertussen geleverd. Een hele jammere zaak…. had beter nog gewacht met alles bestellen maar toen wist ik nog niets

    Reply
    • Hey Melissa, deze uitzonderlijke situatie kon natuurlijk niemand voorzien, het is heel erg vervelend als je alles al had besteld en er zo hard naar uitkeek 😔. Je kan zeker contact opnemen met onze klantendienst via contact.nl@smartphoto.be en zij bekijken graag wat ze voor jou kunnen doen! Ze helpen nu iedereen in nood met heel veel plezier. Ik duim met je mee dat je feest later wél kan doorgaan, laten we daar met z’n allen in geloven! 💪💙

      Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.