Communiekaartjes kan je doen sprankelen met deze 5 tips:

Communiekaartjes tips

Ieder jaar vieren veel kinderen hun Lente- of Communiefeest. Of het nu een Eerste of Plechtige Communie is, leuke communiekaartjes horen er zeker bij!Voor de communiekaartjes kunnen worden uitgedeeld, moeten er een paar zaken worden geregeld. De juiste outfit moet worden gekozen, het weer moet wat meezitten en je moet een originele communiefoto kunnen maken of laten maken. Zie hiervoor onze volledige checklist voor communie.

Ga je de uitdaging aan om zelf een leuke foto van je communicant te maken? Dan geven we je maar al te graag wat inspiratie voor sprankelende communiekaartjes:

1. Gebruik confetti

communiekaartje confetti           communiekaartje confetti

                  Foto: fromupnorth                              Foto: Torpore

Niets zegt ‘feest’ als confetti! Maak een originele compositie door de communicant een handvol confetti te laten wegblazen of hem/haar buiten beeld confetti over het hoofd te strooien. Indien je over de mogelijkheid beschikt om de instellingen van je fototoestel aan te passen, zorg je best voor een snelle sluitertijd. Zo zorg je ervoor dat ondanks alle beweging in het beeld je foto er als een echt stilleven uitziet. Door de sluitertijd te combineren met een grote diafragma opening kan je nog een leuk scherpte-diepte effect toevoegen aan je beeld! Los van het technisch aspect lijkt dit ons ook gewoon een erg leuke foto om eens te (proberen) maken. Hilarische momenten gegarandeerd!

communiekaartje confetti

Foto en design: smartphoto.be

2. Gebruik ballonnen

communiekaartje balonnen          communiekaartje balonnen
Foto: Simplycolorlab                                         Foto: Jen Howell 

Communiekaartjes balonnen                                                   Foto: Erin Wheeler Photography

Ballonnen zijn een erg dankbaar attribuut om te gebruiken voor communiefotografie. Je kan ze kopen in alle vormen, maten en kleurtjes. Vullen met helium, de hele vloer ermee bedekken, één exemplaar of massa’s,… De mogelijkheden zijn eindeloos!

3. Favoriete hobby

Hoe wil jouw communicant zelf graag op de foto staan?  Vast en zeker dat hierbij een aantal elementen van zijn of haar favoriete hobby in boven komen. Een skateboard, een voetbal of een fototoestel? Wedden dat de fotosessie met deze elementen een stuk vlotter zal verlopen?

fotokaartjes communie accessoires

Foto en design: smartphoto.be

4. Gebruik de grond

Communiekaartje perspectief           Communiekaartje perspectief

               Foto: Steven Meert                        Foto: Tumblr

Door de communicant op of laag bij de grond te plaatsen, kan je erg leuke effecten bekomen. Door te werken met attributen zoals krijt, autootjes of lakens kan je de leukste composities maken. Indien je nog een naam of datum wil toevoegen aan de foto kan je dit achteraf doen of gewoon direct mee in de foto verwerken. Indien je dit achteraf wil doen, moet je er zeker voor zorgen dat je ergens ‘plaats’ hebt in het beeld om de info toe te voegen.

5. Gebruik het verleden

Communiekaartje vintage                   Communiekaartje vintage

Foto: Hallie Westcott Photography                    Foto: Sullivan Photography

Een vintage beeld gaat nooit uit de mode! Met de juiste kledij en omgeving kan je een leuke retro-foto maken. Zowel voor een eerste communie als vormsel kan je zo erg origineel uit de hoek komen. Probeer zeker eens te experimenteren met leuke filters. Zo kan je via pixlr bijvoorbeeld erg makkelijk een leuk effect op je foto’s plaatsen.

Op zoek naar meer inspiratie? Volg dan zeker ons  bord **communie en lentefeest** op Pinterest. Daar posten wij beelden van alle inspiratie die we vinden op het web.

Heb je zelf reeds communiefoto’s genomen voor je communiekaartjes of ben je het nog van plan? Hou ons zeker op de hoogte! Je kan je foto’s met ons delen via FacebookTwitterInstagramPinterest of Google+.

 

Communiekaartjes maken

Lees ook:

Kristof, 29 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *