Communiekaartjes kan je doen sprankelen met deze 5 tips:

Communiekaartjes tips

In het voorjaar vieren heel wat kinderen hun communie, lentefeest, vormsel, groeifeest… Om welk feest het precies gaat, maakt niet zo veel uit. Wel belangrijk zijn de bijhorende communie- of lentefeestkaartjes!

Voor de communiekaartjes kunnen worden uitgedeeld, moeten er een paar zaken worden geregeld. De juiste outfit moet worden gekozen, het weer moet wat meezitten en je moet een originele communiefoto kunnen maken of laten maken. Om zeker niets te vergeten kan je beroep doen op onze volledige checklist voor communie.

Ga je de uitdaging aan om zelf een leuke foto van je communicant te maken? Dan geven we je maar al te graag wat inspiratie voor sprankelende communiekaartjes!

1. Gebruik confetti

Niets zegt ‘feest’ als confetti! Maak een originele compositie door de communicant een handvol confetti te laten wegblazen of hem/haar buiten beeld confetti over het hoofd te strooien. Indien je over de mogelijkheid beschikt om de instellingen van je fototoestel aan te passen, zorg je best voor een snelle sluitertijd. Zo zorg je ervoor dat ondanks alle beweging in het beeld je foto er als een echt stilleven uitziet. Door de sluitertijd te combineren met een grote diafragma opening kan je nog een leuk scherpte-diepte effect toevoegen aan je beeld! Los van het technisch aspect lijkt dit ons ook gewoon een erg leuke foto om eens te (proberen) maken. Hilarische momenten gegarandeerd!

ideetjes voor communiekaartjes

Foto en design: smartphoto.be

2. Gebruik ballonnen

Ballonnen zijn een erg dankbaar attribuut om te gebruiken voor communiefotografie. Je kan ze kopen in alle vormen, maten en kleurtjes. Vullen met helium, de hele vloer ermee bedekken, één exemplaar of massa’s,… De mogelijkheden zijn eindeloos!

tips voor communiekaartjesFoto en design: smartphoto.be

3. Favoriete hobby

Hoe wil jouw communicant zelf graag op de foto staan?  Vast en zeker dat hierbij een aantal elementen van zijn of haar favoriete hobby in boven komen. Een skateboard, een voetbal of een fototoestel? Wedden dat de fotosessie met deze elementen een stuk vlotter zal verlopen?

tips voor kaartjes voor communie of lentefeest

Foto en design: smartphoto.be

4. Gebruik de (achter)grond              

Door de communicant op of laag bij de grond te plaatsen, kan je erg leuke effecten bekomen. Door te werken met attributen zoals krijt, autootjes of lakens kan je de leukste composities maken. Indien je nog een naam of datum wil toevoegen aan de foto kan je dit achteraf doen of gewoon direct mee in de foto verwerken. Indien je dit achteraf wil doen, moet je er zeker voor zorgen dat je ergens ‘plaats’ hebt in het beeld om de info toe te voegen.

Je kan ook op zoek gaan naar een leuke plaats of gewoon een bijzondere muur om als achtergrond te gebruiken. Denk na over thema, kledij en het kaartje zodat alles mooi één geheel vormt.

tips voor communiekaartjes

Foto en design: smartphoto.be

5. Stoer met een schattig kantje

Dit jaar worden de meisjes en jongens voor hun feest omgetoverd tot echte dametjes en meneertjes. Een beetje stoer mag dus zeker, maar combineer het bijvoorbeeld met een leuke strik om de schattigheidsfactor niet te verliezen. Of doe de stoere communiefoto’s er wat zachter uitzien door ze op de kaartjes te combineren met een elegant design.

kaartjes tips communiefeest
Foto en design: smartphoto.be

 

Op zoek naar meer inspiratie? Volg dan zeker ons  bord **communie en lentefeest** op Pinterest. Daar posten wij beelden van alle inspiratie die we vinden op het web.

Heb je zelf reeds communiefoto’s genomen voor je communiekaartjes of ben je het nog van plan? Hou ons zeker op de hoogte! Je kan je foto’s met ons delen via FacebookTwitterInstagram of Pinterest.

communiekaartjes maken

Lees ook:

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *