De beste ideetjes voor een geslaagd communie en lentefeest in 2016

Communiefeest ideetjes

Tellen jullie de dagen al af?
Zet je zoon of dochter elke avond een kruisje om bij te houden hoeveel nachtjes slapen het nog is voordat de dag van het lentefeest is aangebroken? Het wordt vast en zeker een fantastische dag worden met onvergetelijke herinneringen. Uiteraard moet er wel van te voren over van alles worden nagedacht. Met onderstaande tips en lentefeest of communiefeest ideetjes komt dat vast en zeker helemaal goed! 🙂

beste ideetjes voor communie en lentefeest

1. De mooiste kaartjes en uitnodigingen

Het feest start natuurlijk met een goede voorbereiding. En daar horen mooie kaartjes en uitnodigingen bij!.

Helemaal leuk wordt het om deze aankondigingen te personaliseren met foto’s van het kind. De ervaring leert dat deze kaartjes ook echt door veel mensen worden bewaard. Een fantastische herinnering aan het lentefeest. Maak bijvoorbeeld gebruik van :

 • Confetti
  Confetti betekent feest! Je kunt confetti over het hoofd van de communicant strooien of je kunt hem of haar de confetti laten wegblazen.
 • Ballonnen
  Wat is er feestelijker dan kleurrijke ballonnen? Je kunt zelf uitkiezen welke kleuren en vormen je het meest aanspreken. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.
 • Reflecties of schaduw
  Op deze manier krijg je zeker hele persoonlijke en ook echt originele kaartjes.

Lees al onze beste communiefeest ideetjes in volgende blogposts:

ideetjes communiefeest uitnodigingen

2. De mooiste feest-en tafelversiering

Of je nu veel of weinig mensen uitnodigt voor het lentefeest, mooie decoratie is essentieel voor het feestelijke gevoel.

Met onderstaande tips kun je heerlijk aan de slag om er een fantastisch en origineel communiefeest van te maken.

 • Start Buiten
  Zorg er voor dat de gasten bij aankomst al direct in een feeststemming komen. Maak bijvoorbeeld een mooie tekening of een gave tekst met stoepkrijt.
 • Tafelversiering
  Versier de tafel met bloemen of ballonnen. Kies voor bloemen en/of ballonnen in dezelfde kleurstelling om er een mooi geheel van te maken. Heel leuk zijn ook gepersonaliseerde ballonnen. Zo kun je aan elke ballon een kaartje hangen met tekst en of foto.
 • Stickers en etiketten
  Hoe leuk is het om op je servet een persoonlijke boodschap te lezen. Ook de etiketten van van de flessen water, wijn en frisdrank kun je een persoonlijk tintje geven.

Ontdek alle tips in volgende blogposts:

ideetjes lentefeest versiering

3. De leukste bedankjes voor gasten

Een van de belangrijkste ideetjes voor een communiefeest gaat zeker over de bedankjes. Geef alle gasten na afloop van het lentefeest een leuke attentie mee als herinnering. Erg leuk zijn altijd cadeautjes zoals :
– Fotomagneten
– Sleutelhanger
– Klein cadeautje op het bord als bedankje
– Bedankkaartje

Lees hier alle ideetjes voor leuke communie bedankjes:

bedankjes lentefeest

4. De mooiste cadeautjes voor meter en peter

Vergeet bij de ideetjes voor de communie ook absoluut deze belangrijke mensen niet. De peter en meter krijgen ongetwijfeld iets speciaals. Verras deze dierbare mensen met iets heel geweldig moois.

Denk bijvoorbeeld aan :

 • Fotoboek
  (Hierin kun je foto’s plaatsen van de voorbereidingen van het communiefeest en misschien ook nog wel plaatjes van het feest zelf 🙂 )
 • Een prachtige foto op plexiglas of op canvas
 • Sleutelhanger met foto

Ontdek hier al de leukste cadeautjes voor meter en peter:

aandenkens voor lentefeest

5. Zie niks over het hoofd : checklist communie

We begrijpen het. Er komt heel wat op je af bij de voorbereiding van het communifeest. Om op en top te kunnen genieten van het lentefeest van je zoon of dochter is het belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden.

Dit doe je door te zorgen voor een goede organisatie. Een handige checklist is hierbij een onmisbare hulp. Begin op tijd en kijk regelmatig op je to do lijst met ideetjes voor de communie. Dan komt het echt helemaal goed met de planning en organisatie.

Ontdek de volledige Checklist voor communie

ideetjes communiefeest checklist

 

Zo zie je, iedereen kan een origineel lentefeest organiseren. Maak gewoon lekker gebruik alle ideetjes voor het lentefeest die je aanspreken en het resultaat zal verbluffend zijn.

Heb je zelf nog meer leuke ideetjes voor communiefeest of lentefeest?
We horen graag van je!
Post jouw ideetjes in de commentaren of laat het ons weten via onze Facebook– of Twitterpagina!

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *